Keystone logo
Universidade de Sorocaba (UNISO)

Universidade de Sorocaba (UNISO)

Universidade de Sorocaba (UNISO)

Invoering

De Universiteit van Sorocaba - Uniso is een communautaire universiteit, regionaal, niet confessioneel, de kwaliteit, de eerste zaad werd de Faculteit der Wijsbegeerte, Wetenschappen en Letteren van Sorocaba, opgericht in 1951, die begon om effectief te functioneren in 1954 met twee cursussen: Pedagogiek en Neo-Latijnse letters, en slechts 27 studenten.

Vandaag de dag, de Uniso heeft meer dan 60 undergraduate, biedt post-afstudeerrichtingen en de strikte zin, en uitbreiding cursussen. Zijn studenten komen uit 70 steden zich binnen een straal van 100 km rond Sorocaba, en liggen verspreid over drie campussen: University City Leraar Aldo Vannucchi, geopend in 1999; Trujillo campus waar de Faculteit der Wijsbegeerte, Wetenschappen en Letteren werd opgericht in 1954; en campus Seminar sinds 1994.

Binnen de organisatie van het Nationaal Hoger Onderwijs, is de Uniso ontworpen als University: Gemeenschap, zowel voor de woning aan de directie, is eigendom van de gemeente en niet de staat of prive. Daarom, om het te beheren, naast de Hoge Raad van zijn gezag Handhaver, voorgezeten door de Sorocaba aartsbisdom aartsbisschop en geïntegreerd door acht gecategoriseerd leden sorocabana samenleving, Uniso heeft interne boards, waaronder de Universiteit Raad - Consultant , bestaande uit leiders, docenten, studenten en medewerkers van de instelling, de vertegenwoordigers van de Handhaver Entiteit, City Hall, het stadhuis, de Orde van Brazilië - Braziliaanse Orde van Advocaten en het centrum van São Paulo State Industrie - Ciesp. Gemeenschap zijnde het Uniso bestaat om effectief te dienen, door middel van een strikt beheer en altijd bijgewerkt.

Niet-confessionele, dat wil zeggen, hoewel zijn lichaam Beheerder is vastgesteld door het bisdom van Sorocaba, Uniso is geen eigendom van de katholieke kerk of academische voorstel is gebonden, maar is geïnspireerd door christelijke waarden.

Regionaal, maar zonder verlies van haar universele karakter, de Uniso is attent op de kenmerken en behoeften van de regio Sorocaba. In deze regio is de Uniso steeds ingebracht, produceren en verspreiden van kennis, sociale effectiviteit als een krachtig middel van operationalisering van de fundamentele verwachtingen van de regionale gemeenschap.

Kwaliteit, dwz geschaald met de zoektocht naar een constante en belangrijke verwezenlijking van de universaliteit van de kennis en de samenhang met het pedagogisch project leiden door de criteria voor de beoordeling van de betrokken instanties en niet door het enkele kwantitatieve groei.

Locaties

  • Sorocaba

    Rod. Raposo Tavares, s/n - Vila Artura, Sorocaba - SP, 18023-000, Brazil, , Sorocaba

    Vragen