Keystone logo
© Università LUM
Università LUM Giuseppe Degennaro

Università LUM Giuseppe Degennaro

Università LUM Giuseppe Degennaro

Invoering

Lum University, opgericht door Giuseppe Degennaro in 1995, is Zuid-Italië's eerste particuliere universiteit gewijd aan economische, juridische, medische en technische studies. Ons model legt de nadruk op praktische kennis en interactie met de industrie, het stimuleren van innovatie en maatschappelijke groei door middel van onderwijs en onderzoek. De campus beslaat 11 verdiepingen verspreid over 24.000 m², ontworpen voor interactief leren en culturele uitwisseling.

Onze visie

Het onderwijsmodel van het LUM richt zich op een verbinding tussen continue en toegepaste kennis door een constante interactie met nationale en internationale bedrijven en instellingen. Het LUM fungeert als spil voor wetenschappelijke kennis, door de realisatie van studies en onderzoek binnen de departementale structuren observatoria, wetenschappelijke laboratoria en spin-offs.

Onze missie

Onze missie is om bij te dragen aan de groei van de samenleving door middel van onderwijs, innovatie en onderzoek.

toelatingen

Kandidaten die kiezen voor een opleiding van LUM University dienen het voorinschrijvingsformulier op de website UNIVERSITALY in te vullen.

Registreer u op de portal Universitaly en upload de vereiste documenten.

Onze medewerkers zullen een voorlopige beoordeling van de individuele aanvragen uitvoeren en de pre-inschrijvingsaanvraag valideren door de relevante gegevens in te voeren op het UNIVERSITALY-portaal.

De voorlopige aanvaarding door de universiteit geeft geen enkel recht op het verkrijgen van een visum.

Kandidaten worden uitgenodigd om zich zo snel mogelijk op het bovengenoemde portaal aan te melden, zodat de bevoegde Italiaanse diplomatieke kantoren in het buitenland het studievisum op tijd kunnen afgeven om de inschrijving te voltooien.

Houd er rekening mee dat kandidaten pas een studievisum moeten aanvragen bij het bevoegde Italiaanse diplomatieke hoofdkwartier in het buitenland nadat ze de bevestiging van de validatie van de pre-inschrijvingsaanvraag van de LUM Universiteit hebben ontvangen via het UNIVERSITALY-portaal.

Visum vereisten

Alle niet-EU-uitwisselingsstudenten moeten een studentenvisum aanvragen voordat ze naar Italië komen.

Voor meer informatie over de deadlines en vereisten voor visumaanvragen kunt u terecht op http://vistoperitalia.esteri.it/home/en. waar u alle informatie kunt vinden over of u een visum moet aanvragen en waar u dit kunt aanvragen.

Om een visum aan te vragen, moet u zich vooraf registreren en de aanvraag vóór 29 november 2024 indienen op het Universitaly-portaal (verplicht) op href="https://www.universitaly.it/. Zodra uw pre-inschrijving is gedaan geaccepteerd door LUM University, zullen we de officiële acceptatiebrief uitgeven en deze uploaden op het Universitaly-portaal.

Waarom studeren aan Università LUM Giuseppe Degennaro

1. LUM UNIVERSITEIT

Aan de top van welke reden dan ook staat natuurlijk de universiteit, die een van de beste reputaties in Italië heeft.

LUM University is eigenlijk een van de beste niet-staatsuniversiteiten in Italië, opgericht in 1995, met zijn moderne en prachtige campus, die een zeer aangename omgeving creëert waar we onze meest innovatieve cursussen op het gebied van rechten, economie, geneeskunde en techniek geven. LUM University is de enige universiteit in Italië met een 18-holes golfbaan.

2. CASAMASSIMA DE BLAUWE STAD

LUM ligt in het kleine stadje Casamassima . dat is een van de zes blauwe steden ter wereld. De gevels en deuren van de huizen zijn al eeuwenlang volledig geschilderd in de kleuren lichtblauw, lichtblauw en blauw, wat het een unieke charme geeft die over de hele wereld wordt erkend. De oorsprong van het dorp gaat terug tot de Romeinse tijd, toen de plaats werd bewoond door bevolkingsgroepen van Messapische afkomst. Door de eeuwen heen heeft Casamassima de overheersing ondergaan van verschillende machten, waaronder de Byzantijnen, Noormannen en Aragonezen, die een onuitwisbare stempel hebben gedrukt op de architectuur en cultuur. Casamassima is erin geslaagd zijn identiteit en charme intact te houden, wat kunstenaars, schilders en toeristen fascineert. De smalle, kronkelende straatjes van het historische centrum leiden naar gezellige pleinen en oude stenen gebouwen, die het verhaal van het dorp en zijn tradities vertellen.

3. FANTASTISCHE STRANDEN

Net buiten Casamassima liggen een paar van de bekendste kustplaatsen: Polignano a Mare , de geboorteplaats van Domenico Modugno, auteur van het beroemde Italiaanse lied “Volare”, en Monopoli , met zandstranden en kliffen die oprijzen uit het kristalturquoise water.

De grotten en baaien van Polignano die elk jaar zowel Italiaanse als buitenlandse toeristen trekken. Onder de vele beroemde stranden van Polignano a Mare ligt Cala Porto , in het centrum van de stad, met zijn karakteristieke ronde witte stenen.

Bari zelf heeft prachtige stranden en biedt de perfecte balans tussen comfort en natuur. Het beroemdste strand van de stad is Pane e Pomodoro, een absolute must voor zeeminnende inwoners van Bari, direct voor de deur. Als u verder zuidwaarts rijdt, komt u Torre a Mare en Mola di Bari tegen met hun grotendeels rotsachtige kustlijnen.

Een andere plek die u niet mag missen is Monopoli , dat met zijn lage rotsen en kristalheldere zee enkele werkelijk prachtige stranden heeft. De lange stukken wit zand maken het ideaal voor gezinnen met kinderen en de meeste stranden hebben lido's die een scala aan faciliteiten en eetgelegenheden bieden.

Tot de beroemdste stranden in de provincie Bari behoort ook Giovinazzo , met zeer ondiep water bezaaid met af en toe rotsen en fijn, lichtgekleurd zand. Giovinazzo is een van de meest populaire bestemmingen voor toeristen, aangetrokken door het charmante historische centrum van de stad.

4. PUGLIA COUSINE

De regio Puglia in Italië is een vruchtbare regio die hard op weg is een favoriete bestemming te worden onder fijnproevers en liefhebbers van traditioneel Italiaans eten.

Apulië is zonder twijfel een van de beste eetbestemmingen in Italië.

De eet- en wijncultuur van Puglia is dan ook een mix van smaken en aroma’s gekoppeld aan lokale tradities en grondstoffen. Een gezonde en smakelijke keuken, met gerechten variërend van geruststellende landrecepten tot complexe zeebereidingen waarbij wijn en olijfolie een ereplaats innemen, wijn en olijfolie een ereplaats.

5. GESCHIEDENIS EN CULTUUR VAN PUGLIA

De cultuur van Puglia is geworteld in geschiedenis en kunst.
Romaanse en barokke kerken, kathedralen en basilieken, musea voor historische en hedendaagse kunst zijn verspreid over de regio, maar ook openbare en particuliere muziek- en kunstevenementen komen vaak voor.
Ontdek de lokale kunst en cultuur door onze selectie van musea, kunstgalerijen, muzikanten en vele andere bedrijven te bekijken, vul je oog en hart met de authentieke cultuur van Puglia.

Locaties

  • Centri Commerc. Baricentro-Auchan

    S.S. 100 km 18, Casamassima (BA), Italia, 70010, Centri Commerc. Baricentro-Auchan

  • Centri Commerc. Baricentro-Auchan

    S.S. 100 km 18, Casamassima (BA), Italia, 70010, Centri Commerc. Baricentro-Auchan

    Vragen