Keystone logo
University of Groningen

University of Groningen

University of Groningen

Invoering

Rijksuniversiteit Groningen

De Rijksuniversiteit Groningen is een top 100 onderzoeksuniversiteit met een wereldwijde oriëntatie. We staan momenteel op de 75e plaats in de Times Higher Education ranking en bieden meer dan 30 Engelstalige bacheloropleidingen en meer dan 125 masteropleidingen. De universiteit is opgericht in 1614 en is een van de oudste onderzoeksuniversiteiten in Nederland. We zijn een echt internationale universiteit, met meer dan 36.000 studenten en 9.000 internationale studenten van meer dan 120 verschillende nationaliteiten.

Waarom kiezen voor Groningen?

Onderwijs van topkwaliteit: de Rijksuniversiteit Groningen biedt een gevarieerd aanbod van interessante, hoog aangeschreven opleidingen. Als student word je hoogwaardig begeleid en heb je veel keuzemogelijkheden. De Rijksuniversiteit Groningen is bekroond met het kwaliteitslabel 'Beste traditionele universiteit van Nederland'.

400 jaar reputatie: De Rijksuniversiteit Groningen heeft een rijke geschiedenis en een uitstekende reputatie. Veel zeer getalenteerde mensen in verschillende disciplines hebben in de 400 jaar van haar bestaan aan de universiteit gestudeerd of gewerkt, waaronder vier Nobelprijswinnaars, de eerste vrouwelijke universiteitsstudent in Nederland, de eerste vrouwelijke docent, de eerste Nederlandse astronaut en de eerste president van de Europese Bank.

Echt internationaal: We staan bekend om onze grote internationale gemeenschap. Jaarlijks studeren er bijna 6.000 internationale studenten in Groningen uit meer dan 120 landen. Wonen in Groningen zonder Nederlands te spreken is geen probleem; je kunt eten bestellen, kleding kopen en zelfs sportlessen volgen in het Engels. De Rijksuniversiteit Groningen heeft sterke internationale banden, waardoor je gemakkelijk een deel van je studie in het buitenland kunt volgen. We bieden ook verschillende unieke internationale masteropleidingen aan in samenwerking met andere grote Europese universiteiten.

Masteropleidingen

Op dit moment biedt de Rijksuniversiteit Groningen meer dan 125 Engelstalige masteropleidingen, waarvan er 18 zijn beoordeeld als "Top Rated Program" in Nederland.

faculteiten

Onderzoek en onderwijs aan de Rijksuniversiteit Groningen zijn georganiseerd binnen 11 verschillende faculteiten. Deze faculteiten zijn:

Campusfuncties

De University of Groningen heeft drie campussen verspreid over twee steden. In Groningen zijn 11 faculteiten gevestigd in 150 verschillende gebouwen verspreid over de stad, verdeeld over twee campussen.

Studeer je binnen de Faculty of Science and Engineering, of de Faculteit Economie en Bedrijfskunde, dan volg je waarschijnlijk les op de Zernike-campus in het noorden van de stad.

Voor de faculteiten Gedrags- en Maatschappijwetenschappen, Theologie en Religiewetenschappen, Letteren, Medische Wetenschappen, Rechten, Ruimtelijke Wetenschappen, Wijsbegeerte en University College Gronigen liggen de gebouwen verspreid over het centrum van de stad.

In Leeuwarden, een stad vlakbij Groningen, vind je Campus Fryslân. Dit is een unieke faculteit omdat binnen de faculteit meerdere disciplines vertegenwoordigd zijn.

Kijk op onze website voor meer informatie over onze faculteiten!

Groningen is een stad met een grote studentenpopulatie, waardoor het vinden van woonruimte vaak een uitdaging kan zijn. Studenten wonen verspreid over de stad in verschillende soorten accommodaties. Deze variëren in prijs en omvatten gedeelde huisvesting met andere studenten, individuele studio's of appartementen en met SSH, de onafhankelijke studentenhuisvester van de stad. De University of Groningen is geen campusuniversiteit en biedt geen campusaccommodatie aan. Daarom zult u uw eigen accommodatie moeten vinden. Hoe eerder u accommodatie vindt, hoe beter.

Voor meer informatie over huisvesting in Groningen kun je terecht op onze website en kijk bij de rubriek informatie voor aankomende studenten!

  Beurzen en financiering

  De universiteit zet zich in voor het erkennen van excellentie in academische prestaties door een aantal beurzen aan te bieden voor internationale studenten en onderzoekers. Er zijn verschillende beurzen beschikbaar voor internationale studenten die gemotiveerd zijn om bachelor-, master- en Ph.D. programma's, maar ook voor uitwisselingen, korte cursussen en onderzoeksverblijven aan onze universiteit.

  Ranglijsten

  De University of Groningen

  Campusleven & Faciliteiten

  • Bibliotheek met studieplekken, toegang tot ruim 80.000 e-tijdschriften, één miljoen e-boeken, drie miljoen gedrukte boeken en 5000 tijdschriften
  • Loopbaandiensten die studenten voorbereiden op de arbeidsmarkt met cv-checks, workshops en persoonlijk loopbaanadvies
  • Talencentrum met cursussen variërend van Frans en Italiaans tot Japans en Hebreeuws, maar ook Nederlands
  • Studenten Service Centrum biedt ondersteuning bij studievaardigheden, psychische problemen, financiële zaken en studeren met een functiebeperking
  • ACLO, een grote sportvereniging met maar liefst 100 verschillende sporten waaraan je kunt deelnemen

  Het studentenleven gaat over zoveel meer dan alleen maar voorbereiden op een leven vol prestaties. Tijdens je verblijf in Groningen ervaar je alles wat de stad te bieden heeft, van een levendige kunst- en muziekscene tot een uniek, door studenten geïnspireerd nachtleven.

  Deelnemen aan clubs

  Of je nu je passie wilt volgen, een nieuwe hobby wilt uitproberen of gewoon nieuwe vrienden wilt maken, je kunt lid worden van een van onze vele door studenten gerunde sport-, studie- en studentenverenigingen! Van sport tot cultuur, politiek tot feesten, u vindt ongetwijfeld een vereniging die bij uw interesses past. Informatie over studie-, studenten- en sportverenigingen vind je op onze website!

  Feeststad

  Als dé Nederlandse studentenstad biedt Groningen een ongeëvenaard nachtleven, met meer dan 150 bars en uitgaansgelegenheden die mensen van heinde en verre aantrekken. Gratis toegang is standaard en studentenkortingen zijn gebruikelijk, waardoor de stad de perfecte plek is voor mensen met een studentenbudget. Ontdek op onze website de festivals van wereldklasse, de straatkunstinstallaties en internationaal gerenommeerde musea die Groningen rijk is.

  Jonge stad

  Hoewel Groningen een oude stad is met wortels die teruggaan tot de IJzertijd, is het qua inwonersaantal een van de jongste van Europa. Met een gemiddelde leeftijd van 34 jaar heeft de stad een unieke sfeer die je nergens anders vindt. Het is onlangs uitgeroepen tot 'fietshoofdstad van de wereld' en het is geen verrassing dat Groningen een fantastische fietsinfrastructuur heeft - alles is slechts een korte fietstocht verwijderd. De stad zelf heeft alles wat je nodig hebt, van openluchtmarkten tot populaire modeketens. Ontdek wat Groningen nog meer te bieden heeft op onze website!

  Geweldige basis

  Groningen is een ideale uitvalsbasis om uw reisavonturen te starten. Voor open ruimte en frisse lucht kunt u de kust of een van de Nederlandse eilanden verkennen, gelegen op slechts 40 km van het stadscentrum. Het grootste deel van Nederland, inclusief Amsterdam, en enkele grote Duitse steden zoals Hamburg, Bremen en Dortmund zijn per trein, auto of bus in slechts een paar uur bereikbaar. Met België, Frankrijk of Denemarken op slechts enkele uren rijden met de trein, auto, veerboot of bus, en onze eigen luchthaven Groningen-Eelde, bent u de perfecte locatie om te reizen!

  Programma Toelatingseisen

  Toon uw toewijding en bereidheid om te slagen op de business school door het GMAT-examen af te leggen - het meest gebruikte examen voor toelating dat uw kritisch denk- en redeneervermogen meet.

  Download de GMAT-miniquiz om een voorproefje te krijgen van de vragen die u in het examen zult tegenkomen.

  Locaties

  • Groningen

   University of Groningen PO Box 72

   • Leeuwarden

    Wirdumerdijk 34, CE Leeuwarden Netherlands, 8911, Leeuwarden

    Chat with students

    Vragen