Keystone logo
University of Latvia Bachelor in biotechnologie en bio-engineering in samenwerking met de Technische Universiteit van Riga
University of Latvia

Bachelor in biotechnologie en bio-engineering in samenwerking met de Technische Universiteit van Riga

Riga, Letland

3 Years

Engels

Full time

Request application deadline

Sep 2024

EUR 3.200 / per year *

Op de campus

* 2.400 euro per jaar voor EU/EER/Zwitserse burgers, houders van een permanente verblijfsvergunning en hun gezinsleden.

Invoering

  • Gezamenlijk programma van de University of Latvia en Technische Universiteit van Riga.
  • Onderscheidingen: Bachelor in de natuurwetenschappen.
  • Aantal studiepunten: 120 studiepunten of 180 ECTS.
  • Accreditatie: opleiding is gelicentieerd, wordt binnen twee jaar geaccrediteerd (volgens nationale wetgeving).

Het gezamenlijke bachelorprogramma 'Biotechnologie en bio-engineering' van de University of Latvia (UL) en Riga Technical University (RTU) stelt studenten in staat om zowel theoretische als praktische kennis en vaardigheden op het gebied van biotechnologie en bio-engineering te verwerven, vaardigheden te verwerven in het ontwerpen van apparatuur en processen, en productontwikkeling . De studies vinden plaats in moderne auditoria en laboratoria in UL en RTU, en tijdens het studieproces is er een mogelijkheid om vertrouwd te raken met de werkorganisatie van ondernemingen.

Het programma omvat studiecursussen als het ontwerp van biologische systemen, informatietechnologieën, chemie, biofysica, genetica, genomica, materiaalkunde, microbiologie, bedrijfskunde, cel- en gentechnologie, biotechnologie, bio-engineering.

Het doel van de opleiding is om hooggekwalificeerde specialisten en wetenschappers voor te bereiden die in staat zijn om te concurreren op zowel de lokale als internationale wetenschappelijke arbeidsmarkt in de verschillende sectoren van biotechnologie en bio-engineering.

Taken van de opleiding:
1. Zorg voor de mogelijkheid om de theoretische en praktische cursussen van de biologie te leren, evenals basiscursussen wiskunde, natuurkunde en scheikunde,
2. Zorg ervoor dat verdiepende cursussen kunnen worden geleerd in een relatief gespecialiseerde richting van moleculaire of organismebiologie,
3. Ontwikkel capaciteiten met betrekking tot kritisch denken, analyseren en redeneren,
4. Vaardigheden ontwikkelen in het ontwerp van biotechnologische apparatuur en processen en productontwikkeling,
5. Vaardigheden ontwikkelen om onafhankelijk onderzoek uit te voeren in een geselecteerd deelgebied van de biologie en om de resultaten ervan te verwerken in de bachelorscriptie en om de graad van Bachelor in de natuurwetenschappen in biotechnologie en bio-ingenieur te behalen.

Wonen in Letland

Letland is een lidstaat van de Europese Unie en het Schengengebied. De hoofdstad, Riga, is de metropool van de Baltische regio. Riga staat op de lijst van 's werelds beste studentensteden . Het is een veilige stad. Het leven in Letland is niet duur in vergelijking met West-Europese landen. Letland biedt betaalbaar onderwijs. Meer informatie vind je in het praktijkhandboek voor internationale studenten.

toelatingen

leerplan

Beurzen en financiering

Carrièremogelijkheden

Programma collegegeld

Over de school

Vragen