Keystone logo
University of Sussex School of Mathematical and Physical Sciences

University of Sussex School of Mathematical and Physical Sciences

University of Sussex School of Mathematical and Physical Sciences

Masters Open Dag

Zaterdag 25 november (online), 10.30 tot 14.30 uur

Invoering

Wij zijn een onderzoeksintensieve school die tegelijkertijd uitstekend onderwijs levert aan onze studenten. Als zodanig streven we ernaar consequent erkend te worden als werkelijk wereldleider op belangrijke gebieden van onze wetenschap, door de internationale uitmuntendheid, impact en zichtbaarheid van ons onderzoek uit te breiden. We streven ernaar om tot de top 10-15 van Britse universiteiten in onze vakgebieden te behoren en studenten van hoge kwaliteit aan te trekken, zowel op bachelor- als op postdoctoraal niveau. We zullen een reputatie opbouwen als een bijzonder open, stimulerende, samenwerkende en ondersteunende werkomgeving voor zowel personeel als studenten, waardoor de best mogelijke resultaten voor onderzoek, onderwijs en leren mogelijk worden gemaakt. We zullen onze banden met niet-academische actoren op lokaal, nationaal en internationaal niveau verder versterken en de impact van ons werk maximaliseren.

Wij bevorderen kritisch denken

Wij zijn hier om kennis te creëren en uit te wisselen die een verschil maakt voor de wereld waarin we leven. Wij moedigen en ondersteunen iedereen aan om hun eigen leerproces vorm te geven en eraan deel te nemen. Ons onderwijs wordt gekenmerkt door flexibele pedagogiek, interdisciplinariteit en samenwerking.

Wij gaan respectvol met elkaar om

Wij verwelkomen en vieren verschillende meningen. Wanneer we binnen of buiten het klaslokaal een intellectuele dialoog aangaan, doen we dat met wederzijds respect. We zijn inclusief in de manier waarop we samenwerken, binnen en buiten het klaslokaal. Wij bestrijden elke vorm van discriminatie, ongeacht of deze gebaseerd is op geslacht, leeftijd, etniciteit, klasse, seksualiteit, burgerlijke staat of geregistreerd partnerschap, geslachtsverandering, zwangerschap of ouderschap, religie of overtuiging, handicap of enig ander onderscheid.

Wij waarderen deelname en verantwoordelijkheid

Wij dragen bij aan de besluitvorming en houden ons bezig met het identificeren van problemen, het bespreken, kiezen en implementeren van oplossingen. We verwachten dat beslissingen die ons aangaan transparant worden genomen en dat besluitvormers verantwoording aan ons afleggen als onderdeel van de gemeenschap.

Wij dragen bij aan het creëren van een omgeving die veilig is voor iedereen

We zijn actief om van de campus een plek te maken die veilig is voor iedereen, waar iedereen het recht heeft om vrij te zijn van elke vorm van geweld of bedreigend gedrag. We dragen onze toewijding uit in onze interacties buiten de campus, in Brighton and Hove en elders.

Statistieken

Feiten en cijfers

De University of Sussex is een toonaangevende instelling voor hoger onderwijs en onderzoek in de buurt van Brighton, in het zuiden van Engeland. Sussex was de eerste van de nieuwe golf van Britse universiteiten die in de jaren zestig werd opgericht en ontving in 1961 het Royal Charter.

Innovatief onderzoek en wetenschap

Sussex is een toonaangevende onderzoeksuniversiteit, zoals blijkt uit het Research Excellence Framework (REF) van 2014.

Meer dan 75% van de onderzoeksactiviteiten in Sussex wordt gecategoriseerd als toonaangevend (4*) of internationaal uitstekend (3*) in termen van originaliteit, betekenis en nauwgezetheid.

Individuele hoogtepunten van de REF 2014-resultaten zijn onder meer:

 • Sussex History was de best beoordeelde geschiedenisinzending in het VK vanwege de kwaliteit van de onderzoeksresultaten
 • de Sussex English-inzending steeg van de 31e naar de 9e plaats in het VK sinds de laatste onderzoeksevaluatie in 2008
 • 84% van de onderzoeksimpact van de universiteit in psychologie werd beoordeeld als het best mogelijke cijfer, 4 *
 • Sussex Geography had de meeste onderzoeksimpact met een beoordeling van 4* van alle geografie-inzendingen in het VK.

Over het algemeen werd de universiteit 36e geplaatst (van multidisciplinaire instellingen) op basis van Grade Point Average (GPA).

Onderwijzen en leren

De Universiteit van Sussex heeft 18.510 studenten (2019-20 voltijdequivalenten), waarvan ongeveer een vijfde postdoctoraal is. 65% van onze studentenpopulatie zijn Britse studenten en 35% zijn buitenlandse studenten.

Creatief denken, diversiteit in ons onderwijs, intellectuele uitdaging en interdisciplinariteit zijn altijd fundamenteel geweest voor onderwijs in Sussex.

Ons doel is om onderwijs- en leerprogramma's te leveren die zijn gebaseerd op huidig onderzoek, die aantrekkelijk zijn voor studenten met alle sociaaleconomische en culturele achtergronden en die vaardigheden voor het leven opleveren.

Onze medewerkers

Sussex heeft een reputatie opgebouwd voor innovatie en inspiratie en trekt vooraanstaande denkers en onderzoekers aan.

In 2019/20 had de universiteit 3.395 medewerkers in dienst, wat overeenkomt met 2.615 fulltime medewerkers. Dit omvatte 1.610 medewerkers in een onderwijs- of onderwijs- en onderzoeksfunctie (gelijk aan 1.070 fulltime medewerkers). Ander personeel was werkzaam in functies voor alleen onderzoek of professionele dienstverlening (HESA 2019/20).

We hebben drie Nobelprijswinnaars, 12 Fellows van de British Academy en een winnaar van de prestigieuze Crafoord Prize in onze staf gehad.

Internationaal Sussex

Vanaf de oprichting heeft Sussex een internationaal perspectief op haar academische activiteiten en haar vooruitzichten.

We trekken personeel en studenten uit meer dan 100 landen naar onze campus, en bijna een derde van het personeel komt van buiten het VK.

Ons onderzoek pakt grote wereldproblemen aan met toonaangevende expertisegebieden zoals klimaatverandering en ontwikkelingsstudies.

We hebben uitgebreide banden met instellingen over de hele wereld.

  Campusfuncties

  Sussex heeft een van de mooiste campuslocaties in het VK.

  Gelegen in een glooiend park aan de rand van Brighton, combineert de campus bekroonde architectuur met groene open ruimtes.

  De campus wordt omgeven door het South Downs National Park, maar ligt op slechts een paar minuten afstand van de levendige stad Brighton & Hove.

  De gebouwen die het hart van de campus vormen, zijn ontworpen door Sir Basil Spence en kregen in 1993 de status van monumentaal pand. Falmer House is een van de slechts twee onderwijsgebouwen in het VK die op de monumentenlijst staan als erkenning voor zijn uitzonderlijke belang.

  Studieruimte

  • Bibliotheek

  Winkels, cafés en bars

  We hebben een scala aan winkels en verkooppunten op de campus, evenals:

  • Cafés, restaurants
  • Door de studentenvereniging beheerde bars.
  • Het coöperatieve voedsel
   • Bakkerij in de winkel, slijterij, krantenwinkels, huishoudelijke en persoonlijke verzorgingsproducten, buskaartjes, fotokopiëren, betaling van rekeningen en geld terug.
  • Markt
   • Verschillende kraampjes met boeken, kleding, verse groenten en fruit, straatvoedsel, gebak, planten, posters en kunstwerken.
  • Postkantoor
   • Diensten omvatten porto, drop-and-go, licenties, motorrijtuigenbelasting, reisverzekering, National Express-tickets, vreemde valuta (alleen euro's en Amerikaanse dollars - studententarief beschikbaar).
  • Union Shop
   • Maaltijdaanbiedingen en diepvriesproducten, slijterijen, briefpapier, kaarten, kleding en meer.

  Sport

  • Sussexsport

  Gezondheid

  • Gezondheidscentrum
  • Tandarts
  • Apotheek
   • Voorschriften, medicijnen, cosmetica en toiletartikelen.

  Diensten en ondersteuning

  • Pinautomaten
  • York House
  • Pastorie en Ontmoetingshuis
  • kinderopvang
   • Voor medewerkers en studenten van de universiteit is er kinderopvang voor kinderen van vier maanden tot vijf jaar.
  • wasserette

  Conferenties en evenementen

  • Conferentiecentrum
   • U kunt een scala aan evenementen boeken voor 10 tot maximaal 250 personen in ons moderne conferentiecentrum.
  • Attenborough Centrum voor Creatieve Kunsten

   toelatingen

   Hoe meld je je aan voor een masteropleiding

   Wij zijn op zoek naar ambitieuze, enthousiaste en gemotiveerde studenten. Je hebt de passie om te slagen, de onafhankelijkheid om je eigen projecten op je te nemen en het vermogen om verder te gaan.

   Solliciteer op Sussex

   Voor de meeste van onze masteropleidingen solliciteer je via ons postdoctorale aanmeldingssysteem. Controleer welke cursussen verschillende aanmeldingsroutes hebben.

   Kies je cursus

   Kies uit meer dan 200 masteropleidingen, postdoctorale diploma's en PGCE-cursussen (Postgraduate Certificate in Education).

   We bieden voltijdse en deeltijdse cursussen aan en sommige cursussen omvatten een geïntegreerd stagejaar.

   Als je een internationale student bent met een studentenvisum (studenten buiten het VK), kun je alleen voltijds masteropleidingen volgen.

   Hoe toe te passen

   De meeste aanmeldingen voor masteropleidingen worden rechtstreeks bij Sussex ingediend via het postdoctorale aanmeldingssysteem.

   Geneeskunde en gezondheid

   Als je je aanmeldt voor een cursus geneeskunde, moet je je via de Universiteit van Brighton aanmelden bij de Brighton and Sussex Medical School.

   PGCE-cursussen

   Voor postdoctorale basis-, secundaire en School Direct-cursussen moet u zich aanmelden via UCAS Teacher Training (UTT).

   Deeltijd Master of Business Administration (MBA)

   Als je je aanmeldt voor een parttime MBA die op andere tijden dan september begint, moet je ons aanvraagformulier voor de business school gebruiken.

   Als je solliciteert voor een voltijdse of deeltijdse MBA die in september begint, moet je ons postdoctorale sollicitatiesysteem gebruiken.

   Maatschappelijk werk MA/PGDip

   Als u zich aanmeldt voor de Social Work MA of PGDip, moet u zich aanmelden via UCAS.

   Online cursussen

   Voor onze online cursussen moet u de aanmeldingslink op het relevante cursusitem volgen.

   Toelatingseisen

   Voor de specifieke toelatingseisen voor jouw opleiding, zie onze Masteropleidingen.

   Je moet ook voldoen aan onze algemene toelatingseis: ten minste een hogere tweede klas (2: 1) of lagere tweede klas (2: 2) undergraduate honours degree (of gelijkwaardig), afhankelijk van de cursus waarvoor je solliciteert.

   Als je een internationale student bent, moet je voldoen aan onze Engelse taalvereisten, of onze pre-sessiecursus Engels met succes afronden.

   Als je een visum nodig hebt om in het VK te studeren, geven we je een Confirmation of Acceptance for Studies (CAS). U kunt uw CAS-verklaring bekijken en downloaden via het postdoctorale aanvraagsysteem.

   Premasterprogramma's

   Pre-masterprogramma's zijn ontworpen om uw Engelse taalniveau, studievaardigheden en academische kennis te verbeteren voorafgaand aan een postdoctorale studie. Meer te weten komen.

   Wanneer toepassen

   U moet uw aanvraag indienen door:

   • Britse aanvragers: een maand voor de startdatum van de cursus
   • Internationale aanvragers: twee maanden voor de startdatum van de cursus.

   Dit zijn de laatste data die we garanderen om aanvragen in overweging te nemen en u dient eerder te solliciteren, aangezien er veel vraag is naar sommige cursussen en deze voor de bovengenoemde deadlines kunnen sluiten.

   Er zijn ook enkele cursussen met eerdere deadlines. Bekijk onze masteropleidingen voor specifieke deadlines.

   U moet uw aanvraag ook eerder indienen als u solliciteert:

   • Zonder formele academische kwalificaties
   • Met beroepskwalificaties
   • Op basis van relevante ervaring.

   De deadlines zijn om ervoor te zorgen dat er na het ontvangen van een aanbieding voldoende tijd is om op tijd te komen voor de introductie en de start van het lesgeven.

   De eerdere aanmeldingsdeadline voor internationale studenten is om extra tijd te geven om het visumaanvraagproces te voltooien en, indien nodig voor de cursus, toestemming te krijgen van het Academic Technology Approval Scheme (ATAS) van de Britse regering.

   Visum vereisten

   Overzicht

   Je kunt een studentenvisum aanvragen om in het VK te studeren als je 16 jaar of ouder bent en je:

   • een plaats op een cursus hebben gekregen van een erkende studentensponsor;
   • Genoeg geld hebben om in uw levensonderhoud te voorzien en uw cursus te betalen - het bedrag is afhankelijk van uw omstandigheden;
   • Engels kan spreken, lezen, schrijven en begrijpen;
   • Zorg dat je toestemming hebt van je ouders als je 16 of 17 bent - je hebt hiervan een bewijs nodig als je je aanmeldt.

   Als je 16 of 17 bent en je wilt studeren aan een onafhankelijke school in het VK, kom je mogelijk in aanmerking voor een kindstudentenvisum.

   Dit visum vervangt het Tier 4 (algemeen) studentenvisum.

   Als u of uw gezin uit de EU, Zwitserland, Noorwegen, IJsland of Liechtenstein komt

   Als u of uw gezinslid vóór 31 december 2020 in het VK zijn gaan wonen, kunt u mogelijk een aanvraag indienen voor de gratis EU-vestigingsregeling.

   De deadline om te solliciteren was voor de meeste mensen 30 juni 2021. U kunt nog steeds solliciteren als:

   • Je hebt een latere deadline - je gaat bijvoorbeeld naar een familielid in het VK;
   • U heeft 'redelijke redenen' om niet uiterlijk 30 juni 2021 te kunnen solliciteren. U was bijvoorbeeld ziek of slachtoffer van huiselijk geweld.

   Wanneer toepassen

   Wanneer u kunt solliciteren, hangt af van of u van binnen of buiten het VK solliciteert.

   Solliciteren van buiten het VK

   U kunt op zijn vroegst 6 maanden voordat u met uw cursus begint een visum aanvragen.

   Meestal krijgt u binnen 3 weken een beslissing over uw visum.

   Solliciteren vanuit het VK

   U kunt zich ten vroegste 3 maanden voor aanvang van uw cursus aanmelden.

   U moet een aanvraag indienen voordat uw huidige visum verloopt. Uw nieuwe cursus moet binnen 28 dagen na het verlopen van uw huidige visum beginnen.

   Meestal krijgt u binnen 8 weken een beschikking.

   Hoe lang je mag blijven

   Hoe lang je kunt blijven hangt af van de duur van je cursus en welke studie je al in het VK hebt afgerond.

   Als je 18 jaar of ouder bent en je opleiding op universitair niveau is, kun je meestal maximaal 5 jaar in het VK blijven. Als het onder het niveau van een diploma ligt, kun je meestal maximaal 2 jaar in het VK blijven.

   Langer in het VK blijven

   U kunt mogelijk:

   • Verleng uw visum als u bijvoorbeeld in aanmerking komt om uw studie in het VK voort te zetten;
   • Schakel over van een ander visum naar een studentenvisum als je al in het VK bent;
   • Schakel over naar een Graduate-visum om minimaal 2 jaar in het VK te blijven na het succesvol afronden van uw cursus.

   Wanneer u naar het VK kunt reizen

   Je kunt aankomen voordat je cursus begint. Dit kan zijn:

   • Tot 1 week ervoor, als uw cursus 6 maanden of korter duurt;
   • Tot 1 maand ervoor, als uw cursus langer dan 6 maanden duurt.

   U mag niet naar het VK reizen vóór de startdatum die op uw visum staat vermeld, ongeacht wanneer uw cursus begint.

   Kosten

   Het kost:

   • £ 348 om een studentenvisum aan te vragen van buiten het VK;
   • £ 475 om te verlengen of over te stappen naar een studentenvisum vanuit het VK.

   U moet de visumleges betalen voor elke persoon die zich bij u voegt.

   Toeslag zorg

   Ook moet u de zorgtoeslag betalen bij uw aanvraag.

   Hoeveel u betaalt, hangt af van hoe lang uw visum geldig is.

   Uw partner en kinderen

   Mogelijk kunt u uw partner en kinderen ('nabestaanden') meenemen.

   Wat je wel en niet kunt

   Jij kan:

   • Studie
   • Werk als sabbatical officer van een studentenvereniging

   U kunt mogelijk werken - hoeveel hangt af van wat u studeert en of u binnen of buiten de schooluren werkt.

   Jij kan niet:

   • Aanspraak maken op publieke middelen (uitkeringen) en pensioenen;
   • Werk in bepaalde banen, bijvoorbeeld als topsporter of sportcoach;
   • Zelfstandig zijn;
   • Studeer aan een academie of een door de lokale overheid gefinancierde school (ook wel een onderhouden school genoemd).

   Als uw aanvraag succesvol is, krijgt u te horen wat u wel en niet kunt doen op een studentenvisum.

   Ranglijsten

   Universiteit ranglijst ranglijst

   De Universiteit van het Jaar voor Studentenbehoud 2022

   We zijn enorm trots dat Sussex is uitgeroepen tot 'Universiteit van het jaar voor studentenretentie door The Times en Sunday Times Good University Guide 2022.

   • Joint 41e in Groot-Brittannië: The Complete University Guide (CUG) 2022;
   • 47e in Groot-Brittannië: The Times and Sunday Times Good University Guide 2022;
   • 44e in Groot-Brittannië: ranglijsten van The Guardian University 2022;
   • 21e van de 101 Britse instellingen in de Times Higher Education (THE) World University Rankings 2022.

   Wereldranglijsten

   • Gezamenlijke 15e plaats in de wereld: Times Higher Education (THE) “Golden Age”-ranglijst (voor universiteiten opgericht tussen 1945 en 1967);
   • 41e in de wereld: Times Higher Education (THE) World Impact Rankings 2021;
   • Gezamenlijke 151e plaats ter wereld: The Times Higher Education (THE) World University Rankings 2022;
   • 8e in de wereld: World's Universities with Real Impact (WURI) Ranking 2021 - Studentenmobiliteit en openheid.

   QS-wereldranglijst

   In de QS Wereldranglijst 2021 waren we:

   • Beoordeeld als nummer één in de wereld voor ontwikkelingsstudies.
   • Hoog gewaardeerd voor onderzoeksoutput.

   Winnaars van de Global Student Satisfaction Award - Studentendiversiteit

   We zijn heel blij dat we de prijs voor studentendiversiteit hebben gewonnen tijdens de Global Student Satisfaction Awards 2021.

   In deze categorie werd aan studenten gevraagd hoe vriendelijk de sfeer op hun universiteit was voor mensen met verschillende achtergronden – waaronder verschillende landen, culturen, religies, leeftijden, geslacht en speciale behoeften.

   Onze ambitieuze internationaliseringsstrategie streeft ernaar inclusief te zijn en een diverse studentenpopulatie aan te moedigen, en deze prijs is een erkenning van die diversiteit.

   Research Excellence Framework (REF) 2014

   Sussex is een toonaangevende onderzoeksuniversiteit, zoals weerspiegeld in het Research Excellence Framework (REF) van 2014.

   Meer dan 75% van de onderzoeksactiviteiten in Sussex wordt gecategoriseerd als toonaangevend (4*) of internationaal uitmuntend (3*) in termen van originaliteit, betekenis en nauwkeurigheid.

   Individuele hoogtepunten van de REF 2014-resultaten zijn onder meer:

   • Sussex History was de hoogst gewaardeerde geschiedenisinzending in Groot-Brittannië vanwege de kwaliteit van zijn onderzoeksresultaten;
   • 84% van de onderzoeksimpact van de universiteit op het gebied van psychologie werd beoordeeld als het hoogst mogelijke cijfer, 4*;
   • Sussex Geography had de meeste 4 *-beoordeelde onderzoeksimpact van elke inzending van Geography in het VK.

   Kader voor uitmuntend onderwijs (TEF)

   Het Teaching Excellence Framework is een door de overheid gerunde oefening om de kwaliteit van de ervaring van bachelorstudenten in instellingen voor hoger onderwijs in Groot-Brittannië te evalueren.

   We kregen een zilveren beoordeling in de TEF-inzending van 2017, en als onderdeel van onze inzending werd Sussex door HEFCE sterk geprezen vanwege:

   • Onze uitmuntende werkgelegenheidsstrategie, waarbij het aandeel afgestudeerden in Sussex met een hooggekwalificeerde baan of een vervolgopleiding 12 procent boven de benchmarkverwachtingen ligt;
   • Het zeer hoge percentage Sussex-studenten van alle achtergronden die hun cursus voltooien en doorstromen naar een hooggekwalificeerde baan of verder studeren.

   Naast onze werkgelegenheidsstrategie en de prestaties van ondervertegenwoordigde groepen in onze studentenpopulatie, zeiden de beoordelaars van het TEF-panel dat onze inzending het volgende weerspiegelt:

   • Onze cultuur waardeert uitstekend onderwijs door middel van loopbaanontwikkeling, professionele ontwikkeling en onderwijsprijzen;
   • De aanzienlijke investeringen in het universiteitsdomein en hoogwaardige fysieke en digitale bronnen die het leren van studenten ondersteunen;
   • De consistente en frequente blootstelling van onze studenten aan en betrokkenheid bij baanbrekend onderzoek;
   • Optimale niveaus van studentenbetrokkenheid en inzet bij het leren, gewaarborgd door uitstekende onderwijs- en beoordelingspraktijken.

   Getuigenissen van studenten

   Locaties

   • Falmer

    Sussex House, BN1 9RH, Falmer

    Opleidingen

     Instelling biedt ook:

     Vragen