Keystone logo
University of Latvia Bachelor in onderzoek en bescherming van cultureel en ecologisch erfgoed
University of Latvia

Bachelor in onderzoek en bescherming van cultureel en ecologisch erfgoed

Riga, Letland

4 Years

Engels

Full time

Request application deadline

Sep 2024

EUR 2.400 / per year

Op de campus

Invoering

  • Te behalen graad: Bachelor in de Natuurwetenschappen in de Milieuwetenschappen
  • Aantal studiepunten: 160 studiepunten of 240 ECTS
  • Accreditatie: De opleiding is geaccrediteerd tot 31.12.2024.

Het "Onderzoek en bescherming van cultureel en ecologisch erfgoed" is een uniek studieprogramma in Letland dat academisch onderwijs biedt op bachelorniveau in de natuurwetenschappen. Het unieke van deze opleiding ligt in de uitgesproken interdisciplinariteit ervan; het is ontwikkeld in nauwe samenwerking met de Kunstacademie van Letland. Naast de docenten van de Academie en de Faculteit Geografie en Aardwetenschappen worden de cursussen ook gegeven door het onderwijzend personeel van de Faculteit der Geesteswetenschappen, de Faculteit Geschiedenis en Wijsbegeerte en de Faculteit Scheikunde van de University of Latvia .

De beste professionals op het gebied van cultureel en ecologisch erfgoed zijn ook betrokken bij het onderwijs van het programma. De studie-inhoud richt zich op 4 belangrijke thematische modules: Milieuwetenschappen, Milieuwetenschappen en cultureel erfgoed, Theorie en methoden van cultureel erfgoed, en Geesteswetenschappen en kunsten. Praktisch werk en betrokkenheid van specialisten en organisaties van hoog niveau op het gebied van cultureel en ecologisch erfgoed, zoals UNESCO, ICOMOS, enz. bij het studieproces maken dit programma nog waardevoller voor de studenten.

Dit studieprogramma heeft tot doel academisch geschoolde specialisten voor te bereiden met de juiste kennis, vaardigheden en competenties die nodig zijn om succesvol te werken op het gebied van beoordeling, behoud, bescherming en duurzaam beheer van culturele en ecologische erfgoedmonumenten en -sites.

Doel van het studieprogramma

  • Het aanbieden van interdisciplinaire studie-inhoud op het gebied van cultureel en ecologisch erfgoed, geworteld in de milieuwetenschappen, ter voorbereiding van studenten en afgestudeerden van het programma voor onderzoeksactiviteiten, professionele activiteiten en levenslang leren.
  • Om het vermogen te garanderen om op een verantwoorde en veilige manier informatietechnologieën en andere technologieën die relevant zijn voor het vakgebied te kiezen en op de juiste manier te gebruiken.
  • Het creëren van voorwaarden en het bevorderen van de ontwikkeling van cultureel en ecologisch erfgoed als richting voor wetenschappelijk onderzoek in Letland.

Het programma Taken

  1. Het verschaffen van de noodzakelijke theoretische en praktische kennis op het gebied van de milieuwetenschappen, inclusief de gebieden natuurbescherming, milieubeheer en milieutechnologieën, door de vaardigheden en capaciteiten te ontwikkelen die op de arbeidsmarkt worden gevraagd
  2. Het vermogen van studenten ontwikkelen om zelfstandig te leren, de kennis kritisch te analyseren en praktisch toe te passen bij het oplossen van huidige taken op de arbeidsmarkt van Letland en de EU-lidstaten in de richting van milieubescherming
  3. Bijdragen aan het onderzoek in de natuurwetenschappen, inclusief milieubescherming.

toelatingen

leerplan

Programma resultaat

Programma collegegeld

Carrièremogelijkheden

Over de school

Vragen