Keystone logo
University of Miskolc

University of Miskolc

University of Miskolc

Invoering

De campus van tradities, kennis en gemeenschapszin

Gelegen in een ontspannen sfeer

Een unieke campus in een prachtige natuurlijke omgeving, up-to-date laboratoria, collegezalen, werkplaatsen, slaapzalen en faciliteiten voor sport, cultuur en entertainment - dat is de University of Miskolc .

De University of Miskolc , opgericht in 1735 als een instituut voor opleidingsspecialisten voor mijnbouw en metallurgie en dat als voorbeeld dient voor vele polytechnische instituten in de wereld, heeft altijd een belangrijke positie ingenomen in de cultivatie van wetenschappen, in beroepsonderwijs en -opleiding. In de laatste decennia van de 20e eeuw ontwikkelde de Instelling zich tot een volwaardige kleurrijke universiteit met de traditionele drie technische faculteiten (Aardwetenschappen, Materiaalwetenschappen, Werktuigbouwkunde en Informatica) en de nieuwe faculteiten Economie, Recht, Kunst en Geesteswetenschappen, Gezondheidszorg en Muziek, ook cursussen van permanente educatie of hbo-opleiding. De universiteit heeft ongeveer 10.000 studenten en bijna 600 wetenschappelijke medewerkers, bijgestaan door een ongeveer gelijk aantal technische en administratieve medewerkers.

De meeste gebouwen van de universiteit zijn te vinden in Egyetemváros ('University Town'), een unieke en ruime campus, gebouwd naar Amerikaans campusmodel en omgeven door een groot park. De universiteitsstad - met zijn 850.000 vierkante meter grondgebied - maakt deel uit van de stad Miskolc. Bartók Béla Music Institute, dat in 1997 in de universiteit werd geïntegreerd, is te vinden in het Muziekpaleis in het centrum.

De universiteit heeft samenwerkingsovereenkomsten met meer dan 150 buitenlandse universiteiten, samen met 160 bilaterale overeenkomsten in het ERASMUS-mobiliteitsprogramma. De University of Miskolc is de eerste Hongaarse instelling die in 2008 de 'Higher Education Quality Award' won.

De lange historische tradities worden gecombineerd met nieuwe richtingen in onderzoek en onderwijs. De hoge kwaliteit van het onderwijs aan de University of Miskolc blijkt niet alleen uit het aantal ontvangen professionele onderscheidingen, maar ook uit de toenemende belangstelling van buitenlandse en Hongaarse studenten om de University of Miskolc te kiezen voor het volgen van studies op het hoogste academische niveau. Onze afgestudeerden worden gevraagd door een breed scala aan potentiële werkgevers.

Miskolc is een stad in het noordoosten van Hongarije en staat vooral bekend om zijn industrie. Het is ook de zetel van de provincie Borsod-Abaúj-Zemplén en het wetenschappelijke en culturele centrum van de Noord-Hongaarse regio.

Vanuit Miskolc is het beroemde wijngebied Tokaj gemakkelijk te bereiken en kunnen leuke excursies worden gemaakt naar de nabijgelegen bergen en meren, of naar historische steden zoals Eger, Sárospatak en het prachtige Szilvásvárad.

De University of Miskolc verwelkomt doelgerichte en gemotiveerde studenten die zich willen kwalificeren in een traditionele maar moderne en frisse academische omgeving.

toelatingen

Campusfuncties

 • Campusgrootte:

  30

 • Opvallende architectuur:

  4

 • Aantal gebouwen:

  13

 • Accommodatie:

  7 dormitories

Locaties

 • Miskolc

  H-3515 Miskolc-Egyetemváros, , Miskolc

Vragen