Keystone logo
Universidade do Vale do Sapucaí (UNIVÁS)

Universidade do Vale do Sapucaí (UNIVÁS)

Universidade do Vale do Sapucaí (UNIVÁS)

Invoering

Words van DEAN - BARROS CARLOS Laraia

Desire, aanvankelijk, dank en lof God, in Zijn genade, heeft mij de genade van het leven en de macht gegeven, aangevuld zeventig, in de veronderstelling zijn hier met mijn collega's, de missie die we hebben gekregen. Dat deze missie, die nu begint, God is altijd aanwezig is en dat zijn Heilige Geest verlicht ons en geven ons de wijsheid en nederigheid om goed te dienen om de verantwoordelijkheid, soberheid, toewijding en ijver om onze universiteit van Sapucai Valley.

Bij deze gelegenheid, ik betaal mijn respect aan allen die mij in het beheer van deze instelling voorafging en die hun onschatbare bijdrage leverde aan de bouw vanaf het begin, toen een groep voor ogen dromers en uitkomen van de oprichting van de eerste cursussen die aanleiding gaf tot onze universiteit .

In de loop der jaren, elk van die bracht gaf zijn doorslaggevende bijdrage, en stap voor stap, met doorzettingsvermogen, idealisme en zelfopoffering, waren protagonisten van onze geschiedenis.

Eer en vereren het verleden is meer dan een plicht, maar een absolute noodzaak, want alleen dan kunnen we leven deze geaard de ervaringen en de behaalde resultaten, waarvan wij erfgenamen. De grootste erfenis nagelaten aan ons is de inzet voor de gemeenschap waarin we actief zijn om een ​​kwalitatief goed onderwijs voor iedereen die hier te komen op zoek naar kennis om hun toekomst op te bouwen bieden. Deze toezegging zullen we geen compromissen sluiten, maken onze vlag en de raison d'être van ons werk.

Een woord van dank aan professor Benedito Afonso Pinto juni voor de uitnodiging te aanvaarden om samen te zijn in deze missie. Zijn erkende ervaring als leraar en academische administrator zal zeer nuttig zijn, en ik ben er absoluut zeker van dat hij naast me in de beslissingen die we moeten nemen, met wijze raad, zijn gewicht en zijn onmiskenbare liefde voor deze universiteit zal zijn.

Manifest ook dank aan de leraar Andrea Domingues Antonio Homer Leraren Toledo Rock en William Newton Carrozza, die prompt meer welkom dan een uitnodiging, mijn oproep om de frontlinie van onze administratie, het bezetten van de functies van de pro rectoren. Wij zullen de momenten van vreugde en moeilijkheden te delen. Het is mogelijk dat we tegenkomen in met tegenslagen, harde wind en woeste golven. We kunnen de nummers van de zeemeermin te horen met de bedoelingen om ons te laten zinken. Maar laat ons niet te schieten de obstakels, indien aanwezig, zal worden geconfronteerd en overwonnen. De academische gemeenschap en de samenleving verwachten dat we hard werken, toewijding, integriteit, zorgvuldigheid en toewijding en dit is het minste wat we kunnen aanbieden in ruil voor het vertrouwen in ons wordt afgezet.

We werden verkozen in het kader van de "integratie". We zijn van plan om onze geïntegreerde werk en in harmonie met de Higher Education Foundation van Sapucai Valley, die door haar voorzitter en de raad van bestuur, heeft een enorme inspanning om een ​​economische ongemakkelijke situatie, zonder iets terug te geven zijn ogen te keren getoond en maak hun acties om de meest dringende behoeften van onze universiteit. Wij willen een echte integratie tussen de centrale eenheid en de eenheid Fatima voor te stellen, maar ook tussen de verschillende opleidingen die deel uitmaken van onze instelling, zodat zij niet langer worden gefragmenteerd in geïsoleerde compartimenten, maar dat de verschillende sectoren om de dialoog en voltooien van een echt gevoel van de universiteit. Dat de fundamenten van de universiteit, onderwijs, onderzoek en de uitbreiding zijn met elkaar verweven en worden vervuld in de verwezenlijking van de doelstellingen te bereiken. Maar wat paden te volgen zodat deze integratie daadwerkelijk plaatsvindt? Ik geef de voorkeur het antwoord wordt gegeven door de Spaanse dichter Antonio Machado: "Caminante, no hay manieren, se hace camino al andar" - Walker, er is geen pad, wordt het pad gemaakt door te lopen.

Medewerkers en docenten, de meest oprechte dank voor de stemming van vertrouwen in ons neergelegd. U, de toewijding van elk van de enthousiasme van alle te blijven hoofdrol in onze geschiedenis, hangt af van het succes van onze onderneming. We zijn samen in hetzelfde schuitje en alleen brengt u naar een veilige haven als we ons bewust van de verantwoordelijkheid van elk om hun steentje bij te dragen, met vrijmoedigheid, liefde van het werk, ethiek en respect voor de gemeenschap te leveren van hun kinderen aan onze zorg.

Mijn beste, studenten! U bent de reden voor dit alles. Het doel van deze universiteit is om hen te voorzien van een opleiding die beantwoordt aan hun verlangen naar sociale mobiliteit en integratie in een steeds concurrerender arbeidsmarkt. Remembering Paulo Freire, willen we ze een transformatieve onderwijs, waardoor ze hun problemen kritisch en reflectief geconfronteerd te bieden. Je moet niet tevreden met louter een ondersteuning van dit proces zijn, maar actieve deelnemers van onze universiteit, trots te dragen en stempelen op hun shirts de naam van UNIVAS. Het enthousiasme en de opwinding van de jongeren zijn de belangrijkste ingrediënten om geen verkleuring te verlaten, de leraren en leiders, toewijding en moed om de dagelijkse problemen geconfronteerd. Sta ons toe om hun dromen en idealen delen, ontwaken onze idealen en dromen misschien wel in slaap. Laten we worden geïnfecteerd door de jeugd van jou.

Aan mijn lieve vrouw en mijn kinderen Marilda Carlos Alexander, Ana Claudia, Ana Carla en Mauricio, mijn dochters Ana Luiza en Lidiane, mijn schoonouders Marcelo en Everton, mijn dank voor de constante aanmoediging en onvoorwaardelijke steun. Tot mijn kleindochters Anna Giulia, Ana Clara en Isabela Maria, dank u voor het maken van de meest vreugdevolle en lawaaierige mijn zeventig jaar. Het is de warmte van thuis, het leven met de familie, die de energie om elke ochtend van een nieuwe dag te vullen, we zijn klaar om te werken.

Verleng ik mijn eer en mijn dank uitspreken aan de families van mijn directe rapporten, de pro-rectoren, dat moet de komende vier jaar de gave van tolerantie voor onze afwezigheid uit te oefenen.

Hoe dan ook, ik wil iedereen die ons vereerd met hun aanwezigheid te bedanken en hen vertellen om te wachten voor ons-based management werk, transparantie, de principes van de ethiek, de naleving van wet- en regelgeving en respecteer de waardigheid van allen die deel uitmaken van de onze geliefde Universiteit van Sapucai Valley.

God is altijd bij ons en dat ons toelaat om zaaiers van vrede en harmonie tussen alle zijn.

Dank u.

GESCHIEDENIS De universiteit van Sapucai Valley (UNIVAS) wordt onderhouden door de Higher Education Foundation Vale do Sapucai (FUVS). Het werd opgericht op 3 september 1965, en de rest van zijn bestaan ​​heeft meer dan 10.000 professionals opgeleid. Het geeft onderwijs in de undergraduate en postgraduate niveaus, altijd gericht op het harmoniseren van de productie van kennis en de ontwikkeling van vaardigheden van hun studenten met de huidige eisen van de arbeidsmarkt. In totaal zijn er 16 undergraduate opleidingen, 33 Graduate Lato Sensu cursussen (specialisatie en MBA), 03 master- en 01 PhD.

UNIVAS is gelegen in de stad Pouso Alegre, in het zuiden van Minas Gerais, aan de oevers van twee belangrijke snelwegen van het land, de Fernão Dias Highway (BR-381) en Highway Juscelino Kubitschek (BR-459), strategisch gebied van de toegang tot drie belangrijkste centra van productie en consumptie land (São Paulo, Belo Horizonte en Rio de Janeiro). De stad is nog steeds een van de beste kwaliteit indexen van het leven in Brazilië. Het is een industriële, commerciële en educatief centrum en ligt dicht bij de Hidrominerais Resorts, Circuito das Malhas en elektronica-vallei.

Een groot voordeel van het onderwijs worden aangeboden door UNIVAS in de gezondheidszorg is om een ​​universitair ziekenhuis hebben. Het ziekenhuis das Clinicas Samuel Libânio (HCSL) is een verwijzing naar de 54 gemeenten in het zuiden van Minas Gerais en serveert een geschatte bevolking van meer dan 2 miljoen en 600 duizend mensen. www.hcsl.edu.br UNIVAS. Excellentie in het onderwijs. Training for Life.

Locaties

  • Pouso Alegre

    Av. Cel. Alfredo Custódio de Paula, 320 CEP 37550-000 | Pouso Alegre | MG, , Pouso Alegre

    Vragen