Keystone logo
University of Wroclaw - Faculty of Law, Administration and Economics

University of Wroclaw - Faculty of Law, Administration and Economics

University of Wroclaw - Faculty of Law, Administration and Economics

Invoering

WroclawUni02

Wil je meer informatie over dit aantrekkelijke studieprogramma, de gerenommeerde universiteit van Wrocław, de bruisende stad Wrocław en het bruisende studentenleven, bezoek dan hier onze webpagina.

De Universiteit van Wrocław heeft een rijke geschiedenis van meer dan drie eeuwen. Opgericht door Leopold I Habsburg evolueerde de universiteit van een bescheiden school gerund door jezuïeten tot een van de grootste academische instellingen in Polen. Aan het begin van de 19e eeuw had de universiteit vijf faculteiten: filosofie, katholieke theologie, evangelische theologie, recht en geneeskunde. Later werd het uitgebreid met talrijke secties, laboratoria en een natuurmuseum, dat tot op de dag van vandaag bestaat. Tegenwoordig is wetenschappelijk onderzoek de eerste en belangrijkste focus van de Universiteit van Wrocław. Onze wetenschappers hebben talloze banden met hun collega-onderzoekers van andere instellingen voor hoger onderwijs in Polen en de rest van de wereld. Het succes van onze onderzoekers is onlangs erkend door de Poolse autoriteiten, die de financiering voor zowel apparatuur als onderzoek aan onze universiteit aanzienlijk hebben verhoogd met 80% in vergelijking met voorgaande jaren. De Academic Incubator of Entrepreneurship is een nieuwe eenheid van de Universiteit van Wrocław die is ontworpen om studenten te helpen bij het starten van een eigen bedrijf door gratis ondernemersadvies te geven, conferenties en seminars te organiseren, geselecteerde investeringen te subsidiëren en kantoorruimte aan te bieden. De Academic Incubator of Entrepreneurship werkt samen met het Wrocław Technology Park, een technologisch centrum met laboratoria, kantoorruimte, conferentiecentrum en moderne multimedia-apparatuur. Het doel van het Technology Park is om voorwaarden te scheppen voor het gebruik van het wetenschappelijke en industriële potentieel van Wrocław en de regio en om de geavanceerde technologie-industrie te stimuleren. De Universiteit van Wrocław is er trots op een van haar aandeelhouders te zijn. Tegenwoordig is de Universiteit van Wrocław de grootste universiteit in de regio en geeft ze les aan meer dan 40.000 studenten en ongeveer 1300 promovendi aan 10 faculteiten. Elk jaar studeren 9000 studenten af aan de universiteit.

Faculteit der Rechtsgeleerdheid, Bestuur en Economie

De Faculteit der Rechtsgeleerdheid, Administratie en Economie is een van de grootste in Polen. De traditie gaat terug tot de Pruisische rechtenfaculteit die in 1811 werd opgericht. Meer dan 12.000 studenten krijgen les aan deze faculteit door 200 wetenschappers en 170 studenten zijn ingeschreven in Ph.D. programma's. De faculteit biedt internationale uitwisselingsprogramma's en is er trots op internationale studenten uit Europa, Rusland, Kazachstan en Afrikaanse landen te ontvangen. Studenten kunnen lid worden van clubs en verenigingen en deelnemen aan nationale en internationale congressen en symposia. Plekken om te studeren:

 • Wet
 • Administratie
 • Economie

Onderzoek: Expertisegebieden zijn onder andere:

 • Geschiedenis van Polen en Pools recht
 • Bestuurlijk, civielrechtelijk, strafrechtelijk, financieel en privaatrecht
 • Internationaal en Europees recht
 • Theorie van de economie

Internationale banden: De faculteit heeft academische partnerschappen met ongeveer 40 instellingen in meer dan 18 landen over de hele wereld, waaronder:

 • Hidalgos Centrum voor hoger onderwijs in Mexico,
 • Centrum voor Latijns-Amerika Staatsrecht in Buenos Aires,
 • School voor Duits recht,
 • Postgraduate Center, Straatsburg
 • CEDIMES Instituut, Frankrijk
 • Cursus Engels en Europees recht van Cambridge University.

Faciliteiten: een van de grootste juridische bibliotheken in Polen met ultramoderne apparatuur, collegezalen, klaslokalen, computerlokalen en een studeerkamer met toegang tot internet en databases

Locaties

 • Wrocław

  Pl. Uniwersytecki 1, 50-137, Wrocław

  Vragen