Keystone logo
University of Salford BA (Hons) Interieurontwerp
University of Salford

BA (Hons) Interieurontwerp

Manchester, Verenigd Koninkrijk

3 Years

Engels

Full time

Request application deadline

Sep 2024

GBP 17.040 / per year *

Op de campus

* voltijd internationale studenten; Thuisstudenten £ 9.250 per jaar

Invoering

Interieurontwerp gaat over het transformeren van ruimtes met behulp van artistieke flair en logica. Deze ruimtes kunnen variëren in type en schaal, van levendige restaurants in het stadscentrum en elegante winkels in winkelstraten tot hoogwaardige kunstgalerieën en huiselijke omgevingen. In deze cursus ontwikkel je vaardigheden op het gebied van creativiteit en technologie om je te helpen je ideeën om te zetten in ruimtes en ervaringen die inspirerend en fascinerend zijn voor degenen die ze gebruiken, ontmoeten en erin wonen.

Met deze BA Interior Design-opleiding verken je alle aspecten van het ontwerpproces, van ontwerp tot bouw. Je krijgt les van ervaren gespecialiseerde docenten en profiteert van de inbreng van deskundige ontwerpprofessionals via gastcolleges met partners uit de industrie, zoals Koncept Interior Design, The Penketh Group en Egger Laminates. Daarnaast maak je studiereizen, zoals een bezoek aan de bouwplaatsen van Ardmac, de tapijtfabriek en showroom van Milliken en meubelfabrikant Carlick.

De cursus Interior Design is projectgericht in speciaal gebouwde studio's en workshops waar je wordt omringd door gelijkgestemde creatieven en professionals. We leren je hoe je je kunt richten op hedendaagse designkwesties, cultuur en de professionele ontwerppraktijk. Je krijgt ook lezingen en seminars waarin je ontwerpideeën onderzoekt en bespreekt. Tijdens de cursus ontwikkel je digitale vaardigheden met behulp van 2D-, 3D- en multimediatoepassingen die aan de industriestandaard voldoen. Onze creatieve studio's zijn te vinden in ons New Adelphi Arts and Media-gebouw in het hart van de Salford University Peel Park Campus, samen met volledig uitgeruste werkplaatsen met 3D-printers, CNC-machines, lasersnijmachines en nog veel meer.

Onze afgestudeerden werken op alle gebieden van design, waaronder architectuur- en interieurontwerppraktijken, grote retailorganisaties, bouwafdelingen en film- en tv-bedrijven. Onze alumni werken bij vooraanstaande ontwerporganisaties als BDP, Claremont Group Interiors, TP Bennett, Leach Rhodes Walker en Sheppard Robson, om er maar een paar te noemen. Onze afgestudeerden hebben zowel lokaal als internationaal gewerkt en sommigen van hen hebben zelfs in Hong Kong, New York en San Francisco gewerkt.

Je zal:

  • Je kunnen specialiseren in de interieurthema's die je bijzonder interesseren
  • Leer van docenten uit de industrie die succesvolle carrières hebben geleid in interieurontwerp en architectuur en neem deel aan echte projecten, live opdrachten en stages in de industrie.
  • Werken aan het maken van een portfolio met werk van hoge kwaliteit dat je kunt delen met potentiële werkgevers wanneer je aan het begin van je carrière staat

Ideale studenten

leerplan

Carrièremogelijkheden

toelatingen

Voorzieningen

Over de school

Vragen