Keystone logo
University of Bedfordshire BA (Hons) in sportjournalistiek
University of Bedfordshire

BA (Hons) in sportjournalistiek

Luton, Verenigd Koninkrijk

3 Years

Engels

Full time

07 Jun 2024

23 Sep 2024

GBP 15.500

Op de campus

Invoering

BA (Hons) in sportjournalistiek in de groei en commercialisering van sport en de snelle ontwikkeling van digitale en sociale media-instrumenten maken sportjournalistiek tot een opwindende en snel bewegende tak van de industrie. Deze specialistische cursus geeft je de vaardigheden die je nodig hebt om een sportjournalist van de 21e eeuw te zijn.

Leer de belangrijkste praktische vaardigheden van de journalistiek en hoe u deze kunt toepassen op een sportspecialisme met behulp van traditioneel onderzoek en schrijven, evenals nieuwe en zich ontwikkelende mediavormen.

Verscherp deze vaardigheden met een diepgaand inzicht in de politieke, sociaal-historische en economische sportomgeving - evenals de juridische en ethische kaders waarbinnen journalisten werken - waardoor diepte en autoriteit aan uw berichtgeving wordt toegevoegd.

Je profiteert van het studeren bij een team van branchespecialisten in zowel sportverslaggeving als algemene journalistiek op een reeks platforms en hebt de mogelijkheid om te luisteren naar vooraanstaande academische sportdeelnemers en masterclass-sprekers uit de wereld van zowel sport als media.

 • Faciliteiten in de echte wereld: Ja, we hebben een journalistieke redactiekamer, inclusief Macs met de nieuwste industriestandaard Adobe-software.
 • Op de sector gebaseerde werkervaring aangeboden: "Premier League Luton Town FC heeft doorlopende stages en werkervaring beschikbaar voor onze sterstudenten op de afdeling Media en Public Relations.
  Het lokale radiostation MKFM heeft stages voor onze studenten in het hele bedrijf, in het presenteren, schrijven van nieuwsartikelen, plus PR en marketing."
 • Ervaring in Bedfordshire: studenten werken met echte lokale bedrijven om nieuwe PR- en marketingcampagnes voor lokale bedrijven te bedenken. Dit heeft ertoe geleid dat studenten door bedrijven betaald freelance marketingwerk hebben aangeboden. Praktische opleidingen met ruime werkervaring en stagemogelijkheden.
 • Genoemde branchelinks: Ja, cursusleider Jon Boyle werkte 15 jaar als journalist voordat hij zich op het gebied van PR en marketing begaf. Hij leidt de afgelopen zes jaar het lifestylemagazine Celebration: MK in Milton Keynes en produceert regelmatig bedrijfsmagazines en nieuwsbrieven voor merken in Buckinghamshire en daarbuiten.
 • Gegeven door Industry Practitioners: Mick Payne, producer bij Match of the Day (BBC) gaf in maart 2023 een masterclass (op de website). Joe Flemmons (uitzendingsjournalistiek), Chelsea TV en Capital FM Radio DJ. Keanu Rattray sprak ook op de masterclass, nu bij FIFA.
 • Genoemde bezoekers uit de industrie: opmerkelijke alumniMKFM, Luton Town FC, MK Dons FC
 • Excursies: Rosey Bonass, sportjournalistiek. Als student rapporteerde ze als wedstrijdverslaggever over LTFC-dames. Tottenham Hotspur-persvoorlichter was ooit afgestudeerd. Leider sociale media damesvoetbal bij UEFA. Keanu Rattray, Digital Content Manager bij FIFA. Stephen Matthews, sportjournalistiek, werkzaam voor Mail Online als Associate Editor.

Waarom kiezen voor deze cursus?

 • Verkrijg kerncommunicatie- en multimediavaardigheden die zeer worden gewaardeerd in een reeks afgestudeerde industrieën
 • Breng je vaardigheden in de praktijk via real-life sportverslaggevingsopdrachten
 • Ontdek mogelijkheden voor werkervaring binnen radio-tv-print en online journalistiek
 • Ontwikkel een portfolio met werk en contacten terwijl u uw vaardigheden aanscherpt door middel van regelmatige nieuwe dagen
 • Verslag van je eerste jaar voor onze nieuwe website en presenteer je programma op ons communityradiostation Radio Lab
 • Er is de mogelijkheid om deze cursus gedurende vier jaar te volgen en te profiteren van een gratis stage in de sector, waar je ervaring opdoet, je CV opbouwt en contacten legt voor de toekomst
 • Als je een stap naar het volledige diploma nodig hebt, kun je beginnen met een Foundation Year dat toegang tot de Undergraduate-cursus garandeert

toelatingen

Beurzen en financiering

leerplan

Programma resultaat

Carrièremogelijkheden

Over de school

Chat with students

Vragen