Keystone logo
University of Groningen BA in communicatie- en informatiestudies
University of Groningen

BA in communicatie- en informatiestudies

Groningen, Nederlanden

3 Years

Engels

Full time

Request application deadline

Sep 2024

EUR 2.314 / per year *

Op de campus

* EU/EER-studenten: € 2209 | niet-EU/EER-studenten: € 10189

Invoering

Communicatie staat centraal in het menselijk sociaal handelen. Van het dagelijkse gezinsleven tot communicatie in organisaties, ons leven wordt gevormd en georganiseerd door communicatie.

Communicatie speelt een cruciale rol in de samenleving. Hoe kunnen mensen worden overgehaald om gezond te leven? Hoe kunnen docenten erachter komen wat leerlingen begrijpen? Hoe kunnen artsen succesvol communiceren met laaggeletterde patiënten? Dit zijn allemaal vragen over Communicatieontwerp.

In de bachelor Communicatie- en Informatiewetenschappen (CIS) leer je:

  • om te vinden waar communicatie wel of niet lukt
  • het ontwerpen en implementeren van interventies om de communicatie te verbeteren
  • om het succes van deze interventies te meten.

CIS richt zich op communicatie vanuit een taalperspectief in de breedste zin: CIS gaat over tekst, praten, gebaren, afbeeldingen en digitale media.

Communicatie gaat niet alleen over producten, maar ook over processen waarbij mensen, houdingen en meningen betrokken zijn. Daarom krijg je een multidisciplinaire opleiding met elementen uit de taalkunde, psychologie, sociologie en marketing.

CIS is een internationale opleiding die in het Engels wordt gegeven. Je maakt deel uit van een internationale groep studenten. Je werkt samen met studenten in het buitenland. En je krijgt gastdocenten van universiteiten buiten Nederland. Het programma biedt ook de mogelijkheid om een Nederlandse Track te volgen.

Waarom deze opleiding in Groningen studeren?

CIS in Groningen is het enige 100% internationale CIS-programma in Nederland. Het wordt in het Engels gegeven en er is een intercultureel perspectief op communicatie nodig. Het heeft een sterke focus op communicatieontwerp. Onze afgestudeerden zijn experts in het ontwerpen van en adviseren over succesvolle bedrijfscommunicatie, werkplekinteracties en communicatietrainingen. We richten ons niet alleen op geschreven tekst, maar ook op mens-tot-mens interactie, mens-computer interactie en effectief gebruik van beeldmateriaal.

toelatingen

leerplan

Programma collegegeld

Carrièremogelijkheden

Over de school

Chat with students

Vragen