Keystone logo
University of Southampton Malaysia

University of Southampton Malaysia

University of Southampton Malaysia

Invoering

University of Southampton Malaysia werd in oktober 2012 geopend in EduCity (Johor). De universiteit heeft een wereldwijde reputatie voor academische excellentie en is een van de oprichters van de Russell Group van onderzoeksintensieve Britse universiteiten.

University of Southampton behoort tot 's werelds top 100 instellingen voor hoger onderwijs. De QS World University Rankings 2021 heeft de University of Southampton op de 90e plaats van de wereldwijde universiteiten geplaatst, waardoor de University of Southampton Malaysia de beste Britse universiteit in Maleisië is.

Programma's die worden aangeboden in Southampton, Maleisië, staan wereldwijd en in het VK hoog aangeschreven. We staan op nummer 1 in het VK voor het programma Electrical and Electronic Engineering (Guardian University Guide, 2021), nummer 4 voor Mechanical Engineering (The Times and Sunday Times Good University Guide, 2020), nummer 7 voor Aeronautics and Astronautics (The Complete University Guide, 2021) en nummer 11 voor Computer Science (The Complete University Guide, 2021). Ons bedrijfs-, management- en marketingprogramma staat ook in de top 10 in het VK, volgens Guardian University Guide 2020.

Onze studenten kunnen profiteren van het beste van twee werelden door in Maleisië en in het VK te studeren. De Engineering-programma's van de universiteit zijn gesplitste campussen: Engineering-studenten studeren 2 jaar in Maleisië en 2 jaar in het VK. Studenten van de andere programma's kunnen ook een aanvraag indienen om hun diploma's in het VK af te ronden wanneer ze maar willen (1 + 2 en 2 + 1 leveringsmodellen zijn beschikbaar).

Studeren aan de University of Southampton Malaysia helpt tot 75% van de kosten te besparen, vergeleken met het volledig voltooien van de programma's in het VK. De Engineering split-campus-programma's zijn 40% goedkoper. Onze ingenieursstudenten betalen voor hun 1e en 2e jaars studie in Malaysia Ringgit (MYR) en ze genieten van 20% korting wanneer ze overstappen naar het VK om hun 3e en 4e jaar af te ronden. Studenten die Business Programma's studeren op de campus van Maleisië besparen tot 60 % van de kosten van onze in het VK gevestigde opleiding, als ze ervoor kiezen om de programma's volledig op de campus van Maleisië te voltooien.

Onze studenten werken samen met toonaangevende academici, met toegang tot geavanceerde faciliteiten en wereldwijde samenwerkingen. Studenten die op de campus in Maleisië studeren, krijgen dezelfde cursusinhoud en onderwijskwaliteit aangeboden als studenten in het VK. Veel bronnen en faciliteiten die beschikbaar zijn op de Britse campus kunnen ook worden beoordeeld door studenten van onze Maleisische campus, zoals digitale bibliotheek en carrièrewebinars. De nieuwe campus in Maleisië * beschikt over ultramoderne laboratoria en faciliteiten zoals Dry Research Lab, Design Studio, Computer Science Lab, Thermofluid Lab, Aero Lab en Green Energy Lab. Op de Britse campus hebben we £ 8 miljoen geïnvesteerd in onze niet-gegradueerde onderwijs- en projectlaboratoria. 98% van de afgestudeerden in Southampton had een baan of studeerde verder binnen zes maanden na het behalen van hun diploma (Graduate Outcome, 2017/18). Onze pas afgestudeerden zijn aan de slag gegaan bij 's werelds toonaangevende bedrijven zoals Dyson, Huawei Malaysia en JP Morgan.

In september 2021 verwelkomt de University of Southampton Malaysia studenten op onze nieuwe campus *, onderdeel van EcoBotanic City in Johor. De nieuwe campus met meerdere verdiepingen is gebouwd voor maximaal 2.000 studenten en beschikt over ultramoderne laboratoria, leer- en recreatieruimtes voor een uitzonderlijke educatieve ervaring. Onze studenten kunnen genieten van een film, winkelen en meer bij een breed scala aan uitgaansgelegenheden in een aantal winkelcentra in de buurt van EcoBotanic City. Onze campus ligt op slechts 40 minuten rijden van Singapore. De studenten van de universiteit reizen ook graag naar Kuala Lumpur of andere delen van Maleisië voor korte weekendtrips met handige transportsystemen.

* onder voorbehoud van goedkeuring van het Ministerie van Hoger Onderwijs

Locaties

Locaties
 • Johor Bahru

  No. 3, Persiaran Canselor 1, Kota Ilmu EduCity, 79200 Iskandar Puteri, Johor,, , Johor Bahru

  • facebook
  • twitter
  • instagram
  • youtube
  • linkedin
 • Southampton

  Southampton, Verenigd Koninkrijk

  Vragen