Keystone logo
University of Nottingham Ningbo China BEng (Hons) Elektrische en elektronische engineering
University of Nottingham Ningbo China

BEng (Hons) Elektrische en elektronische engineering

Ningbo, China

3 Years

Engels

Full time

Request application deadline

Request earliest startdate

CNY 110.000 / per year *

Op de campus

* internationale studenten; 110.000 RMB / jaar - studenten op het vasteland van China, Hong Kong, Macau en Taiwan; 100.000 RMB / jaar

Beurzen

Ontdek mogelijkheden voor beurzen om je studie te financieren

Invoering

Belangrijke informatie

 • Graad: elektrische en elektronische engineering (2 + 2, 4 + 0) BEng (Hons)
 • Soorten studies: voltijds
 • Duur: drie of vier jaar, afhankelijk van de toegangskwalificaties
 • Startdatum: september 2021

Voor de 2 + 2 programma's breng je de laatste twee jaar door op onze Britse campus. Voor de 4 + 0-programma's breng je je volledige opleidingen door in Ningbo China met mogelijkheden voor 'studeren in het buitenland'.

University of Nottingham Ningbo China"}" />

138966_1.jpeg

© University of Nottingham Ningbo China

Cursus overzicht

De BEng in Electrical and Electronic Engineering is een multidisciplinaire opleiding. Het heeft het breedste technische bereik van al onze cursussen, waardoor je een verscheidenheid aan onderwerpen kunt bestuderen, waaronder elektronisch ontwerp, communicatie, software engineering, computermodellering, micro-elektronica, stroomopwekking en -distributie, elektrische machines, signaalverwerking, systemen voor hernieuwbare energie en instrumentatie.

We gebruiken waar mogelijk praktijkgericht projectwerk om praktische en probleemoplossende vaardigheden te ontwikkelen. Uitdagende technische ontwerpprojecten zullen uw groepswerkvaardigheden verbeteren, terwijl individuele projecten, die een aanzienlijke industriële input hebben, u in staat zullen stellen uw vaardigheden en begrip op een gekozen specialistisch gebied te verbeteren.

Speciale functies

 • Tijdens je opleiding krijg je de kans om relevante industriële ervaring op te doen. Onze industriële liaison officer onderhoudt contacten met veel bedrijven en kan helpen bij het regelen van zomer- en jaar-uit plaatsingen.
 • Onze cursus BEng in Electrical and Electronic Engineering is geaccrediteerd door The Institution of Engineering and Technology (IET).
 • Veel studenten hebben de mogelijkheid om een jaar lang in het buitenland te studeren aan een internationale topuniversiteit (inclusief onze campussen in het VK en Maleisië) en aan universiteiten in de Universitas 21-groep.

Cursus structuur

De graad wordt aangeboden als een drie- of vierjarig programma, afhankelijk van je startkwalificatie.

Voor binnenlandse studenten volgt de cursusstructuur het Chinese hoger onderwijssysteem en is gebaseerd op een vierjarig programma.

Voor internationale studenten met relevante kwalificaties volgt de cursusstructuur het Britse hogeronderwijssysteem en is gebaseerd op een driejarig programma.

Voorlopig jaar

Dit jaar is niet verplicht voor studenten met de juiste kwalificaties voor deelname aan het tweede jaar.

Het biedt de best mogelijke basis voor toegang tot ons aanbod van niet-gegradueerde opleidingen. Op voorwaarde dat je het basisjaar met succes hebt afgerond en relevante modules op de vereiste standaard hebt behaald, kun je doorstromen naar het eerste jaar van je gekozen opleiding.

 • CELEN036 Foundation Algebra for Physical Sciences & Engineering (10 studiepunten)
 • CELEN037 Foundation Calculus en wiskundige technieken (15 studiepunten)
 • De wetenschappelijke methode
 • CELEN039 Foundation Science A: Physics (10 Credits)
 • CELEN040 Foundation Science B: Chemistry (10 studiepunten)
 • CELEN048 Undergraduate lezen en schrijven in academische contexten (20 studiepunten)
 • CELEN052 RUG Engels in specifieke academische contexten B (Engineering; Comp Sci; Env'mental Sci & Architecture) (20 studiepunten)
 • CELEN069 Mondelinge communicatieve vaardigheden A (10 studiepunten)
 • CELEN082 Mondelinge communicatieve vaardigheden B (10 studiepunten)

Kwalificatiejaar

Ook wel kwalificatiejaar genoemd. Het is gebruikelijk bij de meeste van onze cursussen. Dit geeft je de flexibiliteit om over te stappen naar andere opleidingen binnen de afdeling als je eenmaal een betere kennis hebt van de verschillende vakgebieden. Je krijgt inzicht in de principes en praktijken waarop alle specialismen binnen elektrotechniek en elektrotechniek zijn gebaseerd. Dit wordt bereikt door de studie van analoge en digitale elektronica, schakelingen en systemen, computers, communicatie en de toepassing van elektrische energie. Praktische en foutopsporingsvaardigheden worden ontwikkeld door middel van laboratorium- en projectwerk. Uw waardering voor de aspecten van wetenschap en wiskunde, die ten grondslag liggen aan het onderwerp, zal ook toenemen.

 • EEEE1039 Toegepaste elektrische en elektronische engineering: bouwproject (40 studiepunten)
 • EEEE1038 Computerondersteunde engineering (10 credits)
 • EEEE1037 Engineering Analysis (20 studiepunten)
 • EEEE1036 Informatie en systemen (20 credits)
 • EEEE1035 Vermogen en energie (20 credits)

Jaar 3

Ook wel deel 1 genoemd. Je blijft je begrip van elektrische en elektronische engineering verbeteren en je ontwerpvaardigheden worden ontwikkeld door middel van een verscheidenheid aan laboratoriumonderwerpen. Dit bereidt je voor om in de laatste jaren van je opleiding opkomende en geavanceerde technologieën te studeren die meestal worden onderwezen door internationaal erkende onderzoekers. Groepsprojecten, presentaties en seminars stellen u in staat de vaardigheden en het begrip op te doen die essentieel zijn voor de werkplek.

 • EEEE2060 Hedendaagse technische thema's (20 studiepunten)
 • EEEE2056 Elektrische energieconditionering en -regeling (20 credits)
 • EEEE2057 Elektronische verwerking en communicatie (20 credits)
 • EEEE2058-modellering: methoden en hulpmiddelen (20 credits)
 • EEEE2059 Praktische technische ontwerpoplossingen en projectontwikkeling (40 studiepunten)

Extra cursuskeuze: Extra cursuskeuze moet minimaal 0 en maximaal 0 studiepunten van deze groep zijn. Mogelijk krijgt u toestemming om een keuzevak te kiezen die hierboven niet wordt vermeld. Neem contact op met uw Course Director om uw mogelijkheden te bespreken.

Jaar 4

Ook wel Deel 2. In het derde jaar kun je kiezen uit een reeks specialistische onderwerpen, met de flexibiliteit om een brede basis te behouden of je te concentreren op specifieke technologieën. Uw individuele project vormt een belangrijk onderdeel van het laatste jaar. Werkend in een gebied naar keuze, ontwikkel je de ontwerp-, analyse-, constructie- en foutopsporingsvaardigheden. Veel van deze projecten ondersteunen onderzoek of ontwikkeling in samenwerking met de industrie.

Verplicht - Studenten moeten alle modules in deze groep volgen.

 • EEEE3102 Analoge elektronica (20 credits)
 • EEEE3056 Derdejaars project (30 credits)
 • EEEE3101 Professionele studies (10 studiepunten)

Beperkt - Studenten moeten 20-40 studiepunten opnemen uit deze groep

 • EEEE3103 Krachtelektronische toepassingen en besturing (20 credits)
 • EEEE3104 Elektrische machines, aandrijfsystemen en applicaties (20 credits)

Beperkt - Studenten moeten tussen 20 studiepunten en 40 studiepunten uit deze groep kiezen

 • EEEE3069 Digitale communicatie (10 credits)
 • EEEE3070 Embedded Computing (10 credits)
 • EEEE3076 Robotica, dynamiek en besturing (10 credits)
 • EEEE3107 Geavanceerde technische wiskunde (10 studiepunten)
 • EEEE3108 Optische netwerken (10 credits)
 • EEEE3077 Artificial Intelligence System (10 credits)
 • EEEE3106 Geïntegreerde schakelingen en systemen (20 credits)
 • EEEE3109 Mobiele technologieën (10 credits)
 • EEEE3110 Sensorsystemen en signaalverwerking (10 credits)

Extra cursuskeuze: Extra cursuskeuze moet minimaal 0 en maximaal 20 studiepunten van deze groep zijn. De aanvullende modulekeuze moet minimaal 0 en maximaal 20 studiepunten zijn. Moduleoptie-keuzes kunnen geen modules bevatten die een aanzienlijke hoeveelheid materiaal bevatten dat is onderwezen in modules die in voorgaande jaren zijn gevolgd. Modules die niet uit deze pool worden gehaald, zijn onderworpen aan de goedkeuring van de afdeling. Opmerking: voor Deel II moeten studenten 120 studiepunten opnemen met ten minste 100 studiepunten op niveau 3 of hoger.

University of Nottingham Ningbo China"}" />

138968_3.jpg

© University of Nottingham Ningbo China

Accreditaties

Onze cursus BEng in Electrical and Electronic Engineering is geaccrediteerd door The Institution of Engineering and Technology (IET).

Carrières en verdere studie

Elektrische en elektronische engineering blijft een bloeiende industrie. Onze afgestudeerden zijn gewild bij een groot aantal grote internationale bedrijven voor rekrutering, en we organiseren ook elk jaar onze eigen carrièrebeurzen.

De meeste van onze afgestudeerden zouden verdere ontwikkelingen in de technische sector nastreven, maar anderen gebruiken de vaardigheden die tijdens de cursus zijn ontwikkeld om naar IT, consultancy, financiën, handel en onderwijs te gaan.

Van de 72 afgestudeerden van de afdeling Electrical and Electronic Engineering in 2019 kozen er 65 ervoor om hun studie voort te zetten. 66,2% van hen werd toegelaten tot de 50 beste universiteiten ter wereld. Een student werd toegelaten door ImperialCollege London als PhD, 1 student werd toegelaten tot Nanyang Technology University en 3 studenten werden toegelaten door de University of Nottingham.

2020 QS World University Rankings Universiteit Aantal
8 Universiteits Hogeschool Londen 9
9 Imperial College London 11
11 Nanyang Technologische Universiteit 4
11 Nationale Universiteit van Singapore 1
18 Federaal Instituut voor Technologie Lausanne 1
20 De universiteit van Edinburgh 5
21 Universiteit van Michigan 1
25 Duke universiteit 2
32 De Hong Kong University of Science and Technology 3
47 De universiteit van Queensland 1
48 Carnegie Mellon Universiteit 1
49 Universiteit van Bristol 4
- Totaal 43

Beurzen, sponsoring en beurzen

Om academische excellentie aan te moedigen, bieden we een uitgebreid en groeiend scala aan volledige en gedeeltelijke beurzen.

Historisch gezien ontving bijna 30% van onze niet-gegradueerde studenten een beurs voor hun deelname. Eenmaal ingeschreven, komen huidige studenten in aanmerking voor aanvullende verdiensten en / of op prestaties gebaseerde beurzen en prijzen, die ongeveer 32,5% van ons hele studentenbestand dekken.

Toelatingseisen

Afhankelijk van je academische en Engelse taalkwalificaties, kom je mogelijk in aanmerking voor een traditionele driejarige opleiding of een vierjarig programma met een voorbereidend jaar waarmee je de vakspecifieke kennis en vaardigheden kunt opdoen die nodig zijn om aan een universitair niveau te beginnen studies.

Op onze website vindt u de toelatingseis die relevant is voor uw land van herkomst. Als uw land niet in de lijst staat, stuur dan een e-mail naar [email protected].

Als je een Chinese student op het vasteland bent, moet je Gaokao-score als minimumvereiste in de eerste divisie liggen en moet je Engelse testscore niet minder zijn dan 115/150. Raadpleeg het prospectus van de Chinese versie voor meer informatie.

Engelse taalvereisten

Als uw eerste taal geen Engels is of als uw startkwalificatie niet is behaald in het Engelse medium (van een erkende instelling), moet u uw vaardigheid in het Engels aantonen. Minimale vereisten:

 • IELTS 6.5 (niet minder dan 6.0 schriftelijk) - komt in aanmerking voor het driejarige programma;
 • IELTS 5.5 (niet minder dan 5.0 schriftelijk) - komt in aanmerking voor het vierjarige programma;
 • PTE Academic 62 (minimaal 55) - komt in aanmerking voor het driejarige programma;
 • PTE Academic 55 (minimaal 51) - komt in aanmerking voor het vierjarige programma.

Alternatieve vereisten

Bij toelating tot de universiteit moet je minimaal 18 jaar zijn. Als datum van "toelating" wordt gedefinieerd de eerste dag van september van het betreffende studiejaar. Van deze vereiste kan op individuele basis worden afgeweken als uw ouders of voogden vooraf schriftelijk instemmen met aanvullende waarborgen en vereisten.

toelatingen

Over de school

Vragen

Vergelijkbare cursussen

 • Bachelor in slimme elektronische systemen
  • Riga, Letland
 • B.Eng (Hons) Electrical & Electronic Engineering - Advanced Standing
  • Ras Al-Khaimah, Verenigde Arabische Emiraten
 • BEng in elektrische en elektronische engineering
  • Johannesburg, Zuid-Afrika