Keystone logo
Ubon Ratchathani University

Ubon Ratchathani University

Ubon Ratchathani University

Invoering

Ubon Ratchathani University (UBU) werd in 1987 opgericht als een regionale campus van de Khon Kaen University en in 1990 opgericht als een universiteit door Royal Charter. Het heeft tot doel onderwijs te bieden aan studenten uit alle provincies en met name die uit provincies in Noordoost-Thailand. , Amnat Charoen, Mukdahan, Nakhon Phanom, Sakon Nakhon, Si Sa Ket, Ubon Ratchathani en Yasothon. De universiteit ondersteunt en stimuleert onderzoek dat de lokale, nationale en internationale gemeenschappen ten goede komt, en promoot activiteiten die de culturele identiteit van het gebied behouden.

De UBU bevindt zich aan de Warin-Detudom Road, ongeveer 15 kilometer ten zuiden van Ubon. Het is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer vanaf de luchthaven en de talrijke busstations in Ubon en het treinstation in Warin. De campus is ruim opgezet en gelegen in een landelijke omgeving en beslaat circa 5.300 rai (848 hectare).

Het logo van de universiteit heeft de vorm van een chedi uit de Lan Chang-periode, een religieuze structuur die veel voorkomt in Esarn (Noordoost-Thailand). De chedi bevat een lotusbloesem die rust op een drieledig voetstuk dat de belangrijkste rivieren van de provincie vertegenwoordigt, de Mekhong, Chii en de maan. De twee onderste bloembladen van de bloesem vertegenwoordigen de kwaliteiten van moraliteit en intelligentie die de universiteit bij haar studenten tracht te ontwikkelen. De drie bovenste bloembladen vertegenwoordigen de "drievoudige edelsteen" van het boeddhisme, een erkend Pathway naar geluk. Het roze van de lotus is de officiële kleur van de provincie en de blauwe omtrek van het logo staat voor de kracht en stabiliteit van de universiteit. De gele achtergrond is de officiële kleur van de UBU.

De symbolische boom van de universiteit is de Kan-Krao, een geurige geelbloeiende boom die veel op de campus groeit. Kan-Krao kan zelfs in onvruchtbare grond groeien. Het hout is erg hard en kan termieten weerstaan, dus het is uitstekend geschikt voor de constructie van huizen en meubels. De boom staat voor de kracht en eenheid van de universiteit die aan de toekomst werkt.

Locaties

  • Ubon Ratchathani

    Thanon Sathonlamak,85, 34190, Ubon Ratchathani

    Vragen