Keystone logo
Umm Al-Qura University

Umm Al-Qura University

Umm Al-Qura University

Invoering

Het koninkrijk Saoedi-Arabië loopt voorop in de landen van de islamitische wereld vanwege zijn religieuze status en zijn historisch en beschaafd belang. Het omvat de Qiblah (Ka`bah) waarmee de moslims worden geconfronteerd tijdens hun dagelijkse gebeden. Bovendien wenden de harten van miljoenen mensen zich tot Mekka, in de wens om hadj en umrah te verrichten.

In de afgelopen tijd is het koninkrijk een rolmodel geworden voor de islamitische landen, omdat het gebruik maakt van de nieuwste ontwikkelingen in de moderne beschaving met behoud van zijn originaliteit en speciale kenmerken. Dit komt bovenop het onderscheiden interne en externe beleid, dat is gebaseerd op de islamitische sjaria.

Op dit moment heeft het koninkrijk, dankzij zijn wijze beleid, een grote status verworven, die het kwalificeert om een invloedrijke rol op het gebied van internationale politiek en economie te spelen. Bovendien hebben de vijfjarige ontwikkelingsplannen die het koninkrijk dertig jaar geleden heeft aangenomen, geleid tot een hausse en hebben ze de groei versneld op een manier die in de meeste landen zelden voorkomt. Volgens een evenwichtig beleid hanteert het koninkrijk een benadering van bouwen en ontwikkelen, het opzetten van voorzieningen en vitale gebouwen samen met de voorbereiding en kwalificatie van de burgers en nieuwe generaties.

Locaties

  • Mecca

    طريق الأمير سلطان بن عبد العزيز, , Mecca

    Vragen