Bachelor of Science in de diëtetiek
United Arab Emirates University - Undergraduate Programs
Belangrijke informatie
Campuslocatie
Al Ain, Verenigde Arabische Emiraten
Talen
Engels
Studieformaat
Op de campus
Duur
4 jaar
Tempo
Full time
Collegegeld
AED 2.500 / per credit *
Deadline voor aanmelding
Informatie aanvragen
Eerste startdatum
Informatie aanvragen
* per krediet uur
Beurzen
Ontdek mogelijkheden voor beurzen om je studie te financieren
Invoering
Het gecoördineerde programma in diëtetiek dat wordt aangeboden door het College of Medicine and Health Sciences heeft tot doel afgestudeerden voor te bereiden die competente diëtisten op instapniveau zijn. De missie van het programma is om bekwame afgestudeerden voor te bereiden die hooggekwalificeerde diëtisten op instapniveau zijn, om het voedingswelzijn en de gezondheid van de VAE-bevolking te verbeteren. De programmadoelstellingen zijn (1) om afgestudeerden voor te bereiden op competente diëtisten op instapniveau en (2) om afgestudeerden voor te bereiden die blijk geven van leiderschap en een toewijding aan dienstverlening aan de gemeenschap. Het gecoördineerde programma in diëtetiek aan de UAEU is geaccrediteerd als een buitenlandse diëtist-onderwijsprogramma (FDE) door de Accreditation Council for Education in Nutrition and Dietetics (ACEND) van de Academy of Nutrition and Dietetics (AND). Uitkomstgegevens waarmee de verwezenlijking van programmadoelstellingen wordt gemeten, zijn op aanvraag beschikbaar. Voor meer informatie verwijzen wij u naar het Studentenhandboek in de onderstaande link "Meer details over dit programma".
Doelstellingen van het programma
Doel nummer 1. Afgestudeerden voorbereiden op competente, beginnende diëtisten. Doelstellingen: (a) 85% van de studenten voltooit de programmavereisten binnen 3,75 jaar vanaf het moment van inschrijving voor de CPD (150% van de toegestane tijd) (b) Ten minste 60% van de afgestudeerden die werk zoeken, hebben een baan gevonden die verband houdt met hun major binnen 12 maanden na voltooiing van het programma (c) De gezondheidsautoriteiten in de VAE vereisen dat afgestudeerden van het gecoördineerde programma in de diëtetiek van de UAEU een aanvullend practicum van zes maanden voltooien voordat ze in aanmerking komen voor het examen. Tachtig procent van de afgestudeerden zal het VAE-credentialing-examen binnen twaalf maanden na afronding van dit practicum afleggen. (d) De regelgevende gezondheidsautoriteiten in de VAE eisen dat afgestudeerden in de diëtetiek slagen voor een vergunningsexamen dat wordt afgenomen door het Department of Health-Abu Dhabi, het ministerie van Volksgezondheid of de Dubai Health Authority. In een periode van 5 jaar zal 80% van de afgestudeerden slagen voor het vergunningsexamen diëtist (Department of Health - Abu Dhabi of gelijkwaardig) binnen een jaar na de eerste poging (e) Ten minste 85% van de werkgevers reageert op enquêtes op schaal van 1-5 (5 = excellent) beoordelen afgestudeerden als 3 (voldoende) of hoger voor kennis, vaardigheden en competenties voor beginnende praktijk (f) Ten minste 60% van de afgestudeerden van het programma die werk zoeken, vindt een baan in een klinische setting.
Doel nummer 2. Voorbereiden van afgestudeerden die leiderschap tonen en zich inzetten voor dienstverlening aan de gemeenschap. Doelstellingen: (a) Minstens 50% van de afgestudeerden zal op het alumni-onderzoek aangeven dat ze het afgelopen jaar actief deelnemen aan taakstraffen (b) 5 jaar, 60% van de afgestudeerden zal binnen 12 maanden na het afstuderen actief lid zijn van beroepsverenigingen. (c) Over een periode van 3 jaar beoordeelt ten minste 80% van de werkgevers die reageren op enquêtes op een schaal van 1-5 (5 = uitstekend) afgestudeerden als 3 (bevredigend) of beter voor het aantonen van leiderschapsvaardigheden.
Programma leerresultaten
Na succesvolle afronding van dit programma kunnen studenten:
- Selecteer indicatoren van programmakwaliteit en / of klantenservice en meet de realisatie van doelstellingen.
- Pas evidence-based richtlijnen, systematische reviews en wetenschappelijke literatuur toe (zoals de Academy Evidence Analysis Library en Evidence-based Nutrition Practice Guidelines, de Cochrane Database of Systematic Reviews en het Amerikaanse Department of Health and Human Services, Agency for Healthcare Research and Quality, National Guideline Clearinghouse Websites) in het voedingszorgproces en -model en andere gebieden van de diëtetiekpraktijk.
- Rechtvaardig programma's, producten, diensten en zorg met gepast bewijs of gegevens.
- Evalueer opkomend onderzoek voor toepassing in de diëtetiekpraktijk.
- Voer onderzoeksprojecten uit met behulp van geschikte onderzoeksmethoden, ethische procedures en statistische analyse.
- Oefen in overeenstemming met de huidige federale voorschriften en statuten en regels van de staat, indien van toepassing en in overeenstemming met accreditatienormen en de reikwijdte van de diëtetiekpraktijk en de ethische code voor het beroep van diëtetiek.
- Toon professionele schrijfvaardigheid bij het voorbereiden van professionele communicatie CRD 2.3: Ontwerp, implementeer en evalueer presentaties voor een doelgroep.
- Gebruik effectieve onderwijs- en adviesvaardigheden om gedragsverandering te vergemakkelijken.
- Demonstreer actieve deelname, teamwerk en bijdragen in groepsinstellingen.
- Wijs patiëntenzorgactiviteiten toe aan DTR's en / of ondersteunend personeel, indien van toepassing.
- Verwijs klanten en patiënten door naar andere professionals en diensten wanneer de behoeften buiten de individuele praktijk vallen.
- Leiderschapsvaardigheden toepassen om de gewenste resultaten te bereiken.
- Neem deel aan professionele en gemeenschapsorganisaties.
- Samenwerkingsverbanden aangaan met andere gezondheidswerkers en ondersteunend personeel om effectieve voedingsdiensten te leveren.
- Demonstreer professionele eigenschappen binnen verschillende organisatieculturen.
- Voer een zelfbeoordeling uit, ontwikkel doelen en doelstellingen en stel een conceptportfolio op voor professionele ontwikkeling zoals gedefinieerd door de Commissie voor dieetregistratie.
- Demonstreer onderhandelingsvaardigheden.
- Beoordeel de voedingsstatus van individuen, groepen en populaties in verschillende omgevingen waar voedingszorg wordt of kan worden geleverd.
- Diagnose van voedingsproblemen en het maken van problemen, etiologie, tekenen en symptomen (PES).
- Plan en implementeer voedingsinterventies om onder meer prioriteit te geven aan de voedingsdiagnose, het formuleren van een voedingsvoorschrift, het stellen van doelen en het selecteren en beheren van interventie.
- Bewaak en evalueer problemen, etiologieën, tekenen, symptomen en de impact van interventies op de voedingsdiagnose.
- Volledige documentatie die professionele richtlijnen volgt, richtlijnen vereist door gezondheidszorgsystemen en richtlijnen vereist door de praktijkomgeving.
- Ontwikkel en toon effectieve communicatieve vaardigheden voor klinische en klantendiensten in verschillende formaten.
- Producten, programma's of services ontwikkelen en leveren die de gezondheid, het welzijn en het levensstijlbeheer van de consument bevorderen.
- Geef respectvolle, wetenschappelijk onderbouwde antwoorden op consumentenvragen over opkomende trends.
- Coördineer inkoop, productie, distributie en service van goederen en diensten.
- Ontwikkel en evalueer recepten, formules en menu's voor acceptatie en betaalbaarheid die aansluiten bij de culturele diversiteit en gezondheidsbehoeften van verschillende populaties, groepen en individuen.
- Neem deel aan het beheer van human resources.
- Beheerfuncties uitvoeren met betrekking tot veiligheid, beveiliging en sanitaire voorzieningen die van invloed zijn op werknemers, klanten, patiënten, faciliteiten en voedsel.
- Deelnemen aan activiteiten van openbaar beleid, met inbegrip van zowel wetgevende als regelgevende initiatieven.
- Voer klinische kwaliteitsbeheeractiviteiten en klantenservice uit.
- Gebruik de huidige informatietechnologie om informatie en gegevens te ontwikkelen, op te slaan, op te halen en te verspreiden.
- Analyseer kwaliteits-, financiële of productiviteitsgegevens en ontwikkel een plan voor interventie.
- Stel procedures voor en gebruik deze, passend bij de praktijk, om afval te verminderen en het milieu te beschermen.
- Voer haalbaarheidsstudies uit voor producten, programma's of diensten met inachtneming van kosten en baten.
- Analyseer financiële gegevens om het gebruik van middelen te beoordelen.
- Ontwikkel een plan om een product, programma of dienst te leveren of te ontwikkelen dat een budget, personeelsbehoeften, apparatuur en benodigdheden omvat.
- Code en factuur voor diëtetiek / voedingsdiensten om vergoeding te krijgen voor diensten van openbare of particuliere verzekeraars.
Over de school
Vragen
Vergelijkbare cursussen
Bachelor in menselijke voeding en dieetwetenschappen (HNDS)
- Las Cruces, Verenigde Staten
Dietetics
- Siena, Italië
BDietetics
- Pretoria, Zuid-Afrika