Keystone logo
University of Padova

University of Padova

University of Padova

Invoering

De Universiteit van Padua werd opgericht in 1222 en is een van de oudste en meest prestigieuze universiteiten van Europa.

Nicolaus Copernicus, Galileo Galilei, Andrea Vesalio, William Harvey, Pietro d'Abano en Carlo Goldoni zijn slechts enkele van de wetenschappers, artsen, filosofen, juristen en schrijvers die van Padua een mijlpaal hebben gemaakt voor de ontdekking en verspreiding van de Europese wetenschap en cultuur.

Het was in Padua dat Elena Lucrezia Cornaro Piscopia de eerste vrouw ter wereld werd die een diploma behaalde toen ze in 1678 afstudeerde in de filosofie.

De Universiteit van Padua, trouw aan haar motto Universa Universis Patavina Libertas, is altijd een bolwerk van vrij denken, studeren en onderzoek geweest.

Tegenwoordig is Padua een grote multidisciplinaire universiteit waarvan de docenten, studenten en medewerkers bijna een derde van de stadsbevolking uitmaken. De 8 scholen (landbouwwetenschappen en diergeneeskunde, economie en politieke wetenschappen, techniek, rechten, mens- en sociale wetenschappen en cultureel erfgoed, geneeskunde, psychologie en wetenschappen) en 32 afdelingen zorgen ervoor dat het een breed en gevarieerd aanbod aan onderwerpen biedt dat alle leergebieden bestrijken.

De universiteit is ook het wetenschappelijke en culturele hart van het ijverige noordoosten van Italië en biedt zeer gespecialiseerde opleidingen aan de ruim zeven miljoen inwoners en ruim 650.000 bedrijven in het gebied, een rol die mogelijk wordt gemaakt door het uitgebreide netwerk van campussen verspreid over de Veneto. regio.

Campusfuncties

  toelatingen

  Bachelordiploma's

  Om in aanmerking te komen voor toelating tot een bachelordiploma of een diploma van één cyclus, heb je een schoolrecord van minimaal 12 jaar nodig.

  Als je na een korter studieprogramma (dus minder dan 12 jaar) een einddiploma hebt behaald, moet je om in aanmerking te komen:

  • ten minste 1 (in geval van 11 jaar scholing) of 2 (in geval van 10 jaar scholing) jaar academische studie hebben gevolgd en alle geplande examens hebben behaald. of
  • een postsecundaire kwalificatie hebben behaald aan een niet-universitaire instelling voor hoger onderwijs, die de aanvullende opleiding van één of twee jaar certificeert. of
  • een of tweejarige voorbereidende cursussen (basiscursussen) hebben gevolgd om de ontbrekende schooljaren te compenseren.

  Basiscursussen kunnen ook worden gebruikt om aan andere aanvullende vereisten te voldoen die nodig zijn om toegang te krijgen tot de programma's, maar ze kunnen het ontbreken van een diploma van het hoger secundair onderwijs niet vervangen.
  Het voorschoolse jaar kan worden meegeteld in de 12 jaar onderwijs als het officieel wordt erkend als een integraal onderdeel van het schoolcurriculum op nationaal niveau, op voorwaarde dat deelname verplicht is en het onderwijzen van de taal van het land (lezen en schrijven) en het aanleren van de taal van het land omvat. eerste elementen van de rekenkunde.

  Als in het land waar u uw kwalificatie heeft behaald een toelatingsexamen wordt afgenomen voor toelating tot de universiteit (bijvoorbeeld: selectiviteit in Spagna, Prova de Aferiçao o Prova Geral de Acesso ao Ensino Superior in Portogallo, Vestibular o Exame Nacional do Ensino Médio in Brasile, Gao Kao in China, enz.), moet u ook een certificaat overleggen waarin staat dat u voor die test bent geslaagd.

  Als alternatief voor deze certificering moet u:

  • een extra jaar (in het geval van 12 jaar scholing) of twee (in het geval van 11 jaar scholing) aanvullende academische studies in een ander land en/of ander buitenlands systeem hebben gevolgd en alle geplande examens hebben behaald. of
  • een officiële Italiaanse of buitenlandse postsecundaire kwalificatie hebben behaald aan een niet-universitaire instelling voor hoger onderwijs met een minimumduur van één of twee jaar. of
  • Basiscursussen aan een Italiaanse universiteit hebben afgerond.

  Deze aanvullende certificaten geven alleen toegang tot het eerste jaar en kunnen niet verder worden gewaardeerd voor het verkorten van je opleiding

  Master-opleidingen

  Om in aanmerking te komen voor toelating tot een masterdiploma heb je een bachelordiploma of een gelijkwaardige buitenlandse kwalificatie met specifieke curriculumvereisten nodig, behaald bij een instelling voor hoger onderwijs die geaccrediteerd is volgens het nationale onderwijsaccreditatiesysteem van het land waar deze gevestigd is.

  Mocht uw studietitel zijn uitgegeven door twee of meer universiteiten (de toekennings- en onderwijsinstellingen zijn bijvoorbeeld niet hetzelfde en behoren tot verschillende nationale onderwijssystemen), dan moet elke instelling geaccrediteerd zijn volgens het nationale onderwijsaccreditatiesysteem van het land waar zij gevestigd is. gelegen.

  Beurzen en financiering

  De Universiteit van Padua en andere publieke of private instellingen kennen een reeks vrijstellingen van vergoedingen en beurzen toe om studenten te ondersteunen. De Padua International Excellence Scholarship is onder andere de perfecte kans gereserveerd voor zeer getalenteerde toekomstige internationale studenten die een bachelor- of masteropleiding willen volgen die volledig in het Engels wordt gegeven.

  Er zijn ook prijzen beschikbaar voor specifieke categorieën (bijvoorbeeld studenten met speciale sport- of academische prestaties).

  Statistieken van alumni

  Programma Toelatingseisen

  Toon uw toewijding en bereidheid om te slagen op de business school door het GMAT-examen af te leggen - het meest gebruikte examen voor toelating dat uw kritisch denk- en redeneervermogen meet.

  Download de GMAT-miniquiz om een voorproefje te krijgen van de vragen die u in het examen zult tegenkomen.

  Locaties

  • Padua

   Via 8 Febbraio, 2 35122 Padova

  Vragen