
Bachelorgraad in
BSc Robotica en kunstmatige intelligentie University of Hull

Invoering
Robots en kunstmatige intelligentie (AI) veranderen de manier waarop we leven en werken.
Voertuigen zonder bestuurder en onbemande drones verschijnen op onze wegen en in onze lucht. De geautomatiseerde magazijnen van Amazon zorgen voor een revolutie in de manier waarop bedrijven werken. In gevaarlijke gebieden worden robots gebruikt in plaats van mensen. De wereld verandert voortdurend. En het heeft bekwame, hands-on mensen nodig om het draaiende te houden.
Deze multidisciplinaire cursus is een mix van zowel robotica als AI. Je krijgt een solide achtergrond in informatica en programmeren, samen met ervaring met de AI-tools die nodig zijn om robots de mogelijkheid te geven om autonoom te opereren in de echte wereld.
Je wordt een expert in Python, een industriestandaardtaal die op veel gebieden en vooral in AI wordt gebruikt. Vanaf het begin werk je met echte robots, leer je hoe ze werken en hoe je ze programmeert. We richten ons niet alleen op technologie - je bestudeert ook de toenemende impact van AI en robotica op iedereen in de samenleving en de ethische dilemma's die gepaard gaan met zulke snelle en levensveranderende technologische vooruitgang. Tijdens je studie ontwikkel je je professionele vaardigheden en bouw je een portfolio met werk op om werkgevers te laten zien.
Hier bij Hull bieden we studenten de mogelijkheid van een gegarandeerd betaald jaar in de industrie. Dit is een geweldige kans om je kennis en vaardigheden op de werkplek toe te passen, branchevaardigheden te leren en jezelf beter inzetbaar te maken nadat je bent afgestudeerd. Propedeusestudenten zouden moeten overstappen naar een BSc- of MEng-programma om deze optie te nemen.
Hull staat in de top 5 van universiteiten van het land wat betreft onderzoeksimpact * . Ons onderwijs is gekoppeld aan ons onderzoek op het gebied van simulatie, visualisatie, betrouwbare systemen, robotica, 3D-printen en mobiel en gedistribueerd computergebruik - wat betekent dat je in de voorhoede staat van ontwikkelingen in dit snelgroeiende veld.
We bieden een scala aan gespecialiseerde faciliteiten , waaronder een speciaal robotlaboratorium. Hier krijg je hands-on met DJI Drones, Turtlebot3 mobiele robots en mensachtigen zoals Baxter, Nao en Pepper. En in ons FabLab kunt u 3D-modellen, prototypes en onderdelen voor uw robotsystemen digitaal fabriceren. Naast onze robotica-hardware hebben we ook motion capture-omgevingen voor drones en VR/AR- en MR-faciliteiten in de Hull Immersive Visualization Environment (HIVE).
Er zijn ook een aantal actieve studentenverenigingen en tal van buitenschoolse mogelijkheden - van hackathons tot netwerkevenementen met werkgevers om je te helpen genieten van je tijd op de universiteit.
Hoe ga je studeren?
Tijdens je studie wordt van je verwacht dat je 1.200 uur per jaar studeert. Dat is gebaseerd op 200 uur per module van 20 studiepunten. En het omvat geplande uren, tijd besteed aan plaatsing en zelfstudie. Hoe deze tijd over elk van deze wordt verdeeld, varieert elk jaar en is afhankelijk van de cursus en modules die je studeert.
6 redenen om Robotica en Kunstmatige Intelligentie te studeren aan Hull
1. Werk vanaf het begin met echte robots
2. Roboticalab met humanoïde Baxter, Nao Robots en DJI-drones
3. Gegarandeerde betaalde arbeidsplaatsing
4.Top 5 in het VK voor onderzoeksimpact*
5.6e in het VK voor leermiddelen‡
6. Werk samen met academici die echte robotoplossingen ontwikkelen
Verken de virtuele tour
https://virtualtour.hull.ac.uk/take-a-look-around/area-of-interest/choose-your-subject/mechatronics-and-robotics
* Onderzoeksexcellentiekader 2014 (REF 2014)
‡ Nationale Studenten Enquête (NSS) 2021, alleen voor hogeronderwijsinstellingen.
toelatingen
Accreditaties
Carrièremogelijkheden
Uw toekomstperspectieven
- Ontwerp ingenieur
- Onderzoeks- en ontwikkelingsspecialist
- Systeemengineer
- Programmeur
Je vindt mechatronica en robotica in bijna elk aspect van het moderne leven, waardoor er een schat aan carrièremogelijkheden ontstaat voor afgestudeerden.
Je zou kunnen helpen bij het ontwikkelen van de nieuwste technologie - van zelfrijdende auto's tot drones, ruimtevoertuigen tot geautomatiseerde productielijnen en door technologie ondersteunde kleding.