Keystone logo
Università per Stranieri di Perugia Bachelordiploma in Digital Humanities per l'Italiano
Università per Stranieri di Perugia

Bachelordiploma in Digital Humanities per l'Italiano

Perugia, Italië

3 Years

Italiaans

Full time

Request application deadline

Oct 2024

Request tuition fees

Op de campus

* Het collegegeld varieert afhankelijk van de financiële situatie van de student

Invoering

De driejarige bacheloropleiding Digital Humanities voor Italiaans, behorend tot de graadklasse L 10 (Arts), is zeer innovatief. Het richt zich op het onderwijs van de Italiaanse taal en cultuur met specifieke aandacht voor nieuwe technologieën toegepast op de geesteswetenschappen. De cursus is bedoeld voor studenten die de Italiaanse cultuur en taal in zijn verschillende aspecten, zowel synchroon als diachroon, willen onderwijzen en communiceren op scholen en instellingen van alle niveaus in Italië en in het buitenland.

Het heeft tot doel afgestudeerden een solide basis van kennis van de Italiaanse taal en cultuur te bieden, door het onderwijzen van taalkunde en taalgeschiedenis, hedendaagse geschiedenis, literatuur, filologie, Latijn, kunst, filmgeschiedenis en muziek. Deze kennis vormt de basis waarop theoretische en praktische vaardigheden kunnen worden opgebouwd voor het onderwijzen van Italiaans als tweede taal, ondersteund door vakken als glottodidactiek, taalkundige en interculturele vaardigheden voor het onderwijzen van Italiaans L2, en de Italiaanse taal voor buitenlanders.

Computer- en digitale vaardigheden zijn onmisbaar geworden bij het studeren en onderwijzen van Italiaans. Afgestudeerden krijgen ook de kans om een grondige opleiding te krijgen op dit gebied, wat het meest innovatieve aspect van de cursus is en verwijst naar disciplines als Digitale Geografie, Digitale Publishing, Informatiearchitectuur en User Experience Design, Professioneel en Web Schrijven, Computerwetenschappen voor de Geesteswetenschappen, Digitale Didactiek en datagedreven leren.

De studie van een vreemde taal (Engels, Spaans, Chinees, Arabisch of Japans) en een rijk en gevarieerd aanbod aan laboratoriumactiviteiten bieden aanvullende hulpmiddelen en vaardigheden, die theoretische kennis vertalen naar praktische en operationele vaardigheden in een internationale context.

De studie omvat de verwerving van een deel van de opleidingspunten op de specifieke wetenschappelijk-disciplinaire gebieden die nodig zijn voor toegang tot de kwalificatieklasse voor het lesgeven van Italiaans aan buitenlanders op Italiaanse openbare scholen (klas A-23, Italiaanse taal voor mensen die een vreemde taal leren) . De rest van de studiepunten, voor degenen die in hetzelfde vakgebied willen verdergaan, kunnen worden behaald met de ITAS Master's Degree, speciaal ontworpen voor dit type opleiding.

leerplan

Programma resultaat

Programma collegegeld

Carrièremogelijkheden

Over de school

Vragen