Keystone logo
University Of Applied Forest Sciences Rottenburg

University Of Applied Forest Sciences Rottenburg

University Of Applied Forest Sciences Rottenburg

Invoering

Onze studenten waarderen de prettige sfeer en de persoonlijke interactie. De opleidingsinhoud van de cursussen is gebaseerd op toekomstige gebieden die relevant zijn voor de arbeidsmarkt. Met bijna 1200 studenten is de Rottenburg University of Applied Sciences een kleine maar toekomstgerichte universiteit met een duidelijk kernprofiel in de bosbouw.

In haar opleidingen ontwikkelt de universiteit sectoroverschrijdende oplossingen op het gebied van bosbouw, houtbeheer, natuur- en milieubescherming, landschapsplanning, waterbeheer, duurzaam regionaal beheer en hernieuwbare energiebronnen. De focus ligt op het materiële en energetische gebruik van (bos) biomassa, het gebruik van de schaarse grondstof water en internationale ontwikkelingssamenwerking.

Het doel van alle cursussen is om kennis en vaardigheden bij te brengen voor een verantwoord en duurzaam gebruik van natuurlijke hulpbronnen. Voor dit toekomstgerichte onderwijsaanbod heeft de HFR verschillende prijzen van UNESCO ontvangen en de universitaire wedstrijd "Profiel en samenwerking - excellentie-strategieën voor kleine en middelgrote universiteiten" bij het Stifterverband der Deutschen Wissenschaft gewonnen.

Locaties

Locaties
  • Rottenburg

    Schadenweilerhof,1, 72108, Rottenburg

    Vragen