Bachelor of Science in Chemie en Technologie (Faculteit Levensmiddelen en Biochemische Technologie)
University of Chemistry and Technology, Prague
Belangrijke informatie
Campuslocatie
Prague, Tsjechië
Talen
Engels
Studieformaat
Op de campus
Duur
3 jaar
Tempo
Full time
Collegegeld
CZK 77.500 / per year
Deadline voor aanmelding
Informatie aanvragen
Eerste startdatum
Sep 2024
Invoering
Aan de Faculteit Levensmiddelen en Biochemische Technologie richten studenten hun studie ofwel op biochemie, microbiologie en biotechnologie of op voedselchemie, voedselanalyse, voeding en voedseltechnologieën aan de andere kant door keuzevakken goed te selecteren.
Je kunt kiezen uit twee specialisaties die deze faculteit aanbiedt.
Specialisatie - Biochemie en Biotechnologie
Door te kiezen voor Biochemie en Biotechnologie, hebben studenten de mogelijkheid om zich te concentreren op biochemie en verschillende soorten biotechnologieën.
De specialisatie biedt dus zowel algemene biochemische kennis als vaardigheden op verschillende biotechnologische gebieden, zoals het produceren van pure chemicaliën, biologisch actieve moleculen en biobrandstoffen. Deze specialisatie biedt ook vaardigheden voor technologieën die milieuproblemen oplossen.
Specialisatie - Levensmiddelenchemie en -technologie
Met een specialisatie in Food Chemistry and Technology richten studenten zich op zowel voedselchemie als verschillende voedseltechnologieën. Deze specialisatie biedt een unieke combinatie van chemische, analytische en technologische aspecten, waardoor studenten een overzicht krijgen van het veld van moderne en traditionele voedselproductie, evenals het vermogen om de impact van gebruikte verwerkingsprocessen op de nutritionele eigenschappen van voedselproducten te beoordelen .
leerplan
Specialisatie: Biochemie en Biotechnologie
1 studiejaar
Winter Semester
Gemeenschappelijke onderwerpen
Verplichte onderwerpen
- AB101001 Algemene en anorganische chemie I
- AB101003 Chemische en balansberekeningen
- AB240001 Toxicologie en ecotoxicologie I
- AB320003 Biologie I
- AB413001 Wiskunde A
- AB445001 Computerpraktijk
Keuzevakken B
Het minimum aantal vakken: 1
- AV827001 Lichamelijke opvoeding
- AV827002 Sportcursus
Zomer semester
Gemeenschappelijke onderwerpen
Verplichte onderwerpen
- AB101004 Anorganische chemie: Laboratorium I
- AB110003 Organische chemie I
- AB319001 Biologie II
- AB320004 Biologie: Laboratorium
- AB413002 Wiskunde B
- AB444003 Natuurkunde I
Keuzevakken A
Het minimum aantal vakken: 1
- AB101002 Algemene en anorganische chemie II
- AB240002 Toxicologie en ecotoxicologie II
Keuzevakken B
Het minimum aantal vakken: 1
- AV827001 Lichamelijke opvoeding
- AV827002 Sportcursus
2 studiejaar
Winter Semester
Verplichte onderwerpen
- AB110004 Organische chemie II
- AB444004 Natuurkunde II
Gemeenschappelijke onderwerpen
Verplichte onderwerpen
- AB110005 Laboratorium voor organische chemie I
- AB320001 Biochemie I
- AB403003 Fysische chemie I
- AB444005 Natuurkunde: Laboratorium
Keuzevakken B
Het minimum aantal vakken: 1
- AV827001 Lichamelijke opvoeding
- AV827002 Sportcursus
Zomer semester
Verplichte onderwerpen
- AB320002 Biochemie II
Gemeenschappelijke onderwerpen
Verplichte onderwerpen
- AB320007 Microbiologie
- AB402001 Analytische Chemie I
- AB403004 Fysische chemie II
- AB403005 Fysische chemie: Laboratorium I
- AB409001 Eenheid Operaties van Chemische Technologie I
Keuzevakken B
Het minimum aantal vakken: 1
- AV827001 Lichamelijke opvoeding
- AV827002 Sportcursus
3 studiejaar
Winter Semester
Verplichte onderwerpen
- AB320015 Moleculaire genetica en DNA-analyse
Keuzevakken A
Het minimum aantal vakken: 3
- AB319002 Grondbeginselen van bio-engineering
- AB320006 Bioanalytische methoden
- AB342001 Bio-organische chemie van natuurlijke verbindingen
- AB402002 Analytische Chemie II
- AB409002 Eenheid Operaties van Chemische Technologie II
Gemeenschappelijke onderwerpen
Verplichte onderwerpen
- AB143001 Chemische informatica
- AB320005 Laboratorium voor biochemie
- AB402005 Analytische Chemie: Laboratorium I
- AB409018 Laboratorium voor chemische technologie
- AB409019 Chemisch technologieproject
Zomer semester
Verplichte onderwerpen
- AB320009 Microbiologie: Laboratorium
- AB321002 Voedseltechnologie en biotechnologie
- AB323010 Analyse van voedingsmiddelen en natuurlijke producten
Gemeenschappelijke onderwerpen
Verplichte onderwerpen
- AB413003 Toegepaste statistiek
- AB963001 Bachelorscriptie
Specialisatie: Voedingsmiddelenchemie en -technologie
1 studiejaar
Winter Semester
Gemeenschappelijke onderwerpen
Verplichte onderwerpen
- AB101001 Algemene en anorganische chemie I
- AB101003 Chemische en balansberekeningen
- AB240001 Toxicologie en ecotoxicologie I
- AB320003 Biologie I
- AB413001 Wiskunde A
- AB445001 Computerpraktijk
Keuzevakken B
Het minimum aantal vakken: 1
- AV827001 Lichamelijke opvoeding
- AV827002 Sportcursus
Zomer semester
Gemeenschappelijke onderwerpen
Verplichte onderwerpen
- AB101004 Anorganische chemie: Laboratorium I
- AB110003 Organische chemie I
- AB319001 Biologie II
- AB320004 Biologie: Laboratorium
- AB413002 Wiskunde B
- AB444003 Natuurkunde I
Keuzevakken A
Het minimum aantal vakken: 1
- AB101002 Algemene en anorganische chemie II
- AB240002 Toxicologie en ecotoxicologie II
Keuzevakken B
Het minimum aantal vakken: 1
- AV827001 Lichamelijke opvoeding
- AV827002 Sportcursus
2 studiejaar
Winter Semester
Verplichte onderwerpen
- AB323001 Voedselchemie
Keuzevakken A
- AB110004 Organische chemie II
- AB444004 Natuurkunde II
Gemeenschappelijke onderwerpen
Verplichte onderwerpen
- AB110005 Laboratorium voor organische chemie I
- AB320001 Biochemie I
- AB403003 Fysische chemie I
- AB444005 Natuurkunde: Laboratorium
Keuzevakken B
Het minimum aantal vakken: 1
- AV827001 Lichamelijke opvoeding
- AV827002 Sportcursus
Zomer semester
Keuzevakken A
- AB320009 Microbiologie: Laboratorium
- AB323003 Sensorische analyse
Gemeenschappelijke onderwerpen
Verplichte onderwerpen
- AB320007 Microbiologie
- AB402001 Analytische Chemie I
- AB403004 Fysische chemie II
- AB403005 Fysische chemie: Laboratorium I
- AB409001 Eenheid Operaties van Chemische Technologie I
Keuzevakken B
Het minimum aantal vakken: 1
- AV827001 Lichamelijke opvoeding
- AV827002 Sportcursus
3 studiejaar
Winter Semester
Verplichte onderwerpen
- AB323002 Analyse van voedsel en natuurlijke producten: laboratorium
- AB323011 Menselijke voeding en voedingsbeleid
- AB402002 Analytische Chemie II
- AB409002 Eenheid Operaties van Chemische Technologie II
Gemeenschappelijke onderwerpen
Verplichte onderwerpen
- AB143001 Chemische informatica
- AB320005 Laboratorium voor biochemie
- AB402005 Analytische Chemie: Laboratorium I
- AB409018 Laboratorium voor chemische technologie
- AB409019 Chemisch technologieproject
Zomer semester
Verplichte onderwerpen
- AB321001 Voedseltechnologie
- AB323010 Analyse van voedingsmiddelen en natuurlijke producten
Gemeenschappelijke onderwerpen
Verplichte onderwerpen
- AB413003 Toegepaste statistiek
- AB963001 Bachelorscriptie
Carrièremogelijkheden
Het hoofddoel van dit studieprogramma is om afgestudeerden voor te bereiden op verdere masterstudies in verwante branches bij UCT Prague of op gekwalificeerde functies op gespecialiseerde werkplekken. Afgestudeerden hebben uitstekende theoretische kennis, praktische vaardigheden en ervaring in fundamentele natuurwetenschappelijke disciplines. Afgestudeerden zijn gekwalificeerd voor banen in biotechnologische en voedingsbedrijven, op voedingsgerichte gebieden, in instellingen voor milieubescherming en in gezondheidszorg- en farmaceutische bedrijven. Ze kunnen ook functies vinden in bedrijfslaboratoria, in toezichthoudende en toezichthoudende instanties, en in handel en administratie.
Specialisatie - Biochemie en Biotechnologie
Met een major in biochemie en biotechnologie verwerven afgestudeerden de kennis die nodig is voor functies in technologische procescontrole en laboratoriumcontrole in biotechnologische, farmaceutische fabrieken, voor technisch en laboratoriumwerk in medische instellingen, voor inspectieactiviteiten en voor activiteiten in de staatsadministratie die de gezondheid waarborgen veiligheid, het creëren van biotechnologische producten en milieucontrole.
Specialisatie - Levensmiddelenchemie en -technologie
Met een specialisatie Food Chemistry and Technology hebben afgestudeerden de kennis en vaardigheden om werk te vinden in operationele en controlelaboratoria, in voedseltechnologiebeheer, in voedselbedrijfsmanagement, in bedrijfsorganisaties en in onderzoeks- en ontwikkelingsinstellingen gericht op nieuwe producten en processen in de voedingsindustrie.