Keystone logo
Universidad Europea del Atlántico Diploma in toegepaste talen
Universidad Europea del Atlántico

Diploma in toegepaste talen

Santander, Spanje

8 Semesters

Spaans

Full time

Request application deadline

Sep 2024

Request tuition fees

Op de campus

Invoering

De Universidad Europea del Atlántico het bachelordiploma Toegepaste Talen op in haar studieaanbod om in te spelen op de opleidingsbehoeften en interesses van studenten die het beroepsprofiel van een taalkundige willen verwerven. Dat wil zeggen, degenen die hun universitaire opleiding willen articuleren rond de productieve en ontvankelijke beheersing van meerdere talen en hun directe toepassing in diverse werkomgevingen.

In die zin presenteert de graad Toegepaste Talen nieuwe studies in de Spaanse universitaire context, volledig aangepast aan de eisen van de arbeidsmarkt en aangepast aan de kenmerken van de huidige samenleving: meertalig, wereldwijd en digitaal. De onderscheidende kenmerken zijn als volgt:

  • Ontwerp van een drietalig curriculum waarin de student tijdens de opleiding een C2-niveau in Engels en Spaans bereikt, en een C1-niveau in een tweede vreemde taal (Frans of Duits).
  • Mogelijkheid om een derde vreemde taal (Frans of Duits) te studeren en een C1-niveau te bereiken.
  • Mogelijkheid om je te specialiseren in een professioneel vakgebied door middel van een van de volgende vermeldingen:
    • Talen en onderwijsomgevingen (MLEN en ENTEDU).
    • Talen en zakelijke omgevingen (MLEN en ENTEMP).
  • Van primair belang voor stages in bedrijven, daarom krijgen ze een gewicht van 12 studiepunten in het studieplan.
  • Speciale aandacht voor het verwerven van computer- en informatieve vaardigheden.
  • Beschikbaarheid van moderne faciliteiten waarmee studenten de praktische vaardigheden van de opleiding kunnen ontwikkelen: computerruimte met computerondersteunde vertaalprogramma's en talenlaboratorium.

Engels aan de universiteit

In de diploma's in vertalen en tolken en in toegepaste talen krijgen studenten een drietalige opleiding: in het Spaans, Engels en Frans of Duits. Om toegang te krijgen tot de studies, moeten studenten een B1-niveau in het Engels bewijzen. In het geval van Frans en Duits is geen voorkennis vereist.

De taalopleiding die tijdens hun studie in het Engels wordt aangeboden, stelt studenten in staat om een masterniveau in deze taal (C2) te behalen en op deze manier in staat te zijn om op gelijke voet te concurreren op de arbeidsmarkt met betrekking tot afgestudeerden van deze graden in andere Europese landen.

Hiervoor is een studieplan opgesteld waarin, naast het feit dat studenten Engels leren vanaf het eerste jaar, 50% van de verplichte vakken deze taal als voertaal heeft.

Evenzo moeten studenten in deze klassen ervoor kiezen om een tweede vreemde taal te studeren: Frans of Duits. In dit geval, ondanks het starten van studies zonder voorkennis, stelt de opleiding die studenten volgen vanaf het eerste jaar hen in staat zowel mondelinge als schriftelijke vaardigheden te beheersen (niveau C1) en vakken te volgen die in deze talen worden onderwezen in de tweede cyclus.

Voorzieningen

Over de school

Vragen