Keystone logo
University of Oulu Bachelor in digitalisering, computers en elektronica
University of Oulu

Bachelor in digitalisering, computers en elektronica

Oulu, Finland

3 Years

Engels

Full time

22 Jan 2025

Sep 2025

Request tuition fees

Op de campus

* € 10.000 per jaar voor niet-EU / EER-studenten

UniOulu Open Dag

Invoering

International Degree Program in Digitalisation, Computing, and Electronics (DICE), Bachelor of Science en Master of Science (Technology) (3 jaar + 2 jaar)

Als student zul je:

 • Beheers de essentiële methoden en technologieën in de informatica.
 • Leer elektronica- en communicatietechnische oplossingen te ontwerpen die het dagelijkse leven van mensen wereldwijd beïnvloeden.
 • Verwerf de nodige vaardigheden voor een gedigitaliseerde wereld, nu en in de toekomst.
 • Zie uit de eerste hand hoe het is om door middel van stages in een echt internationale branche te werken.

DICE is een driejarige bacheloropleiding die studenten solide vaardigheden en een uitgebreide kennisbasis biedt in technologieën die nodig zijn in de gedigitaliseerde wereld. Het programma combineert drie graden onder één dak en de student kan kiezen welk pad hij wil volgen. De student kan zich specialiseren in informatieverwerking, informatica of elektronica. Informatieverwerking omvat cursussen in programmeren, software en systemen; Computerwetenschappen omvat studies in AI en toegepaste computers en elektronica bestaat uit studies in circuits, analoge en digitale technieken en communicatie.

"Het programma omvat een breed scala van al het ICT-gerelateerde onderwijs en onderzoek dat beschikbaar is in Oulu."

Een verplichte stage betekent dat de student de kans krijgt om te zien hoe echt werk is in de Finse industrie. Het is ook mogelijk om buiten Finland stage te lopen. Omdat het zo'n uitgebreid programma is, zullen studenten zich vertrouwd kunnen maken met technologieën en onderzoeksgebieden zoals:

 • Kunstmatige intelligentie
 • Gedrukte intelligentie
 • Huidige en volgende generatie communicatietechnologieën
 • Internet of Things, IoT
 • Machine visie
 • Informatiebeveiliging
 • Privacy

De studies zijn stevig gebaseerd op huidig onderzoek al op bachelorniveau, en de nadruk ligt vanaf het begin op hands-on leren. Studenten zullen multidisciplinair projectwerk aan de universiteit op zich nemen en kunnen profiteren van de allernieuwste technologieën die beschikbaar zijn aan de University of Oulu , zoals het 5G / 6G-testnetwerk, hardware- en productontwerpplatform FabLab, SmartCampus, Printed Intelligence en anderen . Actieve studenten krijgen de kans om de ontwikkeling van geavanceerde technologieën te zien - en eraan deel te nemen. Het programma omvat een breed scala van al het ICT-gerelateerde onderwijs en onderzoek dat beschikbaar is in Oulu.

De onderwijsfaculteit bestaat uit Finse en internationale professionals die toonaangevend zijn op verschillende onderzoeksgebieden. De University of Oulu is een bekende en gerespecteerde instelling waar baanbrekend onderzoek wordt gedaan over de hele linie. De University of Oulu is bijvoorbeeld de thuisbasis van 6G Flagship, een uitgebreid, meerjarig onderzoeksproject naar de draadloze communicatietechnologieën van de toekomst. De universiteit heeft veel start-ups en gevestigde bedrijven afgesplitst die hun kernexpertise hebben gebaseerd op onderzoek aan de universiteit. Daarom wordt een diploma van de University of Oulu hoog gewaardeerd, wat blijkt uit de voortdurende en intense rekruteringsinteresse van de industrie, dwz. corporaties, kleine en middelgrote bedrijven en start-ups. Dit programma geeft een student ook uitstekende theoretische tools en waardevolle praktische vaardigheden om zijn opleiding voort te zetten en een mogelijkheid om zich in te schrijven voor de masterprogramma's die beschikbaar zijn aan de University of Oulu .

Getuigenissen van studenten

Over de school

Vragen