Keystone logo
University of Shanghai for Science and Technology

University of Shanghai for Science and Technology

University of Shanghai for Science and Technology

Invoering

De University of Shanghai for Science and Technology (USST) is een gemeentelijke multidisciplinaire sleutel die wordt toegepast voor een onderzoeksgerichte universiteit met engineering als kern, waar engineering, wetenschap, economie, management, literatuur, rechten, kunst en andere disciplines goed in gecoördineerde ontwikkeling zijn. . In 2018 werd USST een pilooteenheid voor de bouw van "een lokale instelling voor hoger onderwijs op hoog niveau" in Shanghai. Met een totale oppervlakte van bijna 700.000 vierkante meter heeft USST twee campussen, Yangpu Campus en Fuxing Campus. Er zijn 17 scholen, hogescholen en afdelingen met meer dan 25.700 voltijdstudenten (ongeveer 16.700 studenten en 9.000 afgestudeerde studenten). Van de 2.390 docenten en personeelsleden zijn er 11 academici van de Chinese Academie van Wetenschappen en de Chinese Academie voor Ingenieurswetenschappen (inclusief adjunct-academici), 78 talenten op nationaal niveau, 155 talenten op provinciaal of ministerieel niveau, 826 leraren met senior titels, en 256 promotores.

USST vertrouwt op, ondersteunt en leidt de ontwikkeling van industrieën en is een toonaangevende universiteit geworden op het gebied van de fabricage van apparatuur, medische apparatuur en de grafische industrie. De disciplines zoals Power Engineering, Engineering Thermophysics, Optical Engineering, Management Science and Engineering behoren al lang tot de beste van het land, en de universiteit heeft ook een diepgaande industrie op het gebied van medische instrumenten, uitgeverijen en drukkerijen. Onlangs heeft USST verdere inspanningen geleverd om prioriteit te geven aan de disciplinaire lay-out. Er zijn 60 bacheloropleidingen, 8 eersteklas doctoraatsprogramma's, 6 postdoctorale opleidingen, 27 eersteklas masteropleidingen en 18 professionele masteropleidingen. USST heeft 19 nationale leerplatforms, 51 platforms op provinciaal of ministerieel niveau, 7 nationale platforms voor wetenschappelijk onderzoek en 34 platforms op provinciaal of ministerieel niveau. De engineering, materiaalkunde en chemie staan al lang in de top 1% van essentiële wetenschappelijke indicatoren (ESI) in de wereld.

SBC werd in 2006 opgericht als een innovatieve samenwerking tussen de University of Shanghai for Science and Technology (USST) en negen vooraanstaande Britse universiteiten. SBC combineert het beste van Chinees en Brits onderwijs in een van 's werelds toonaangevende steden, waardoor het een echt internationale hogeschool is. SBC's visie is om bekend te staan als een internationale poort voor excellentie en innovatie en we streven ernaar om een ethos van verantwoordelijk leiderschap en culturele empathie bij onze studenten te bevorderen. We trekken studenten en academici van over de hele wereld aan om ervoor te zorgen dat zowel het lichaam van onze studenten als onze docenten in verschillende culturen en praktijken opereren. Dit maakt de ervaring die SBC biedt werkelijk uniek.

De campus van SBC is gevestigd op de Fuxing Road-campus van USST, in het centrum van Shanghai. De campus heeft niet alleen een eeuwenoude geschiedenis, maar ademt ook een internationale sfeer. Degree-programma's worden volledig in het Engels gegeven over het hele spectrum van School of Business and Management,

SBC-afgestudeerden zijn erkend als groot succes, zowel wat betreft uitstekende academische prestaties, sociale verantwoordelijkheid enz.

Internationaal Cultureel Park

Shanghai International Cultural Park bevindt zich op de noordelijke campus van de University of Shanghai for Science & Technology (USST) aan Jun Gong Road. USST is bekend in Shanghai. Haar honderdjarige geschiedenis kan worden herleid tot de Universiteit van Shanghai, opgericht in 1906 en de Deutsche Eedizinschule, opgericht in 1907. Veel originele gebouwen zijn bewaard gebleven en behouden in de universiteit, en worden beschouwd als een van de best bewaarde historische gebouwen in de stad. Zes vrijstaande villa's op de hoofdcampus aan Jun Gong Road, gebouwd tussen 1907 en 1936, zijn voormalige faculteitswoningen. Momenteel vormen ze het Shanghai International Cultural Park. Momenteel zijn er aangewezen centra voor Duitsland, Amerika, Groot-Brittannië, Japan, Nordic-Baltic, enz. Samen vormen ze een unieke internationale culturele gemeenschap op de campus.

Betekenis

Het International Cultural Park zal campusbronnen integreren en een internationaal platform bouwen voor culturele leerervaringen. Het park zal docenten, studenten en alumni van USST voorzien van een informatiecentrum voor multiculturele uitwisseling en leren, en biedt ondersteuning en aanmoediging voor wetenschappers met internationale educatieve doelen.

Het park zal de huidige internationale middelen uitbreiden en ondersteuning bieden voor de groei van programma's in internationale culturele uitwisseling. Door multicultureel leren en uitwisselen zal het Park meer eersteklas internationale middelen aantrekken, internationale culturele uitwisseling bevorderen, de internationale horizon van studenten verbreden en hun gevoeligheid voor culturele verschillen bevorderen.

Het park zal de internationale ontwikkeling van de universiteit bevorderen en haar internationale reputatie versterken. Uitgebreide internationale kansen en multiculturele uitwisselingen zullen de sociale impact van USST vergroten en de zichtbaarheid van de universiteit in de internationale wetenschappelijke gemeenschap vergroten.

functies

Het International Culture Park draagt direct bij aan het huidige doel van USST om "Excellent Engineering Education" te bieden via de vijf kernfuncties van zijn culturele dorp:

Internationaal cultureel leren: de centra zullen gedurende het academiejaar wetenschappelijke lezingen sponsoren in een breed scala van academische disciplines die deel uitmaken van het universitaire curriculum. De USST-gemeenschap zal regelmatig de gelegenheid krijgen om vertrouwd te raken met een breed scala aan verschillende internationale stemmen op veel academische gebieden.

Internationale culturele ervaring: representatieve programma's zullen een breed scala aan culturele ervaringen omvatten, van wetenschappelijk en professioneel tot cultureel en artistiek.

Internationale speciale programma's: thematische programma's, variërend van technologie en innovatie tot taal, traditionele culturen en levensstijlen, zullen van tijd tot tijd worden gepland en de gelegenheid bieden voor een diepgaande verkenning van onderwerpen die van bijzonder belang zijn.

Uitwisseling en samenwerking tussen universiteiten, internationaal onderwijs en onderzoeksinstituten: De diverse elementen van het park bieden een unieke kans om samenwerkingsprogramma's op te zetten in internationaal onderzoek en onderwijs. Het Park bouwt voort op de huidige internationale partnerschappen door middel van uitgebreide communicatie en programmaplanning.

Interactie en samenwerking tussen universiteiten en internationale ondernemingen: The Park creëert mogelijkheden om samen te werken met een verscheidenheid aan ondernemingen met verschillende culturele achtergronden op "nul afstand" en bevordert geïnternationaliseerde samenwerking tussen school en onderneming.

Bezoekers

Tot de bezoekers van centrumactiviteiten behoren:

 • USST niet-gegradueerde en afgestudeerde studenten;
 • USST docenten en administratief personeel;
 • Bezoekende wetenschappers, kunstenaars, wetenschappers en onderzoekers;
 • Bezoekers van Shanghai met een professionele interesse in Center-programmering en exposities.

Statistieken

In 2018 werd USST een proefeenheid voor de bouw van "een lokale instelling voor hoger onderwijs op hoog niveau" in Shanghai. Met een totale oppervlakte van bijna 700.000 vierkante meter heeft USST twee campussen, Yangpu Campus en Fuxing Campus. Er zijn 17 scholen, hogescholen en afdelingen met meer dan 25.700 voltijdstudenten (ongeveer 16.700 studenten en 9.000 afgestudeerde studenten). Van de 2390 docenten en medewerkers zijn er 11 academici van de Chinese Academy of Sciences en de Chinese Academy of Engineering (inclusief adjunct-academici), 78 talenten op nationaal niveau, 155 talenten op provinciaal of ministerieel niveau, 826 leraren met hogere titels, en 256 promovendi.

School of Engineering and Computing, School of Languages, Education and Cultures door een hooggekwalificeerd academisch team bestaande uit meer dan 110 medewerkers met een internationale onderwijsachtergrond en doctoraten waarvan meer dan 80% uit 20 verschillende landen en regio's. Momenteel heeft het ongeveer 1.400 voltijdstudenten en meer dan 70 internationale studenten uit ongeveer 27 landen en regio's

  Locaties

  • Shanghai

   No. 1195 Middle Fuxing Road, 200031, Shanghai

   Vragen