Keystone logo
© Domus Academy
University of Milan - Department of Social and Political Sciences

University of Milan - Department of Social and Political Sciences

University of Milan - Department of Social and Political Sciences

Invoering

De universiteit van Milaan is een openbare universiteit voor onderwijs en onderzoek, die - met 8 faculteiten en 2 scholen en een onderwijzend personeel van meer dan 2000 hoogleraren - zich onderscheidt door zijn grote verscheidenheid aan disciplinaire gebieden.

Een toonaangevend instituut in Italië en Europa voor wetenschappelijke productiviteit, de universiteit van Milaan is de grootste universiteit in de regio, met ongeveer 64.000 studenten; het is ook een belangrijke hulpbron voor de sociaal-economische context waarvan het deel uitmaakt.

Milaan is in feite de hoofdstad van Lombardije, een van de meest dynamische en internationale regio's in de Europese Unie, een leider in de nationale economie die staat voor de Italiaanse voorhoede van investeringen in onderzoek en ontwikkeling en inzet voor technologische innovatie.

De universiteit van Milaan bezit ook een opmerkelijk artistiek en cultureel erfgoed dat belangrijke historische gebouwen, overgeërfde en verworven collecties, archieven, botanische tuinen en het oude Brera-observatorium in opdracht van Maria Teresa van Oostenrijk omvat.

De afdelingen van de universiteit zijn gehuisvest in belangrijke historische gebouwen in het centrum van Milaan en in moderne gebouwen in het gebied dat bekend staat als Città Studi (de stad van studies).

Tussen de palazzo's die de faciliteiten van de universiteit huisvesten, staat de oude Ca 'Granda - een monumentaal complex uit de 15e eeuw in het hart van het historische stadscentrum - het 18e-eeuwse Palazzo Greppi ontworpen door Giuseppe Piermarini - die het Scala-theater in Milaan heeft gebouwd - en het 17e-eeuwse Sant'Alessandro College in opdracht van de familie Arcimboldi.

De boekencollectie, een van de rijkste in de regio, wordt bewaard in 47 bibliotheken, terwijl het APICE-centrum zeldzame en waardevolle boekvoorraden en archieven verzamelt.

De universiteit heeft ook een koor en een eigen orkest, dat actief bijdraagt ​​aan het culturele leven van de stad en internationale erkenningen ontvangt op een steeds frequentere basis.

Belangrijke feiten over de universiteit en de faculteit SPES

De universiteit van Milaan is de enige Italiaanse universiteit onder de 21 leden van LERU (League of European Research Universities)

Het staat regelmatig op de hoogste posities van Italiaanse universiteiten in internationale ranglijsten

Het biedt meer dan 130 studie-bachelor- en masterprogramma's, samen met 33 doctorale programma's en verschillende beroepsgerichte cursussen, met een totaal van meer dan 60.000 studenten.

IPLE Bachelor programma wordt gezamenlijk uitgevoerd door de drie afdelingen van de Faculteit Politieke, Economische en Sociale Wetenschappen: DILHPS (Afdeling Internationale, Juridische, Historische en Politieke Studies), SPS (Departement van Sociale en Politieke Wetenschappen), en DEMM (Departement van Economie, management en kwantitatieve methoden).

De faculteit is gunstig gelegen in een historisch gebouw in het centrum van Milaan, dicht bij de Duomo (de kathedraal van Milaan), het muziekcollege "Conservatorio" en de modewijk van Milaan

Voordelen bij het studeren in Milaan

Studeer in een van de meest prestigieuze en dynamische Italiaanse universiteiten.

Studeer in het Engels in een levendige kosmopolitische omgeving, in een stad met acht universiteiten.

Leef in een moderne en levendige stad, modehoofdstad en de favoriete reisbestemming van jongeren, in een land dat bekend staat om zijn culturele erfgoed, historische bezienswaardigheden en kwaliteit van leven.

Kies ervoor om bij de eerste BA-studenten te zijn om bruggen te slaan tussen culturen, landen en onderwijssystemen

Locaties

  • Milan

    Via Festa del Perdono, 7, 20122, Milan

Vragen