Keystone logo
University of Bedfordshire BSc (Hons) in Criminology
University of Bedfordshire

BSc (Hons) in Criminology

Luton, Verenigd Koninkrijk

3 Years

Engels

Full time

07 Jun 2024

23 Sep 2024

GBP 15.500

Op de campus

Invoering

Deze cursus in BSc (Hons) in Criminologie onderzoekt het misdaadprobleem, waarom mensen overtredingen begaan en hoe misdaad wordt gecontroleerd. Het geeft je ook de praktische vaardigheden die je nodig hebt en het vertrouwen om theorieën uit de criminologie in de praktijk toe te passen.

Door de cursus ontwikkel je een diepgaande kennis en begrip van de criminele geest, het strafrechtsysteem, de moderne criminologische omgeving en de principes rond de rehabilitatie van de dader.

Er is keuze uit optionele eenheden voor mensen met individuele belangen, zoals jeugdcriminaliteit en de media, jeugd en misdaad en geweld in de moderne samenleving. In je laatste jaar voer je ook een onafhankelijk, op onderzoek gebaseerd project uit, ondersteund door deskundige medewerkers die allemaal zelf actief betrokken zijn bij onderzoek.

Waarom kiezen voor deze cursus?

 • Ontwikkel uw onderzoeksvaardigheden en het vermogen om goede oordelen te vellen op basis van diepgaande kennis
 • Ontdek uw toewijding aan het principe van gelijke kansen en anti-discriminatiepraktijken
 • Studeer bij academici die beschikken over toonaangevende onderzoeksexpertise op gebieden als gemeenschapsveiligheid en jeugdrechtspraak
 • Volg de cursus gedurende vier jaar en voeg optioneel een jaar stage in de industrie toe (zie hieronder), zodat je praktische vaardigheden kunt opdoen, je CV kunt opbouwen en contacten kunt leggen
 • Als je een overstap naar het hoger onderwijs wilt maken, begin dan met een basisjaar (zie hieronder) dat toegang tot de bacheloropleiding garandeert
 • Afgestudeerden van deze graad profiteren ook van mogelijkheden voor postdoctorale studie aan het Vauxhall Center for the Study of Crime
 • Het kan leiden tot carrières in het strafrechtsysteem of bredere menselijke diensten, waaronder jeugdrechtspraak en jeugdwerk, teams die toezicht houden op de veiligheid van de gemeenschap, lokaal bestuur en onderzoek naar crimineel gedrag.

Hoe wordt u beoordeeld?

Een reeks passende beoordelingen stelt u in staat om in zelfvertrouwen te groeien en uw verwerving van kennis en vaardigheden aan te tonen. De beoordelingsmethoden die tijdens de cursus worden gebruikt, zijn onder meer:

 • Schriftelijke opdrachten: Deze kunnen variëren van essays en rapporten tot diepgaander onderzoekswerk over bredere onderwerpen
 • Examens: dit zal een reeks meerkeuzecomputerexamens zijn, tot klassikale toetsen en op essays gebaseerde examens in je laatste jaar
 • Mondelinge presentaties en posterpresentaties: deze demonstreren verbale en presentatievaardigheden bij het communiceren van informatie aan anderen
 • Groepswerk: Hiermee kunt u de vaardigheden van groepsonderzoek demonstreren, terwijl u tegelijk met uw bijdrage aan de groep een individueel werkstuk kunt indienen
 • Het proefschrift: Hiermee kunt u een complex onderzoeksproject uitvoeren en kennisbevindingen en aanbevelingen communiceren in uw laatste jaar van de cursus.

De beoordelingen zullen zich gedurende de cursus stapsgewijs ontwikkelen en u in staat stellen vaardigheden te verwerven, kennis te verwerven, feedback te ontvangen en te groeien, waardoor u deze kennis en feedback in volgende beoordelingen kunt implementeren. Het werken in groepen is een belangrijk kenmerk en als onderdeel van het beoordelingsproces werk je in groepen met anderen. Uw bijdrage wordt echter individueel beoordeeld en u krijgt een cijfer op basis van uw bijdrage aan het beoordeelde groepswerk.

Aan het einde van de cursus zal de voltooiing van de beoordelingen aantonen dat u in staat bent om de huidige kennis te analyseren en deze zowel schriftelijk als in presentatievorm te communiceren, en dat u een reeks overdraagbare vaardigheden demonstreert die relevant zijn voor uw professionele inzetbaarheid.

 • Real World-faciliteiten: Ja, simulatiesuites. Computerlokalen. Maak ook gebruik van Radio LaB voor projecten.
 • Ervaring in Bedfordshire: Werkgebaseerde leereenheid waarbij studenten een werkobservatie van 15 uur kunnen doen. Kan een organisatiegebaseerd proefschrift doen (alleen Jaya). kijken naar mogelijkheden voor vrijwilligerswerk.
 • Genoemde branchelinks: Lokale liefdadigheidsinstellingen en lokale vrijwilligersorganisaties. Luton Council, Luton Women's Aid, Luton Women's Centre.
 • Onderwezen door praktijkmensen uit de industrie: al het personeel is onderzoeksactief. Het personeel moet CPD doen.
 • Genoemde bezoekers uit de industrie: professionals uit de industrie komen binnen om hun ervaringen te delen. HMP Wells-luidspreker komt regelmatig binnen. Gastcolleges houden. Sprekers en gastcolleges kunnen worden gedeeld tussen vergelijkbare cursussen in de school. Ook de lokale politie en gemeente komen langs.
 • Excursies: Ga naar de Royal Courts of Justice. Oude Bailey. Huizen van het parlement. Kijkend naar bezoeken aan Luton Crown en Magistrate Courts.

toelatingen

Beurzen en financiering

leerplan

Programma resultaat

Carrièremogelijkheden

Over de school

Chat with students

Vragen