Keystone logo
Université Pierre et Marie Curie (UPMC) BSc - Bachelor in de wiskunde
Université Pierre et Marie Curie (UPMC)

BSc - Bachelor in de wiskunde

Paris, Frankrijk

Request duration

Request teaching languages

Full time, Deeltijd

Request application deadline

Sep 2024

Request tuition fees

Op de campus

Beurzen

Ontdek mogelijkheden voor beurzen om je studie te financieren

Invoering

BSc - Bachelor in de wiskunde

&nbsp

De organisatie van dit gebied is zo flexibel mogelijk, rekening houdend met de specifieke aspecten van de leer van de wiskunde, de interne logica van die bepaalt in grote mate de volgorde waarin de begrippen moet worden voorgelegd.

Het maakt voor verschillende opleidingen en de mogelijkheid van heroriëntatie uw richting tot laat in de cursus en biedt een zeer solide basis van theoretische fundamenten die vitaal belang zal zijn in de toekomst. Studenten die voorzien afstuderen in het actieve leven in staat zal zijn te vinden in dit programma leer die aan hun specifieke plannen aangepast door te kiezen voor een geheel van onderwijs-eenheden die minder theoretisch, maar bestrijkt een scala aan kennis dat breder is of gericht op toepassingen.

&nbsp

&nbsp

Kansen

Verdere studies


- Master's degree of technische school.

- Voorbereiding voor een concurrerende examen voor de aanwerving in een publieke functie: CAPES in de wiskunde in het bijzonder, maar ook toegang tot IUFM om een ​​leraar op school of administratieve concurrerende examen te worden.

Professionele integratie

- Bank sectoren, in de verzekering of de industrie.

&nbsp

Organisatie

Het behalen van het bachelordiploma in de wiskunde vereist dat de validatie van 180 ECTS, namelijk 60 studiepunten per jaar (L1, L2 en L3) en de verificatie van de volgende voorwaarden:

- Ten minste 90 studiepunten moet overeenkomen met de kern TU's in de wiskunde.

- Ten minste 30 studiepunten moet overeenkomen met de eerste TU's (chemie, elektronica, informatica, mechanica, fysica, enz.), waarvan 12 moet op L2.

- Ten minste 6 studiepunten moeten overeenkomen met taal TU's.

- Ten minste 6 en maximaal 24 studiepunten moet overeenkomen met de methodologie, project, professionele integratie, wetenschappelijke of algemene cultuur TU's.

Level L2

Het curriculum bestaat uit de volgende TU's:

Periode 1 (30 ECTS):

- 12 ECTS: serie en integralen

- 6 ECTS: rekenkundig

- 6 ECTS: de eerste TU

- 6 gratis ECTS: bijvoorbeeld, taal TU en wetenschappelijke cultuur TU

Periode 2 (30 ECTS):

- 6 ECTS: functies van meerdere variabelen en meervoudige integralen

- 6 ECTS: kwadratische vormen en geometrie - 6 ECTS: kansen en elementaire statistieken of grafieken en combinatoriek

- 6 ECTS: de eerste TU

- 6 ECTS: TU in de wiskunde of een eerste TU of 6 gratis ECTS

&nbsp

Level L3

Het gebied biedt vijf mogelijkeaandachtsgebieden.

- Focussen op algebra, analyse, digitale analyse of waarschijnlijkheden is bedoeld voor studenten die willen blijven een master te doen. De algebra en analyse programma's worden aanbevolen voor degenen die van plan zijn om voor de Agregation * examen voor te bereiden na een jaar van een masteropleiding.

- Een van de aandachtsgebieden is bedoeld voor studenten die willen stoppen op het niveau van de licentie om voor te bereiden op de CAPES examen of het aangaan van actieve werkzame leven.

Lange afstandsonderwijs wordt ook aangeboden voor niveau L2 (in samenwerking met CNED) en voor niveau L3. Het is bedoeld voor alle studenten die de cursus niet op het terrein (studenten van de grandes ecoles, werkstudenten, die opnieuw op te starten studies, enz.).

Avond opleidingen worden ook aangeboden.

&nbsp


Goed doelpubliek

Studenten met een bac S en na het behalen van de 60 ECTS van een eerste-jarige licentie (L1) met wiskunde als het belangrijkste onderwerp. Bijvoorbeeld, de L1-MIME-programma (wiskunde, informatica, mechanica, elektronica) van de integratie cyclus bij UPMC. Studenten die hebben gedaan een of twee jaar van voorbereidende klassen voor de grandes ecoles kunt op niveau L2 of L3 na hun aanvraag is onderzocht. Studenten die willen de richting van hun studie te veranderen na het falen in PCEM en na hun aanvraag is onderzocht.

Over de school

Vragen

Vergelijkbare cursussen