Keystone logo
University of Bedfordshire BSc (Hons) in sport- en bewegingswetenschap
University of Bedfordshire

BSc (Hons) in sport- en bewegingswetenschap

Bedford, Verenigd Koninkrijk

3 Years

Engels

Full time

07 Jun 2024

23 Sep 2024

GBP 15.500

Op de campus

Invoering

Als je gefascineerd bent door de wetenschap achter sport en trainingsprestaties, geeft deze cursus BSc (Hons) in Sport and Exercise Science je een zeldzame kans om deel uit te maken van een toonaangevend onderzoeksteam dat gebruik maakt van hoogwaardige apparatuur om tot de kern te komen wat een geweldige sportartiest maakt.

De cursus combineert wetenschappelijke kennis en sportprestaties die de kerngebieden van de sport- en bewegingswetenschap bestrijken. De studie omvat laboratoriumwerk met behulp van toonaangevende apparatuur, waaronder online gasanalysemachines, 3D-bewegingsanalyse in een omgevingskamer en echocardiografie. Het biedt ook gespecialiseerde eenheden op het gebied van biomechanica, inspanningsfysiologie en sociale psychologie, om er maar een paar te noemen.

Je leert in een high-performance omgeving met een toonaangevend onderzoeksteam gespecialiseerd in inspanningsfysiologie; moleculaire inspanningsfysiologie; biomechanica; en lichaamsbeweging en gezondheid. Je kunt deel uitmaken van het team dat werkt aan prestigieuze projecten voor bestuursorganen en overheidsinitiatieven van topsportteams.

Waarom kiezen voor deze cursus?

 • Het wordt onderschreven door de British Association of Sport and Exercise Sciences (BASES)
 • Behaal een fitnesskwalificatie die is goedgekeurd door het Chartered Institute for the Management of Sport and Physical Activity (CIMSPA)
 • Ontwikkel vaardigheden op het gebied van inzetbaarheid met specifieke, in de sector bewezen begeleiding en deelname aan het nieuwste sportwetenschappelijke onderzoek
 • Verken jouw interessegebied met een afstudeeronderzoek naar keuze
 • Volg de cursus gedurende vier jaar en neem daarbij een gratis jaar stage in de branche (zie hieronder) om ervaring op te doen en contacten te leggen voor de toekomst
 • Als je een overstap wilt maken naar het hoger onderwijs, volg dan het diploma met een Foundation Year dat toegang tot de Undergraduate-cursus garandeert (zie hieronder)

Accreditaties

 • Onderschreven door de British Association of Sport and Exercise Sciences (BASES)

Hoe wordt u beoordeeld?

De beoordeling van de cursus is zowel formatief als summatief en vindt plaats op verschillende momenten in het studiejaar. Er wordt een grote verscheidenheid aan strategieën en activiteiten gebruikt om de leerresultaten van specifieke eenheden te beoordelen en om alle leerlingen de kans te geven hun sterke punten te benutten bij verschillende beoordelingstypen.

Beoordelingsmethoden omvatten examens (gezien en ongezien), essays, praktische tests, laboratoriumrapporten, onderzoeksprojecten, casestudy's, presentaties en oefeningen voor gegevensanalyse. Deze beoordelingsmethoden zullen de kernkennis en vaardigheden ontwikkelen en beoordelen die relevant zijn voor uw toekomstige baan en/of vervolgopleiding.

Op niveau 4 wordt u primair beoordeeld op uw brede kennis over kernrelevante onderwerpen. Op niveau 5 wordt u beoordeeld op uw kennisniveau en vermogen om specifieke kernonderwerpen kritisch te evalueren. Op niveau 6 evalueren uw beoordelingen uw vermogen om kernonderwerpen kritisch te analyseren, literatuur en theorieën te synthetiseren en deze in verschillende situaties toe te passen via een proces van probleemoplossing. Formatieve beoordelingspunten geven feedback over uw voortgang en diagnostische beoordelingen worden gebruikt om uw kennis en begrip te beoordelen

 • Real World-faciliteiten: Labs inclusief milieukamer, keuken voor voedingsonderzoek, moleculaire en cellulaire laboratoria. Mechanische loopband. VO2max-apparatuur. Hydrostatische weegtank. Biomechanica-laboratoria met 3D-camerasysteem. Echocardiogramapparatuur.
 • Ervaring uit Bedfordshire: Human Performance Centre (HPC): biedt tests aan voor sporters en teams, maar ook voor het grote publiek voor beoordelingen van de conditie, flexibiliteit en lichaamssamenstelling. Gemeenschappelijke oefenkliniek. Betrokken bij onderzoeksprojecten.
 • Contract/MOU: Premier League-voetbalclub: Luton Town FC
 • Genoemde branchelinks: Luton Town FC. Bedford Blues. Ampthill Rugby. County Council Volksgezondheid. MK Dons
 • Onderwezen door praktijkmensen uit de industrie: Ja. Eerste jaar gedeeld met S&C. Shaun Maloney UKSCA-prijs. Alle medewerkers hebben in de prestatiesport gewerkt.
 • Genoemde bezoekers uit de industrie: ISPAR-seminarreeks. Tom Bromley, MK Dons. Jack Wells, PGA. Akash Modhwadia, S&C-coach bij MK Dons. Marsha Brierley, gedragsveranderingsdeskundige bij Buckinghamshire Public Health.
 • Excursies: St George's Park, thuisbasis van het Engelse voetbal. Luton Town FC. King College Londen
 • Opmerkelijke alumni: Richard Sackey-Ado. Jake Scott, hoofdsportwetenschapper van Luton Town FC. Nicole Coul, Prehab-oefenprofessional in het Leicester Hospital. Alex Beaumont, hoofddocent aan York St Johns. Tom Bromley, hoofd S&C-coach bij MK Dons.

toelatingen

Beurzen en financiering

leerplan

Programma resultaat

Carrièremogelijkheden

Over de school

Chat with students

Vragen