Keystone logo
Universidad Internacional de las Américas

Universidad Internacional de las Américas

Universidad Internacional de las Américas

Invoering

Geschiedenis van de universiteit

Op 24 april 1986 werd de opening van de International University of the Americas goedgekeurd door de National Council for Private University Education (CONESUP), de eerste particuliere instelling voor hoger onderwijs die door deze instantie werd goedgekeurd. Hij begon zijn werk in een gebouw ten oosten van de hoofdstad in de Barrio La California, waar bedrijfskunde, kleuteronderwijs, internationale handel, computertechniek, industriële techniek, Engels en toerisme werden onderwezen.

Aan het einde van de jaren tachtig en het begin van de jaren negentig werd de nieuwe campus gebouwd waar vandaag de dag de faciliteiten van het hoofdkantoor zijn gevestigd, gelegen aan Calle 23 en Avenida 7 bis in de wijk Aranjuez van de stad San José, tegenover van het complex Culturele Vroegere Douane. Momenteel heeft de International University of the Americas 21 majors op het gebied van gezondheid, techniek, architectuur, economie, sociale wetenschappen en talen in baccalaureaat, bachelor en master.

De universiteit werd geboren met de slogan een maatstaf te zijn in particulier hoger onderwijs, wat in de loop der jaren duidelijk is geworden en zijn stempel heeft gedrukt op de opleiding van professionals die op de arbeidsmarkt zijn geïntegreerd. Vandaag willen we de geschiedenis voortzetten met optimisme naar de toekomst, onszelf voortdurend vernieuwen, nieuwe onderwijsmethoden toepassen in overeenstemming met de eisen van de tijd, onze middelen voor onderzoek uitbreiden en onszelf met meer kracht naar de samenleving projecteren om verandering tot ontploffing te brengen.

Over Costa Rica

Costa Rica is een Midden-Amerikaans land dat bekend staat om zijn motto "Pura Vida". Het valt op omdat de beste bondgenoten van zijn inwoners respect, nederigheid en gastvrijheid zijn. Volgens de Happy Planet-index van de New Economics Foundation wordt het beschouwd als het gelukkigste land ter wereld en een van de meest vreedzame volgens de Global Peace-indices (IPG), wat het verblijf aangenaam maakt voor degenen die het bezoeken. ze bezoeken.

Het heeft 4% van de biodiversiteit in de wereld; Het heeft ook een regering die zich inzet voor het milieu en daarom steunt het krachtig het voorstel om tegen 2021 koolstofneutraal te zijn. Costa Rica heeft een stabiel en aangenaam klimaat. De twee overheersende seizoenen zijn droog en regenachtig.

toelatingen

Inschrijving van nieuwe studenten

 • 2 pasfoto's, voorzijde zonder stempels.
 • Kopie identiteitsbewijs (identiteitskaart, paspoort).
 • Inschrijfformulier correct ingevuld.
 • Origineel en kopie van het bachelordiploma secundair onderwijs of het equivalent daarvan.
 • Voor baccalaureaat in het secundair onderwijs of middelbare schooldiploma's behaald in het buitenland, dient u het originele baccalaureaat in het secundair onderwijs en apostille- of authentieke consulaire documenten te overleggen, en een buitenlands erkenningsdocument voor diploma's afgegeven door een regionaal directoraat van het ministerie van Openbaar Onderwijs.

Onderwerpvalidatieproces

 • Kopie van geldig legitimatiebewijs aan beide zijden.
 • Studenten die zijn afgestudeerd aan andere universiteiten en die hun studiepunten willen laten valideren, moeten het originele certificaat van goedgekeurde vakken en de studieprogramma's van elk vak overleggen, origineel ondertekend en afgestempeld door hun universiteit van herkomst.
 • Het onderwerpvalidatieproces heeft een maximale periode van drie maanden om te worden geformaliseerd en geannuleerd.

Visum vereisten

Studentenvergunning

De International University of the Americas is geaccrediteerd door het National Directorate of Migration and Immigration, waardoor zij kan samenwerken bij de verwerking van de studentenvergunning of het visum wanneer de student in het land is.

Wanneer de studentaanvrager door de UIA wordt geaccepteerd om zijn mobiliteit, verblijf of stage te doen, geeft het Secretariaat voor Internationale Zaken een acceptatiebrief uit in zijn naam, gericht aan het Costa Ricaanse consulaat in zijn land van herkomst. Dit document vormt de basis voor het beheer van de verlening van uw visum.

Om het DIMEX- of vreemdelingenidentiteitsdocument te beheren, waarmee u in Costa Rica kunt studeren, moet de aanvrager de volgende documenten overleggen:

 • Sollicitatiebrief uitgegeven door de bevoegde autoriteit op het gebied van internationale betrekkingen van de thuisuniversiteit.
 • Originele recente geboorteakte (maximaal 2 maanden na afgifte), voorzien van apostille.
 • Origineel strafregistercertificaat (maximaal 2 maanden na uitgifte), voorzien van apostille.

Locaties

 • San José

  Barrio Aranjuez, Calle 23 y Avenida 7, 10101, San José

  Vragen