Keystone logo
University of Pitesti

University of Pitesti

University of Pitesti

Invoering

Geschiedenis

De eerste school voor hoger onderwijs in Piteşti werd opgericht in 1962 en heette het "3-jarig Pedagogisch Instituut" met pedagogische specialisaties in wiskunde, natuurkunde, biologie, scheikunde, filologie en lichamelijke opvoeding en sport. De opening van de technische specialisaties volgde, wat leidde tot de oprichting van het Institute of Sub Engineers (1969), verenigd in 1974 onder de naam van het Institute of Higher Education. Vervolgens waren er verschillende andere vormen van organisatie, in een periode onder de ondergeschiktheid van het Polytechnisch Instituut van Boekarest, tot 1991, toen het, na drie decennia van accumulatie in dit intellectuele segment, autonoom werd en de naam " University of Pitesti " kreeg.

Vanaf het begin heeft de University of Pitesti de interesse van veel jonge mensen in het land gepolariseerd voor de aangeboden studieprogramma's, voor de kwaliteit van het onderwijs dat wordt geboden door het uitzonderlijke academische personeel, maar ook voor de studenten van over de hele wereld. wereld, aangezien Pitesti beroemd is vanwege het grootste Roemeense taaltrainingscentrum voor buitenlandse studenten.

Amigos em campus universitário

Missie

De University of Pitesti neemt de missie van onderwijs en onderzoek op zich, door de trinom van de moderne universiteit te realiseren: onderwijs - onderzoek - maatschappelijke dienstverlening, als volgt:

  • Professionele ontwikkeling op universitair en postdoctoraal niveau en in het concept van levenslang leren, met het oog op persoonlijke ontwikkeling, integratie van afgestudeerden op de arbeidsmarkt, de bevrediging van de competentie van de sociaaleconomische omgeving en het aanpassingsvermogen aan permanente veranderingen.
  • Kennis genereren en overdragen door fundamenteel en toepasselijk wetenschappelijk onderzoek, ontwikkeling, innovatie en technologieoverdracht, individuele en collectieve creatie, relevant en betekenisvol op regionaal, nationaal en internationaal niveau.
  • Bevordering en ontwikkeling van partnerschappen op lokaal, regionaal en nationaal niveau om de universiteit te betrekken bij het oplossen van gemeenschapsproblemen en het vergroten van zichtbaarheid en prestige.

In meer dan 50 jaar bestaan in de Roemeense universitaire ruimte, is en wordt de University of Pitesti erkend als een bron van menselijke hulpbronnen, opgesteld in een formule van uitmuntendheid voor de lokale, nationale en internationale arbeidsmarkt. De University of Pitesti biedt gratis en gecoördineerde toegang tot modern onderwijs, toegespitst op de behoeften en realiteit van de Europese sociaaleconomische omgeving.

In al die jaren was er een grote zorg voor de ontwikkeling van het onderwijs in het district Arges, waardoor het onderwijsaanbod zeer genereus werd en filialen opende in de interessegebieden in de regio.

Locaties

  • Pitești

    Str. Targu din Vale nr. 1, 110040, Pitești

Vragen