Keystone logo
University of Mauritius

University of Mauritius

University of Mauritius

Invoering

Over ons

De University of Mauritius (UoM) is gevestigd in Reduit, een klein stadje in het hart van Mauritius. UoM is opgericht in 1965 met een hoofdzakelijk nationaal perspectief. Aanvankelijk had de universiteit drie scholen, namelijk landbouw, administratie en industriële technologie. In de loop van de tijd is het uitgebreid tot vijf faculteiten, namelijk Landbouw, Techniek, Recht en Management, Wetenschappen en Sociale Studies & Geesteswetenschappen. Om haar traditionele persoonlijke manier van lesgeven te verbeteren, maakt de universiteit gebruik van innovatieve leertechnologieën zoals afstandsonderwijs en online leren. In de loop der jaren is UoM uitgegroeid tot de nummer één universiteit van het land, met de nadruk op onderzoek en advies en de ontwikkeling van een undergraduate en postdoctorale studieprogramma om te voldoen aan de eisen van de Mauritiaanse economie.

Visie en missie van de universiteit

Visie

De UoM positioneren als een onderzoeksgerichte en ondernemende universiteit.

Deze nieuwe visie stelt de UoM in staat om een actieve rol te spelen bij het opbouwen van het menselijke, intellectuele, zakelijke en sociale kapitaal dat nodig is voor ons land om een op innovatie gebaseerde economie te ontwikkelen.

Om deze visie te bereiken, heeft UoM niet alleen de tripartiete relatie (UoM-Government-Industry) ontwikkeld, maar is het ook nauw betrokken bij de gemeenschap in wat wordt gedoopt als een viervoudige spiraal van innovatie, zoals hieronder afgebeeld:

117248_ScreenShot2019-06-25at10.41.20AM.png

Mission Statement

Ontwikkeling van het ecosysteem voor onderwijs van wereldklasse, impactvol en innovatief onderzoek om te floreren en een ondernemerscultuur te bevorderen ten behoeve van Mauritius en de samenleving in het algemeen.

Locaties

  • Réduit

    80837, , Réduit

Vragen