Keystone logo
University of Bedfordshire BA (Hons) in mediaproductie
University of Bedfordshire

BA (Hons) in mediaproductie

Luton, Verenigd Koninkrijk

3 Years

Engels

Full time

07 Jun 2024

23 Sep 2024

GBP 15.500

Op de campus

Invoering

BA (Hons) in Mediaproductie is een eenjarige vervolgcursus die voortbouwt op de vaardigheden en het inzicht die je hebt verworven tijdens het studeren voor de Foundation-graad in Mediaproductie, terwijl je tegelijkertijd een volledig Honours-diploma kunt behalen.

De mediaproductie wordt beïnvloed door vele cultureel-economische en politieke factoren. Terwijl je je concentreert op het productieproces, verbreedt deze cursus ook je kennis van deze factoren, naast het leren over de geschiedenis van de media. Dit brede studiegebied stelt je in staat effectieve, krachtige mediaproducten te maken die aansluiten bij hun doelgroep.

Bovendien wordt er bij het ontwerp van de cursus rekening mee gehouden dat je misschien een generalist wilt zijn of een specialisatiegebied wilt ontwikkelen.

Waarom kiezen voor deze cursus?

 • De cursus omvat zowel theorie als praktijk
 • Je leert deze elementen te combineren om effectief te communiceren over een breed scala aan digitale mediaprojecten
 • De cursus biedt u de vaardigheden om bij te dragen aan de media-industrie en de samenleving in het algemeen
 • Veel van onze afgestudeerden zijn doorgegroeid naar een succesvolle carrière in de Britse en internationale media

Hoe wordt u beoordeeld?

Evaluatie is een integraal onderdeel van uw leerproces. Uw beoordelingen volgen het patroon van lesgeven en leren. Terwijl u elke fase van uw productie voltooit, geven wij u feedback en geven wij u advies over hoe u uw werk kunt ontwikkelen en verbeteren, zodat u het naar de volgende fase kunt brengen. Wij beoordelen zowel de processen waarmee u werk tot stand brengt, als de kwaliteit van de uiteindelijke productie. De media-industrie verwacht kwalitatief hoogstaand werk dat wordt voltooid met absoluut vaste distributiedeadlines. We zullen dit weerspiegelen in onze beoordeling van uw werk. Hoewel de manier waarop u werkt belangrijk is, is het uiteindelijk de kwaliteit van wat u produceert die de grootste invloed zal hebben op uw cijfer.

De theoretische aspecten van de cursus worden beoordeeld aan de hand van essays en presentaties. Dit bereidt je voor op het schrijven van een proefschrift voor je afstudeerproject, als je dat wilt. Naarmate de cursus vordert, gaan we van goed gedefinieerde conventionele productie-instructies naar uitdagendere instructies met een open einde, waarbij u nieuwe ideeën en nieuwe manieren van werken moet genereren. Mogelijk moet u ook de beschikbaarheid van nieuwe productietools onderzoeken en deze op uw werk toepassen.

Wij verwachten altijd dat uw productiewerk gecontextualiseerd is. Normaal gesproken moet u een schriftelijke evaluatie van uw productiewerk indienen, samen met enige reflectie op de sterke en zwakke punten ervan. Je zult ook gevraagd worden om je werk te relateren aan huidige genres en praktijken.

 • Accreditaties: In gesprek met Screenskills maar nog niet bevestigd (nog niet adverteren). Screenskills bieden toegang tot netwerken, werkgevers en aanvullende training.
 • Real World-faciliteiten: door Netflix goedgekeurde camera's – Sony FX3 en Sony FX6. TV Studio, 3D Green Screen Room, een industriestandaard, Adobe Creative Cloud, audio- en verlichtingsapparatuur, en een scala aan filmstudio's en sets op de campus.
 • Op de industrie gebaseerde werkervaring aangeboden: "Coolr Social Media-bureau (Londen) helpt ons bij het opnieuw ontwerpen van cursussen en live briefings en zal werkervaring aanbieden. Pinewood Studios-opleidingsbureau (TBC, volgende week) voor industriële training. Pooja Studios (studenten doen momenteel werkervaring)"
 • Ervaring uit Bedfordshire: BedsTV - niet langer erg actief - Anthony Greenbank. 'Collaborations' is een platform waar studenten freelance mogelijkheden kunnen krijgen om samen te werken met lokale en commerciële bedrijven en organisaties, en werkervaring en training biedt. Kan intern samenwerken tussen afdelingen.
 • Contract/MOU: "Coolr Social Media Agentschap
  Plus mogelijk Creative Media Skills Group Limited
  Pinewood Studio's
  (volgende week nog bekend)"
 • Genoemde branchelinks: The Place Theatre
 • Onderwezen door praktijkmensen uit de industrie: Mary Ferguson – BBC, Anthony Greenbank werkte in de tv-industrie
 • Genoemde bezoekers uit de branche: Jack Hylop en Ben Jones – de redacteur van Coolr Social Media Agency geeft een lezing. Rachel runt Media Junction waar ze gastsprekers binnenhalen
 • Excursies: "Coolr Studios – Londen. Futures Festival in Pinewood Studios."
 • Opmerkelijke alumni: Edina Nemeth - werkte voor de universiteiten van Cambridge en Suffolk, werk zal te zien zijn op Sky TV (citaat en foto beschikbaar)

toelatingen

Beurzen en financiering

leerplan

Programma resultaat

Carrièremogelijkheden

Over de school

Chat with students

Vragen