Keystone logo
Universidade do Oeste Paulista (UNOESTE)

Universidade do Oeste Paulista (UNOESTE)

Universidade do Oeste Paulista (UNOESTE)

Invoering

De Prudentina Vereniging van Onderwijs en Cultuur (APEC), sponsor van de Universiteit van West-Paulista (Unoeste), werd geboren uit de droom van Agripino leraar Oliveira Lima Filho en Ana Cardoso Maia de Oliveira Lima om het tekort aan hoger onderwijs in Presidente Prudente voldoen (SP ) en de regio. In mei 1972, deze opvoeders kwam met de aanvraag voor een vergunning voor de exploitatie van de Faculteit der Letteren, Wetenschappen, Letteren en Presidente Prudente Onderwijs (Faclepp) van de National Board of Education.

Het werd goedgekeurd door de Raad in augustus van dat jaar, en op 3 oktober 1972 de voorzitter, Emilio Medici Garrastazu, tekende het decreet 71.190, het creëren van de eerste college APEC, de Faclepp. Het werd vervolgens voerde de eerste been van de APEC, met 536 kandidaten strijden om 350 plaatsen aangeboden. Op 21 oktober 1972, de diocesane bisschop Dom José Gonçalves da Costa is het leveren van de oratie van Faclepp voorlopig in de Christus de lokalen Koning College.

Vanwege de idealen van Agripino en Ana Lima en de grote vraag naar andere delen van kennis, in de volgende jaren geboren waren voor de gezondheid hogescholen: Nursing, apotheek, fysiotherapie, geneeskunde, tandheelkunde, de klinische genoemd, en plaatsen zoals laboratoria en de Gym Sports. Dan is de faculteiten Civiele Techniek, Informatietechnologie en vele andere top golfbanen. De high van Bongiovani Garden (nu Universiteit Stad) snel ontstond het complex van gebouwen die de campus I van Unoeste omvat.

Geleid door de kwaliteit van het onderwijs en het leven, APEC doemde. In 1987 werd geboren de campus II, op 572 km van de Raposo Tavares snelweg in Limoeiro buurt van Presidente Prudente, met cursussen op het gebied van Agricultural Sciences, menselijke en sociale Applied. In datzelfde jaar, een ministerieel besluit 83 / MEC erkende de Unoeste als universiteit - want het is de enige particuliere instelling voor hoger onderwijs in het westen van São Paulo met die titel.

De universiteit en de materialen structuren, technologische en menselijke, vermenigvuldigd altijd met een hoge kwaliteit. Uitsteekt paviljoens, klinieken, Veterinary Hospital, Experimental Farm, laboratorium gebouwen, agronomische centra, vee en andere gebieden voor het hoger onderwijs, wetenschappelijk onderzoek en de voortdurende praktijk van burgerschap. Andere relevante gegevens: de richting van de APEC heeft altijd zeer competente professionals, velen zijn deel van het onderwijs / administratief personeel van het begin tot het heden.

Locaties

Locaties
  • Presidente Prudente

    Rua José Bongiovani, 700 - Cidade Universitária, Presidente Prudente - SP, 19050-920, Brazil, , Presidente Prudente

    Opleidingen

    Vragen