Keystone logo
Gheorghe Asachi Technical University Of Iasi Bachelor's Degree in Civiele Techniek
Gheorghe Asachi Technical University Of Iasi

Bachelor's Degree in Civiele Techniek

Iași, Roemenië

4 Years

Engels

Full time

Request application deadline

Request earliest startdate

EUR 2.430 / per year *

Op de campus

* Voor niet-EU-studenten is het collegegeld 270 EUR per maand. Voor EU-studenten is het collegegeld 3000 RON per jaar.

Beurzen

Ontdek mogelijkheden voor beurzen om je studie te financieren

Invoering

In het kort

 • Facultaire naam: Faculteit civiele ingenieurswetenschappen en bouwdiensten
 • Studiedomein: Civiele Techniek
 • Naam van het universitaire programma: Civiele techniek
 • Voertaal: deze opleiding wordt aangeboden in het Engels en het Roemeens
 • Type studies (voltijd, deeltijd, afstandsonderwijs): voltijd
 • Standaard duur van studies (in jaren)
 • Aantal studiepunten (op semesters en op duur van studies): 30 studiepunten / semester, in totaal 240 10 studiepunten
 • Academische kalender (begin- en einddatum van de cursussen): 1 oktober - 30 juni. Verlengd tot 30 september voor herexamens.

Programma overzicht

Er is wereldwijd een toenemende vraag naar afgestudeerden in de bouw. Afgestudeerden met een bachelordiploma in civiele techniek aan de 'Gheorghe Asachi' Technische Universiteit kunnen taken uitvoeren in het ontwerp- en bouwproces voor civiele, industriële en agrarische constructies, zowel in nieuwe investeringsprojecten als in het herstel van bestaande structuren.

Het programma is volledig geaccrediteerd door het Roemeense Agentschap voor kwaliteitsborging in het hoger onderwijs (ARACIS) - een volwaardig lid van de Europese Vereniging voor kwaliteitsborging in het hoger onderwijs (ENQA) sinds september 2009 - en is geregistreerd in het Europees kwaliteitszorgregister voor hoger onderwijs Onderwijs (EQAR).

Het Civiele Techniek Programma is ontworpen om studenten in staat te stellen hun carrière te starten, te beginnen met graduate studies of beide en biedt een brede traditionele civieltechnische achtergrond die zich richt op basistheorie en ontwerp. Ons kernprincipe is het ontwikkelen van sleutelvaardigheden die nodig zijn om afgestudeerden te helpen aan een succesvolle carrière in de civiele techniek en ook om de opleiding te bevorderen, zodat ze kunnen bijdragen aan onderzoek en ontwikkeling in de civiele techniek.

Specifieke onderwerpen worden geselecteerd om een sterke technische basis te verkrijgen, met elementen van theoretische en praktische aard en de nadruk op het produceren van afgestudeerden van hoge kwaliteit. De afgestudeerden krijgen geavanceerde analytische kennis en overdraagbare vaardigheden waarmee ze zich kunnen aanpassen aan de uitdagingen van het werken in veel industrieën.

Het programma Civiele Techniek, volledig in het Engels gedoceerd, is de afgelopen 20 jaar met succes uitgevoerd en onze afgestudeerden genieten professionele erkenning zowel in Roemenië als in het buitenland.

De leeromgeving bestaat uit:

 • Dagelijkse activiteiten voor traditioneel leren (lezingen en seminars).
 • Wekelijkse laboratoriumwerken.
 • Projecten gerelateerd aan het specifieke ontwerp van constructies (3e en 4e academiejaar).
 • Jaarlijkse praktische fasen op bouwplaatsen voor verbonden activiteiten.
 • Specifiek bouwproject als het afstudeerwerk.

Looptijd

60594_Skjermbilde2017-11-13kl.20.45.15.png

Carrièremogelijkheden

Banen en stages.

Toelating

Algemene vereisten

EU / EER / Zwitserse Bondsstaat

Burgers van de EU / EER / Zwitserse Bondsstaat moeten erkenning van afgestudeerde studies verkrijgen voor toelating in een Roemeense instelling voor hoger onderwijs, die moet worden beoordeeld door het Roemeense Centrum voor gelijkwaardigheid en erkenning van diploma's (CNRED). Een door CNRED afgegeven certificaat dat de eerdere studies van de kandidaat erkent, moet in de sollicitatiedocumenten worden opgenomen, samen met het aanvraagformulier en kopieën van studiedocumenten, geboorteakte, paspoort, medisch certificaat, internationaal Engels taalcertificaat, foto's en, indien van toepassing, naam documenten wijzigen, certificering met studentstatus en diploma.

Niet-EU

Het aanvraagdossier van niet-EU-burgers moet het aanvraagformulier en kopieën van studiedocumenten, academische archieven voor voltooide studies, geboorteakte, paspoort, medisch certificaat, internationaal Engels taalcertificaat, documenten waaruit het verblijf in het buitenland bewijst en documenten die de betaling van de dossierverwerkingskosten aantonen, omvatten.

Belangrijk: anders dan deze algemene eisen, moet elke kandidaat ook voldoen aan bepaalde specifieke eisen bij het aanvragen van deze opleiding.

Specifieke vereisten

Toelating tot deze bacheloropleiding is gebaseerd op het gemiddelde cijfer van het baccalaureaat van de kandidaat of een gelijkwaardig eindexamen.

Andere kosten

 • Voor niet-EU-studenten is het collegegeld 270 EUR per maand.
 • Voor EU-studenten bedraagt het collegegeld 3000 RON per jaar.

Over de school

Vragen

Vergelijkbare cursussen

 • Bachelors in Civil Engineering (Building Environment)
  • Ostrava, Tsjechië
 • Bachelor of Engineering (Honours) (civiel en constructief)
  • Adelaide, Australië
 • Graad in Mijnbouw en Energiebronnen Engineering
  • Vigo, Spanje