Keystone logo
University of Chemistry and Technology, Prague Bachelor of Science in Chemie en Technologie (Faculteit Chemische Technologie)
University of Chemistry and Technology, Prague

Bachelor of Science in Chemie en Technologie (Faculteit Chemische Technologie)

Prague, Tsjechië

3 Years

Engels

Full time

Request application deadline

Sep 2024

CZK 77.500 / per year

Op de campus

Invoering

De bacheloropleiding is primair bedoeld voor kandidaten uit het buitenland. Alle cursussen worden in het Engels gegeven. Het studieprogramma is geaccrediteerd door het Tsjechische Ministerie van Onderwijs, Jeugd en Sport en is in overeenstemming met de vereisten van het Bolognaproces - Europese Hoger Onderwijsruimte. Let op: studenten betalen collegegeld voor deelname aan dit programma.

Aan de Faculteit Chemische Technologie kunnen studenten hun professionele profielen richten op gespecialiseerde gebieden: de productie en eigenschappen van metalen, glas of keramische materialen; kunststoffen en rubber; biocompatibele materialen; en gestructureerde materialen op nano- of submicronschaal. Studenten kunnen zich ook concentreren op een meer theoretisch programma dat de reikwijdte van het basisprogramma overschrijdt. In de loop van het programma kiezen studenten een van de drie aangeboden specialisaties.

Je kunt kiezen uit een van de drie specialisaties die deze faculteit aanbiedt.

Specialisatie - Chemische Technologie

De opleiding Chemische Technologie richt zich op verdieping van kennis in de chemische technologie (anorganisch en organisch) of in de farmaceutische technologie en synthese. Naast het gemeenschappelijke basisprogramma kunnen studenten zich concentreren op de studie van nieuwe soorten energiebronnen, katalyse, behandeling van grondstoffen, de productieprocessen voor de chemische en farmaceutische industrie en andere gespecialiseerde interesses.

Specialisatie - Chemie en technologie van materialen

Deze specialisatie richt zich op de studie van relaties tussen de chemische structuur en fysische eigenschappen van materialen. Studenten verdiepen hun kennis van de eigenschappen, toepassings- en verwerkingsaspecten van glas en keramiek, metalen en legeringen, kunststoffen en rubber, materialen voor elektronica of composietconstructies.

Studenten kunnen ook leren over corrosie en preventie van materialen, de toepassing van hybride en biomaterialen en de oppervlaktefunctionalisering van materialen.

Specialisatie - Chemie

Het hoofddoel van deze specialisatie is om studenten voor te bereiden op hun masteropleiding.

De specialisatie Chemie richt zich op de kennis van de fysisch-chemische principes van chemische en biochemische processen en op het begrip van de fundamenten van anorganische en organische synthese.

leerplan

Carrièremogelijkheden

toelatingen

Over de school

Vragen