Keystone logo
University of the South Pacific USP

University of the South Pacific USP

University of the South Pacific USP

Invoering

De University of the South Pacific (USP) is de belangrijkste aanbieder van tertiair onderwijs in de Stille Oceaan en een internationaal kenniscentrum voor onderwijs, onderzoeksadvies en training over alle aspecten van de behoeften op het gebied van cultuur, milieu en human resource in de Stille Oceaan.

Over de universiteit

USP - een inleiding

De University of the South Pacific is de belangrijkste instelling voor hoger onderwijs voor de Pacific-regio, uniek geplaatst in een regio met buitengewone fysieke, sociale en economische diversiteit.

USP, opgericht in 1968, is een van de slechts twee universiteiten in zijn soort ter wereld. Het is gezamenlijk eigendom van de regeringen van 12 lidstaten: Cookeilanden, Fiji, Kiribati, Marshalleilanden, Nauru, Niue, Salomonseilanden, Tokelau, Tonga, Tuvalu, Vanuatu en Samoa. De universiteit heeft campussen in alle lidstaten. De hoofdcampus, Laucala, bevindt zich in Fiji. De Alafua Campus in Samoa is waar de School of Agriculture and Food Technology is gevestigd, en de Emalus Campus in Vanuatu is de locatie voor de School of Law.

De academische scholen, instituten en centra van de University of the South Pacific zijn georganiseerd in drie faculteiten en worden geleid door decanen.

Dit zijn de Faculteit der Letteren, Recht en Onderwijs; de Faculteit Bedrijfskunde en Economie; en de Faculteit Wetenschap, Technologie en Milieu. Elke faculteit bestaat uit een aantal scholen die een breed scala aan academische programma's en cursussen aanbieden op niet-gegradueerd en postdoctoraal niveau.

De universiteit biedt ook programma's aan via afstands- en flexibel leren in verschillende modi en technologieën op de 14 campussen van USP.

Geavanceerde communicatietechnologieën via USPNet worden gebruikt om studenten op afstand en flexibel leren te bereiken over de uitgestrekte gebieden van de Stille Oceaan.

Het multiculturele karakter van het personeel en de studenten geeft USP een bijzonder karakter. Het is een kwaliteitsinstelling die graden produceert die vergelijkbaar zijn met die van universiteiten in Australië, Nieuw-Zeeland en het Verenigd Koninkrijk. Afgestudeerden van USP zijn te vinden in belangrijke leidinggevende functies in de publieke en private sector in alle lidstaten en in tal van landen over de hele wereld.

De universiteit stelt hoge eisen aan de kwaliteit van haar onderzoek. Belangrijke onderzoeksverplichtingen omvatten bedrijfsbeheer, lerarenopleiding, Pacific-studies, mariene studies, landbouw, wetenschap en technologie.

De universiteitsregio

De University of the South Pacific-regio strekt zich uit over 33 miljoen vierkante kilometer oceaan, een gebied dat meer dan drie keer zo groot is als Europa. Daarentegen is de totale landmassa ongeveer gelijk aan de oppervlakte van Denemarken. Bevolkingen variëren in grootte van Tokelau met 1600 mensen tot Fiji met meer dan 800.000. De totale bevolking is ongeveer 1,3 miljoen.

Internationale luchtvaartmaatschappijen die routes vliegen tussen Australië, Japan, Korea, Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten verbinden een aantal eilandstaten. Er zijn ook luchtvaartmaatschappijen die de regio bedienen. Binnen landen wordt inter-eilandscheepvaart gebruikt om kleinere eilanden te bereiken zonder luchtdiensten.

Door zijn strategische ligging en faciliteiten trekt USP vooraanstaande wetenschappers en medewerkers van over de hele wereld aan.

Universiteitsbestuur

USP wordt bestuurd door zijn eigen Raad, die bestaat uit vertegenwoordigers van de regeringen van de lidstaten, academisch personeel, studenten, gemeenschaps- en bedrijfsleiders, het Pacific Islands Forum Secretariat, het Secretariaat van de Pacific Community, de American Council of Education, de Privy Council, Australië en Nieuw-Zeeland.

De Eerste Kamer is de academische autoriteit van de universiteit, verantwoordelijk voor zaken als onderwijs en onderzoek.

De Raad en de Senaat worden bediend door commissies die werkzaam zijn op gebieden als Financiën, Human Resource Management en Academische Planning. Andere commissies houden zich bezig met bijzondere projecten en de dagelijkse werkzaamheden van de universiteit.

Het ceremoniële hoofd van de universiteit is de kanselier. De kanseliers van de USP zijn samengesteld uit de leiders van de regeringen die lid zijn van de universiteit en omvatten premiers, presidenten en staatshoofden. De pro-kanselier is voorzitter van de Raad en het uitvoerend hoofd van de universiteit is de vice-kanselier. De vice-kanselier wordt bijgestaan door twee plaatsvervangende vice-kanseliers en twee pro-vice-kanseliers.

Het Senior Management Team is verantwoordelijk voor het welzijn van de universitaire gemeenschap. De directeur Financiën houdt zich bezig met de beheersing van de universiteitsfinanciën. De uitvoerend directeur Human Resources beheert de human resources van de universiteit. In totaal heeft USP meer dan 1.500 medewerkers in dienst.

USP's visie, missie en waarden

Onze visie

Het bereiken van uitmuntendheid en innovatie voor duurzame ontwikkeling van de eilanden in de Stille Oceaan

Onze missie

 • Mensen uit de Stille Oceaan een uitgebreid scala aan uitstekende en relevante tertiaire kwalificaties bieden;
 • Om de voordelen van geavanceerd onderzoek en de toepassingen ervan te leveren;</li>
 • Om gemeenschappen en landen in de Stille Oceaan relevante, kosteneffectieve en duurzame oplossingen te bieden, inclusief ondernemerschap, voor hun belangrijkste uitdagingen; en
 • Een voorbeeld zijn van tertiair onderwijs voor de eilanden in de Stille Oceaan in kwaliteit, bestuur, toepassing van technologie en samenwerking met nationale tertiaire instellingen.

Onze waarden

 • Betrokkenheid en loyaliteit van medewerkers en studenten aan de instelling en de regio;
 • Hoogste normen van bestuur, leiderschap, academische vrijheid, integriteit en transparantie;
 • Hoogste normen van creativiteit, innovatie, teamwerk en flexibiliteit bij het streven naar uitmuntendheid;
 • Investeringen in personeel, het belonen van excellentie van het personeel en empowerment van alle USP-teams;
 • Respect voor onderscheidend vermogen en diversiteit in ons Pacifisch erfgoed en de ontwikkeling, het behoud en de verspreiding ervan;
 • Toewijding aan regionale samenwerking en integratie;
 • Positieve en inclusieve leer- en leefomgevingen voor excellente studenten;
 • Ondersteuning van flexibele leerlingen op alle locaties voor succes in werk, leven en burgerschap;
 • Bescherming en koestering van het milieu;
 • Sterke relaties om de betrokkenheid met nationale regeringen, Pacifische gemeenschappen en ontwikkelingspartners te begeleiden;
 • Nederigheid in prestaties, leer van anderen, waardeer het vertrouwen dat wordt gegeven en eer de kennis, context en ambities van de Stille Oceaan.

Uiteindelijk zullen zowel de Visie als de Missie van dit Strategisch Plan worden gerealiseerd door de bijdrage en eigenschappen van de afgestudeerden en medewerkers van USP. Dit zijn de belangrijkste drijfveren van het Strategisch Plan.

Locaties

 • Suva

  The University of the South Pacific , , Suva

Vragen