Keystone logo
University of Aruba

University of Aruba

University of Aruba

Invoering

Over de University of Aruba

De University of Aruba (UA) is een moderne universiteit die hoger onderwijs, onderzoek en sociale diensten aanbiedt aan Aruba en de omliggende regio's. Ingebed in de Arubaanse samenleving, de UA is een model in culturele diversiteit dat de samenstelling van de Arubaanse cultuur zelf vertegenwoordigt, met studenten uit de Caribische, Europese, Latijnse, Aziatische en Amerikaanse familieachtergronden. De huidige vier faculteiten en de verschillende universitaire centra streven ernaar bij te dragen aan academische discussies, deel te nemen aan de duurzame ontwikkeling van Aruba en kritisch ruimdenken te bevorderen. Het leveren van deze diensten is een cruciaal onderdeel van de missie van UA om terug te geven aan de Arubaanse gemeenschap.

121313_CopyofUA2015-509.jpg

Net als de studentenpopulatie bestaat het onderwijzend personeel van de UA uit een gevarieerde groep toegewijde wetenschappers uit Aruba en het buitenland. Dit team van lokale en internationale wetenschappers werkt nauw samen en bevordert de academische groei van de bijna 700 studenten die de UA volgen. Om zowel de ontwikkeling van de faculteit als de student te bevorderen, biedt de UA bovendien een aantal kritische administratieve, faciliteiten en individuele services die worden aangeboden door vriendelijk en ondersteunend UA-personeel.

De UA stamt uit 1988, toen de start van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid (FdR) het begin markeerde van de academische groei van de UA. In 1993 is de Faculteit voor Accounting, Financiën en Marketing (FEF) gestart, die nu de grootste faculteit van de UA is, gevolgd door de Faculteit der Horeca en Toerisme Management Studies (FHTMS) in 2005. De meest recente toevoeging van de UA is de faculteit Arts and Science (FAS), die in 2009 begon. In de komende jaren hoopt de UA zijn expansie voort te zetten door geavanceerde studieprogramma's aan te bieden aan zowel lokale als internationale studenten.

Visie

Een uitzonderlijk instituut voor hoger onderwijs en onderzoek bouwen dat nationaal, regionaal en internationaal wordt erkend als een leider in kwalitatief hoogstaand onderwijs en relevant onderzoek dat studenten opleidt voor een duurzame en dynamische toekomst. We willen een plaats zijn die de mogelijkheden, vrijheden en persoonlijke en sociale verantwoordelijkheden onderstreept en bevordert.

Missie

Breng geïnspireerde mensen samen die kwaliteitsonderzoek en hoger onderwijs uitvoeren en leveren om de capaciteiten van studenten en alumni te vergroten om deel te nemen aan de dynamische en steeds veranderende wereld, wat resulteert in verantwoordelijke, tevreden wereldburgers, die een leven lang leren en voorbereid zijn om een positieve bijdrage te leveren aan de levenskwaliteit van de gemeenschap.

Onze waarden

Aan de University of Aruba waarderen we openheid, persoonlijk en sociaal bewustzijn, samenwerking, mindfulness, excellentie, toegankelijkheid en innovatie om de beste docenten en onderzoekers te worden.

Internationale studenten: voordelen van studeren aan de UA

De voordelen van studeren aan de University of Aruba zijn:

 • Kleine klassen;
 • Multimedia faciliteiten;
 • Interactieve en persoonlijke begeleiding;
 • Teamwerk en veldprojecten;
 • Combinatie van het studentenleven met het sociale leven en gemeenschapswerk;
 • Actief studentenlichaam, activiteiten en nog veel meer.

Als internationale student sta je niet alleen: we zijn trots op onze internationale klaslokalen en onze internationale medewerkers.

De universiteit helpt internationale studenten graag bij de inschrijving, visumaanvragen, huisvesting en andere administratieve kwesties.

121767_IMG_9793.jpg

Neem contact op met de UA

De hoofdcampus van UA is centraal gelegen in het centrum van Oranjestad, op loopafstand van winkels, restaurants en de stranden. Studenten kunnen genieten van de ambiance van de hoofdcampus die is gehuisvest in het historische en prachtige La La Salle-gebouw. Elk klaslokaal is modern en biedt instructeurs en studenten de nieuwste technologie om excellentie in het onderwijs te leveren. Onlangs is UA begonnen studenten mogelijkheden te bieden voor online onderwijs. Er is ook een groeiende bibliotheek op de hoofdcampus en een volledig uitgerust computercentrum / klaslokaal. Ons satellietgebouw aan de APEX aan de LG Smith Boulevard huisvest een aantal centra en kantoren die academische groei, onderwijs en onderzoek bevorderen.

Deze UA-centra en -kantoren helpen de UA een leider in het Caribisch gebied te worden voor academische excellentie.

Campusfuncties

  toelatingen

  Locaties

  • Oranjestad

   J. Irausquinplein,4, , Oranjestad

  Vragen