Keystone logo
University of Dundee BEng (Hons) in Mechanical Engineering
University of Dundee

BEng (Hons) in Mechanical Engineering

Dundee, Verenigd Koninkrijk

4 Years

Engels

Full time

Request application deadline

Sep 2024

GBP 24.300 / per year *

Op de campus

* per jaar van studie, Schotse en EU-studenten. Rest van Britse studenten £ 9.250 per jaar, voor een maximum van 3 jaar, zelfs als je een vierjarige opleiding volgt. Overzeese studenten (niet-EU) £ 19,950 per studiejaar.

Invoering

Moderne machinebouw vereist mensen die in staat zijn om een ​​zeer breed scala aan technische, wetenschappelijke, creatieve en managementvaardigheden te combineren om doelen te bereiken in sectoren variërend van ruimteverkenning tot energiebeheer tot chirurgische innovatie.

Aan de University of Dundee zijn we er trots op dat we een moderne, op systemen gebaseerde benadering hanteren bij het ontwikkelen van werktuigbouwkundige vaardigheden van onze studenten. We hebben zwaar geïnvesteerd in belangrijke nieuwe technische gebieden, waaronder rapid prototyping, hernieuwbare energie en ingebedde besturingstechnologie.

Je studeert mechatronica (de integratie van elektronica en computerbesturing met werktuigbouw) en biedt je een breed scala aan vaardigheden voor de ontwikkeling van moderne, hoogwaardige producten.

Een BEng (Hons) -graad in werktuigbouw , zoals bij geneeskunde of in de rechten, wordt beschouwd als een beroepskwalificatie. Dit betekent dat een externe instantie, in dit geval de Institution of Mechanical Engineers (IMechE), regelmatig de kwaliteit en structuur van onze cursussen controleert. Onze afgestudeerden kunnen uiteindelijk Chartered Engineers worden.

Echte uitdagingen

Elk jaar ontwerpt, bouwt, verkoopt en racet het RIVE-raceteam University of Dundee de University of Dundee raceauto met één stoel en achterwiel als onderdeel van de wereldwijde iMechE Formula Student-wedstrijd op Silverstone.

Wij geloven dat studenten het beste leren in een toepassingsgerichte leeromgeving. Je krijgt de kans om deel te nemen aan tal van praktische en industriële projecten.

Zo presenteren leden van de Industrial Engineering Consulting Board jaarlijks studenten met een realistisch industrieel probleem om op te lossen door de kennis die ze tijdens de cursus hebben opgedaan, toe te passen. Studenten presenteren hun oplossing voor het bedrijf in een 'Dragons' Den 'type omgeving.

Belangrijkste feiten

  • Top 3 in Schotland voor tevredenheid over cursus en onderwijs (Guardian University Guide 2018)
  • Top 10 in het VK voor studenttevredenheid (Nationale Studenten Enquête 2014)
  • Onderzoekstop in Schotland en derde in het Verenigd Koninkrijk (REF 2014)

Careers

Het bedenken van manieren om voldoende schone nieuwe energie te genereren om aan de eisen van de wereld te voldoen terwijl deze tot ver in de 21e eeuw doordringt, is een grote uitdaging voor werktuigbouwkundigen. Nu steeds meer mensen nieuwe en enorme eisen stellen aan bestaande bronnen en klimaatproblemen die van invloed zijn op traditionele fossiele energie, is de vraag naar nieuw denken op dit gebied nog nooit zo groot geweest.

Als werktuigbouwkundig ingenieur kun je werken aan projecten om de effectiviteit van traditionele energiesystemen te verbeteren; het verhogen van de efficiëntie van energie die wordt gegenereerd door olie of gas, terwijl tegelijkertijd wordt gewerkt aan het bijna emissievrij maken van emissies. Anderzijds groeit de behoefte aan duurzame, schone en hernieuwbare energiebronnen op de lange termijn. Wind, golf, zon, getij, geothermie en groente vereisen allemaal getalenteerde ingenieurs om ze te ontwikkelen tot een stadium waarin ze serieus kunnen concurreren met traditionele methoden en zo een echt schoon alternatief bieden.

Onze geaccrediteerde BEng (Hons) werktuigbouwkunde en BEng (Hons) werktuigbouwkunde met graden van hernieuwbare energie vormen een ideale basis voor deze carrière, waarbij een groot aantal essentiële engineering-, technologie- en overdraagbare vaardigheden essentieel zijn voor het ondersteunen van een carrière in energie.

De vraag naar afgestudeerden op dit gebied is immens bij veel van de multinationale energiebedrijven, waaronder; BP, Shell en Exxon, werven jaarlijks een aanzienlijk aantal nieuwe ingenieurs om te werken in zowel traditionele als opkomende energietechnologieën.

Afgestudeerden kunnen goede salarissen verwachten en interne opleidingsprogramma's die leiden tot de status Chartered (CEng), terwijl de multinationale aard van de energieactiviteiten betekent dat reizen overzee een belangrijke bonus is voor veel nieuwe starts. De uitdagingen, kansen en beloningen voor energie-ingenieurs in deze eeuw zijn bijna ongeëvenaard.

Een aantal van onze afgestudeerden gaan door met het studeren van onze MSc Biomedical Engineering, MSc Medical Imaging of MSc Design for Medical Technologies-cursussen aan Dundee, terwijl anderen besluiten hun studie voort te zetten op PhD-niveau in het opwindende gebied van de biomedische technologie en biotechnologie dat een van de hoofdonderzoeken is. sterkte van de afdeling.

toelatingen

Programma collegegeld

Getuigenissen van studenten

Over de school

Chat with students

Vragen