Bachelor in handelsingenieur
Maastricht, Nederlanden
DUUR
3 Years
TALEN
Engels
TEMPO
Full time
DEADLINE VOOR AANMELDING
Aanvraagdeadline *
EERSTE STARTDATUM
Vraag de vroegste startdatum aan
COLLEGEGELD
EUR 32.000
STUDIE FORMAAT
Op de campus
* voor niet-EU/EEA | 1 mei voor EU/EEA
Invoering
Wil je studeren op het snijvlak van wetenschap, techniek en business, waarbij je de grenzen van elke discipline overschrijdt om nieuwe inzichten op te doen en te leren innoveren? Ons nieuwe programma Business Engineering is voor studenten met een pioniersgeest en leidt je op voor spannende banen die business en nieuwe technologieën combineren.
Door dit programma te volgen, ontwikkel je je vaardigheden op het gebied van wiskunde, wetenschap, techniek, bedrijfskunde en economie. We bekijken problemen zowel vanuit de academische als de praktische invalshoek om mogelijke oplossingen te vinden die een positieve impact hebben op de samenleving.
Het programma wordt aangeboden door de Faculty of Science and Engineering in samenwerking met de School of Business and Economics, waarbij hoogwaardige expertise op het gebied van wetenschap, techniek en bedrijfsleven wordt gecombineerd en geïntegreerd.
Waarom dit programma?
In een tijdperk dat wordt gekenmerkt door snelle technologische ontwikkelingen en radicaal verschillende bedrijfsmodellen, is het van cruciaal belang om een educatief programma te bieden dat u de capaciteiten geeft om te reageren op de uitdagingen van de huidige samenleving.
Denk aan het wijdverbreide gebruik van nieuwe technologieën zoals additive manufacturing of virtual reality-toepassingen. Als alternatief het groeiende belang van het analyseren en interpreteren van big data en het inzicht dat de mensheid slimmer moet zijn in het gebruik van de beperkte natuurlijke hulpbronnen op onze planeet. Daarom is het cruciaal om de context te begrijpen waarin deze uitdagingen zich voordoen, om deze complexe problemen op te lossen.
Laten we eens kijken naar het volgende voorbeeld. Vertragingen in de productie van vliegtuigen als gevolg van motorproblemen kunnen alleen worden opgelost door verschillende disciplines te combineren en te integreren, waaronder materiaalkunde, productengineering en operationeel beheer.
- Hoe snel slijten materialen?
- Moet het ontwerp van het vliegtuig worden aangepast om het probleem op te lossen?
- Hoe kan het voorraadbeheer worden geoptimaliseerd om productievertragingen uit te sluiten?
Probleem- en onderzoeksgebaseerd leren
De belangrijkste instructievorm van de BSc Business Engineering-opleiding is Probleemgestuurd Onderwijs (PGO). In een PGO-omgeving werk je in kleine onderwijsgroepen van ongeveer 15 studenten aan wetenschappelijke en maatschappelijke vraagstukken, veelal in de vorm van case studies. Je voert discussies, wisselt kennis uit en formuleert als groep je leerdoelen. Door actief vraagstukken uit de praktijk aan te pakken, begrijp je de theorie beter en leer je je inzichten toe te passen op verschillende situaties. De verscheidenheid aan perspectieven verlevendigt de discussies en stelt u in staat om de ware kracht van de culturele diversiteit van uw groep te ervaren.
Verder integreren we in het curriculum van de BSc Business Engineering-opleiding Research-Based Learning (RBL) als integraal onderdeel van je opleiding. In RBL werk je als onderdeel van je studie aan hedendaagse onderzoeksthema's. Tijdens cursussen en vaardigheidstrainingen onderzoek je onderzoeksproblemen waarvan de antwoorden nog niet bekend zijn. Je doet je eigen onderzoek in nauwe samenwerking met wetenschappers en onderzoekers tijdens de projectperiodes en het Thesis Research Project. Hierdoor kun je je kennis toepassen en je eigen ontdekkingen doen, in plaats van alleen maar te leren over bestaande theorieën.
Jouw toekomst
Als afgestudeerde handelsingenieur ben je zeer gewild op de arbeidsmarkt. Er is een toenemende vraag naar professionals met kennis van wetenschap, techniek en het bedrijfsleven. Dit, in combinatie met de vaardigheden die je ontwikkelt, maakt je goed gekwalificeerd om te werken in een breed scala aan banen op gebieden zoals gezondheidszorg, logistiek, voeding, materiaalwetenschappen, engineering en onderzoek.
Meer studeren of gaan werken?
Tegen de tijd dat je deze bacheloropleiding afrondt, ben je drie jaar bezig met het aanscherpen van je academische vaardigheden en het beheersen van de theoretische inhoud. Tegelijkertijd krijg je ook de kans om verschillende aspecten van je toekomstige carrière te ervaren en je netwerk op te bouwen. Of je nu kiest voor een vervolgstudie of de arbeidsmarkt, je hebt de juiste basis en tools om je doelen na te streven.
Masteropleidingen
Jouw ervaring met het formuleren en analyseren van datagedreven onderzoeksvragen komt ook van pas als je er uiteindelijk voor kiest om een master te gaan volgen. De opleiding Business Engineering vormt een stevige basis voor de volgende masteropleidingen van de Universiteit Maastricht:
- Biobased materialen
- Duurzaamheid Wetenschap, Beleid en Maatschappij
- Datawetenschap voor besluitvorming
- Financiële economie
- Bedrijfsinformatie en slimme services
- Econometrie en operationeel onderzoek
Zin om te vertakken? Ook andere Maastrichtse opleidingen zijn van harte welkom, mits je aan eventuele aanvullende toelatingseisen voldoet.
De Universiteit Maastricht staat hoog aangeschreven in Europa en de rest van de wereld, en je bacheloropleiding zal deuren openen naar veel masteropleidingen.
Carriere vooruitzichten
De bacheloropleiding Business Engineering bereidt je voor op uiteenlopende carrièremogelijkheden en op veel banen, waarvan sommige nog niet eens bestaan. Je kunt aan de zakelijke kant werken en bepalen hoe je nieuwe technologieën het beste kunt gebruiken en op de markt kunt brengen, of je kunt je meer richten op de technische kant. U kunt besluiten om een stukje technologie te gaan engineeren dat een gat in de markt kan opvullen, de productiviteit kan verhogen of een maatschappelijke uitdaging kan oplossen. Je zou een academische loopbaan kunnen volgen als onderzoeker aan een universiteit of wetenschappelijk instituut, of als wetenschapper in een multinational of ziekenhuis. Of start zelfs je eigen bedrijf in wetenschap of technologie.
Je bent ook gekwalificeerd om veel verschillende functies binnen verschillende organisaties na te streven, waaronder:
- Projectmanager R&D
- Manager ICT
- (Data) Ingenieur
- applicatie ontwikkelaar
- Uitvoerende functies
- Consultant
- analist
- Beleidsbepaler
Galerij
toelatingen
Beurzen en financiering
Het is de missie van de Universiteit Maastricht (UM) om studenten van over de hele wereld de kans te bieden zich te ontwikkelen tot actieve, mondiaal georiënteerde denkers die klaar staan om een positieve bijdrage te leveren aan hun samenleving.
Het hoogwaardige, innovatieve onderwijs van de UM op basis van kleinschalig Probleemgestuurd Onderwijs (PGO) in een internationale en interculturele setting bereidt studenten hierop voor.
Als open en toegankelijke academische gemeenschap biedt de UM verschillende beurzen aan om best presterende bachelor- en masterstudenten met persoonlijk ontwikkelingspotentieel, die financiële moeilijkheden ondervinden, te ondersteunen bij het volgen van een studie aan de UM. UM-bursalen fungeren als belangrijke ambassadeurs van de universiteit tijdens en na hun studie. UM-bursalen worden geselecteerd op basis van hun academische excellentie, buitenschoolse betrokkenheid, actief burgerschap en financiële behoefte. Omdat het aantal beurzen beperkt is, is het selectieproces zeer competitief.
Voordat u een UM-beurs aanvraagt, dient u rekening te houden met onderstaande factoren. Lees deze aandachtig door, zodat u zeker weet dat de kostbare tijd die u in het solliciteren investeert, loont:
- Voordat je een beurs aanvraagt, moet je een studieprogramma bij de UM aanvragen;
- Je kunt slechts één UM-beurs aanvragen, meerdere aanvragen worden gediskwalificeerd;
- Controleer of uw nationaliteit in aanmerking komt voor de beurs;
- Controleer of jouw opleiding meedoet aan de beurs;
- Zorg ervoor dat als de beurs alleen het collegegeld dekt, je je eigen kosten van levensonderhoud (huur, eten en verzekeringen) voor de volledige duur van je studie kunt financieren.
leerplan
Probleem- en op onderzoek gebaseerd leren
De belangrijkste onderwijsvorm van de bacheloropleiding Bedrijfskunde is Probleemgestuurd Onderwijs (PGO). In een PGO-omgeving werk je in kleine onderwijsgroepen van ongeveer 15 studenten aan wetenschappelijke en maatschappelijke vraagstukken, meestal in de vorm van casestudies. Je voert discussies, wisselt kennis uit en formuleert als groep je leerdoelen. Door actief problemen uit de praktijk aan te pakken, begrijp je de theorie beter en leer je je inzichten toe te passen op verschillende situaties. De verscheidenheid aan perspectieven verlevendigt de discussies en stelt u in staat de ware kracht van de culturele diversiteit van uw groep te ervaren.
Bovendien integreren we in het curriculum van de BSc Bedrijfskunde ook Research Based Learning (RBL) als integraal onderdeel van je opleiding. Bij RBL werk je als onderdeel van je studie aan hedendaagse onderzoeksthema’s. Tijdens cursussen en vaardigheidstrainingen onderzoek je onderzoeksproblemen waarvan de antwoorden nog niet bekend zijn. Je voert je eigen onderzoek uit in nauwe samenwerking met wetenschappers en onderzoekers tijdens de projectperiodes en het Thesis Research Project. Hierdoor kun je je kennis toepassen en je eigen ontdekkingen doen, in plaats van alleen maar over bestaande theorieën te leren.
Programma resultaat
Verder studeren of gaan werken?
Tegen het moment dat je deze bacheloropleiding hebt afgerond, heb je drie jaar besteed aan het aanscherpen van je academische vaardigheden en het beheersen van de theoretische inhoud. Tegelijkertijd heb je ook de kans om verschillende aspecten van je toekomstige carrière te ervaren en je netwerk op te bouwen. Of je nu kiest voor een vervolgstudie of de arbeidsmarkt, je krijgt de juiste basis en tools om je doelen na te streven.
Master programma's
Jouw ervaring met het formuleren en analyseren van datagedreven onderzoeksvragen zal ook waardevol zijn als je uiteindelijk kiest voor een master. De opleiding Business Engineering vormt een sterke basis voor de volgende masteropleidingen van de Universiteit Maastricht:
- Biobased materialen
- Duurzaamheidswetenschap, beleid en samenleving
- Datawetenschap voor besluitvorming
- Financiële economie
- Business Intelligence en slimme diensten
- Econometrie en operationeel onderzoek
Zin om uit te breiden? Ook andere Maastrichtse opleidingen verwelkomen je, mits je voldoet aan eventuele aanvullende toelatingseisen.
De Universiteit Maastricht staat hoog aangeschreven in Europa en de rest van de wereld, en jouw bacheloropleiding opent deuren naar veel masterprogramma's.
Programma collegegeld
Carrièremogelijkheden
Jouw toekomst
Als afgestudeerde Handelsingenieur ben je zeer gewild op de arbeidsmarkt. Er is een toenemende vraag naar professionals met kennis van wetenschap, techniek en bedrijfskunde. Dit, gecombineerd met de vaardigheden die je ontwikkelt, zorgt ervoor dat je goed gekwalificeerd bent om te werken in een breed scala aan banen op gebieden zoals gezondheidszorg, logistiek, voeding, materiaalwetenschappen, techniek en onderzoek.
Carriere vooruitzichten
De bacheloropleiding Bedrijfskunde bereidt je voor op uiteenlopende carrièremogelijkheden en op veel banen, waarvan sommige nog niet eens bestaan. U kunt aan de zakelijke kant werken en bepalen hoe u nieuwe technologieën het beste kunt gebruiken en op de markt kunt brengen, of u kunt zich meer op de technische kant concentreren. U kunt besluiten een stukje technologie te gaan ontwikkelen dat een gat in de markt kan opvullen, de productiviteit kan verhogen of een maatschappelijk probleem kan oplossen. Je kunt een academisch carrièrepad volgen als onderzoeker aan een universiteit of wetenschappelijk instituut, of als wetenschapper bij een multinational of een ziekenhuis. Of start zelfs een eigen bedrijf in de wetenschap of technologie.
Je bent ook gekwalificeerd om veel verschillende functies binnen verschillende organisaties uit te oefenen, waaronder:
- Projectmanager R&D
- Beheerder ICT
- (Data)ingenieur
- applicatie ontwikkelaar
- Uitvoerende functies
- Consultant
- Analyst
- Beleidsbepaler