Keystone logo
University of Winchester BA (Hons) in middeleeuwse geschiedenis
University of Winchester

BA (Hons) in middeleeuwse geschiedenis

Winchester, Verenigd Koninkrijk

3 Years

Engels

Full time, Deeltijd

Request application deadline

Request earliest startdate

GBP 14.700 / per year *

Op de campus

* internationale studenten

Beurzen

Ontdek mogelijkheden voor beurzen om je studie te financieren

Invoering

* Onder voorbehoud van verlenging

 • Onderzoek een breed scala aan periodes terwijl je inzoomt op belangrijke middeleeuwse gebeurtenissen zoals de Normandische verovering, de Zwarte Dood en de Rozenoorlogen
 • Beveiligde stages bij toonaangevende historische en culturele locaties zoals de Mary Rose en het British Museum
 • Leer van deskundige docenten en hun baanbrekende onderzoek
 • Word lid van een door studenten geleide geschiedenisvereniging op uitstapjes naar plaatsen van historisch belang en lezingen door grote historici
 • Studeer in een prachtige stad vol middeleeuwse geschiedenis

In Groot-Brittannië houden we van onze afbrokkelende kastelen, nobele kathedralen en bloederige voorstellingen van de middeleeuwen in de populaire cultuur. Als je een passie hebt voor geschiedenis met een speciale interesse in de Middeleeuwen, dan is deze cursus perfect voor jou.

Tijdens ons programma Middeleeuwse geschiedenis bestudeer je de grote omvang van de geschiedenis in Groot-Brittannië en de rest van de wereld, van de transformatie van het Romeinse rijk tot de hofpolitiek in de renaissance.

Bestuderen hoe mensen leefden in de middeleeuwse wereld is zeer leerzaam. Het woord middeleeuws is synoniem geworden met wetteloosheid en brutaliteit, maar dit was niet altijd het geval. Sommige bevolkingsgroepen hadden stemrecht, handel vond plaats over lange afstanden en heksenjachten waren beperkt tot bepaalde periodes. Meer leren over de middeleeuwse wereld en waarom het zo'n sterke greep op onze verbeelding uitoefent, kan u helpen de hedendaagse wereld beter te begrijpen.

In jaar 1volg je kernmodules die de aard van geschiedenis als discipline onderzoeken. Je kijkt naar de veranderende aannames, methoden en definities van de geschiedenis en onderzoekt de huidige zorgen van historici. U kunt ook kiezen uit een reeks mogelijke optionele modules, waaronder Early Medieval Britain 400-1066 en Europe 1300-1500.

Nadat je in jaar 1 onderzoeksvaardigheden en -kennis hebt opgedaan, ben je in jaar 2 en 3 meer gespecialiseerd. Je volgt kernmodules die je begrip van de studie van de geschiedenis verdiepen, inclusief Past Historians en Current Practice, en optionele modules die voornamelijk gericht zijn op de middeleeuwse wereld. U concentreert zich ofwel op het gebruik van originele documenten (indien van toepassing in vertaalde en afgedrukte vorm) of onderzoekt, door middel van thematische benaderingen, sociale continuïteit en verandering over lange perioden.

In jaar 3 maak je je proefschrift en volg je kernmodules in Writing History en History the Public Sphere. Optionele modules hebben de vorm van dieptestudies, waarbij primaire en secundaire bronnen als bewijsmateriaal worden gebruikt, en vergelijkende studies, waarbij meer dan één land en cultuur wordt onderzocht. Mogelijke opties voor dieptestudies zijn de Honderdjarige Oorlog 1337-1453, Alfred de Grote en The Pax Romana. Mogelijke opties voor vergelijkende studies zijn onder meer Gender en autoriteit in vroegmiddeleeuws Europa, Grieks en Romeins komisch theater en De zwarte dood in Europa.

Door middeleeuwse geschiedenis te studeren, ontwikkel je overdraagbare vaardigheden in schriftelijke en mondelinge communicatie, zowel als onderdeel van een groep als individueel, en kritische analyse van bewijsmateriaal en grote hoeveelheden materiaal.

Onze afgestudeerden komen terecht in een breed spectrum van carrières. Velen werken in musea en erfgoedsites. Anderen werken in het onderwijs, de detailhandel, de kunsten, marketing en de lokale, regionale en nationale overheid.

*Deze cursus is onder voorbehoud van verlenging. 'Revalidatie' is het proces waarmee de universiteit haar bestaande aanbod vernieuwt. Revalidatie beoordeelt de kwaliteit en normen van het programma om ervoor te zorgen dat het een onderscheidende, hoogwaardige academische ervaring voor studenten blijft bieden, waardoor ze de nodige academische kennis, inzicht en algemene en vakspecifieke vaardigheden kunnen verwerven die nodig zijn om een graduaat na te streven. carrière op niveau.

toelatingen

leerplan

Carrièremogelijkheden

Programma collegegeld

Over de school

Vragen

Vergelijkbare cursussen

 • Ancient, Medieval and Modern History - BA (Hons)
  • Canterbury, Verenigd Koninkrijk
 • Middeleeuwse en vroegmoderne studies (BA, Minor)
  • Binghamton, Verenigde Staten
 • Bachelor of Arts in Medieval-Renaissance Studies
  • Hanover, Verenigde Staten