Keystone logo
© ©Syiah Kuala University
Universitas Syiah Kuala

Universitas Syiah Kuala

Universitas Syiah Kuala

Invoering

Universitas Syiah Kuala of kortweg USK is een openbare universiteit, gelegen in Banda Aceh, de hoofdstad van de provincie Atjeh. De provincie staat bekend als de Bumi Syariat-islam en is gelegen op het meest westelijke punt van het eiland Sumatera met rijke natuurlijke bronnen, tradities, culturen en talen. De universiteit staat ook bekend als het hart van de Aceh of jantong Hatee Rakyat Aceh en is de oudste universiteit in Aceh, officieel opgericht op 2 september 1961. De naam Universitas Syiah Universitas Syiah Kuala is ontleend aan de naam van een islamitische geleerde van Aceh, Abdurrauf bin Ali Aljawi Assingkili die bekend staat als Tengku Syiah Kuala. Hij stichtte een islamitische school aan de monding van de rivier en liet die na en toen werd het een officiële instelling voor hoger onderwijs. Gedurende deze tijd heeft hij een grote bijdrage geleverd aan het onderwijs en de islamitische waarden in Atjeh.

Naast de hoofdcampus van Universitas Syiah Kuala in Darussalam, de stad Banda Aceh, heeft de universiteit een tweede campus ontwikkeld, het studieprogramma buiten de hoofdcampus (PSDKU) in het district Gayo Lues. Het werd officieel opgericht op 2 september 2014.

Universitas Syiah Kuala heeft 12 faculteiten en een postdoctorale school. De faculteiten zijn de Faculteit Economie en Bedrijfskunde, Faculteit Diergeneeskunde, Faculteit Rechtsgeleerdheid, Faculteit Ingenieurswetenschappen, Faculteit Landbouw, Faculteit Lerarenopleiding en Onderwijs, Faculteit Geneeskunde, Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen, Faculteit Sociale en Politieke Wetenschap, Faculteit der Visserij en Mariene Wetenschappen, Faculteit der Verpleging en Faculteit der Tandheelkunde.

Momenteel biedt Universitas Syiah Kuala 135 studieprogramma's die het Diploma-programma, Undergraduate Program, Profession Program, Specialist Program, Master's Program en Doctoral Program dekken.

Met verschillende faciliteiten en programma's die beschikbaar zijn, heeft Universitas Syiah Kuala meer dan 32.000 studenten uit verschillende regio's in Indonesië en andere landen.

Universitas Syiah Kuala heeft met succes prestaties behaald op nationaal en internationaal niveau, een daarvan is Malem Diwa Electric Car, die deelnam aan de Shell Eco-Marathon Asia-competitie en met succes het op één na snelste team werd dat de technische inspectie in de elektrische klasse voltooit.

Op onderzoeksgebied heeft de universiteit ook een goede reputatie op nationaal en internationaal niveau door haar uitstekende onderzoeken en prestaties, zoals Tsunami Disaster Mitigation Research Center en Atsiri Research Center.

Universitas Syiah Kuala heeft wetenschappelijke tijdschriften beheerd. Sommigen van hen zijn erkend en geaccrediteerd door de Indonesische Citation Index (SINTA) als kwartiel 1 en 2 tijdschriften. Daarnaast is een van de universitaire tijdschriften, het tijdschrift Studies in English Language and Education (SiELE), geïndexeerd door Scopus.

Universitas Syiah Kuala actief deel aan verschillende samenwerkingsprogramma's met verschillende landen in Azië en Europa, waaronder het Erasmus Mobility and Capacity Building Program, IMT-GT (Indonesia-Malaysia-Thailand Growth Triangle) University Network Program en Erasmus+ Program.

Universitas Syiah Kuala heeft een groot aantal nationale en internationale samenwerkingen met een aantal universiteiten en bedrijven over de hele wereld. Door deze samenwerking heeft de universiteit met succes verschillende academische en niet-academische evenementen georganiseerd die het prestige van de universiteit vergroten en haar potentieel vergroten in Indonesië en in het buitenland. Slechts een paar programma's die bekend zijn, zijn het Joint Research and Publication Program, Exchange Program, Internship Program, Disaster and Cultural Summer Camp en Humanitarian Program, samen met vele andere.

Universitas Syiah Kuala kan zich niet alleen richten op het verbeteren van de kwaliteit van haar onderwijsaanbod en is er trots op de gemeenschap toegang te bieden tot hoger onderwijs. Deze zaken worden ondersteund door de drie Unsyiah-werkeenheden die studenten of alumni verbinden met de universiteit via het Office of International Affairs, Career Development Center en Entrepreneurship Center. Deze eenheden helpen studenten, medewerkers en alumni om hun ervaringen in de academische wereld, het bedrijfsleven en daarbuiten uit te breiden.

Daarom groet Universitas Syiah Kuala iedereen die samenwerkt om de universiteit te blijven maken tot wat ze nu is, het hart van Acehnese. De universiteit streeft er voortdurend naar om haar academische activiteiten, onderzoeksontwikkeling, humanitaire projecten en de kwaliteit en kwantiteit van wetenschappelijke publicaties te verbeteren om haar missie te realiseren om de toonaangevende universiteit in Azië en Europa te worden en het niveau van de World Class University te bereiken.

Missies van Syiah Kuala University

 1. Het implementeren van "Tri Dharma - drie denotaties" van instellingen voor hoger onderwijs die lokale, nationale en internationale ontwikkeling ondersteunen door gebruik te maken van beschikbare lokale, nationale en internationale bronnen.
 2. Om de academische kwaliteit te verbeteren om zeer competitieve afgestudeerden te produceren.
 3. Geïntegreerd kwaliteitsmanagement toepassen op het gebied van onderwijs door de toepassing van transparante, participatieve, efficiënte en productieve principes.
 4. Het netwerk van institutionele samenwerking continu versterken en verbreden bij het streven naar het ontwikkelen en behouden van bevindingen op het gebied van wetenschappen, technologie, geesteswetenschappen, sport en kunst.

Locaties

Locaties
 • Banda Aceh

  Banda Aceh, Indonesië

  • youtube
  • facebook
  • instagram

Vragen