Keystone logo
University of Zagreb - Faculty of Electrical Engineering and Computing

University of Zagreb - Faculty of Electrical Engineering and Computing

University of Zagreb - Faculty of Electrical Engineering and Computing

Invoering

Faculteit Elektrotechniek en Informatica van de Universiteit van Zagreb (Kroatisch acroniem: FER) is een toonaangevende instelling voor hoger onderwijs en onderzoek in de Republiek Kroatië op het gebied van elektrotechniek, informatica en informatie- en communicatietechnologie.

Als onderdeel van de oudste en grootste universiteit in Zuidoost-Europa en een technische school met een eeuwenlange traditie van uitmuntendheid in het doceren van elektrotechniek en informatietechnologieën, is FER de eerste keuze voor bijna 50% van de 1.000 beste hoog- school afgestudeerden in Kroatië op basis van wiskunde en natuurkunde aan State Matura.

FER biedt haar studenten kwalitatief hoogstaand onderwijs, gebaseerd op de onderlinge verbinding van onderwijs, onderzoek en innovatie, samen met regionale en Europese erkenning van academische programma's op het gebied van elektrotechniek, informatica en informatie- en communicatietechnologie.

In 2021 schrijven we studenten in voor de volgende Engelstalige opleidingen:

Carrièremogelijkheden

FER-alumni zijn zeer gewaardeerde professionals, niet alleen in Kroatië, maar ook in hightechbedrijven in verschillende sectoren over de hele wereld. FER werkt actief samen met meer dan 450 bedrijven, waaronder enkele van de belangrijkste hightechbedrijven uit Kroatië maar ook over de hele wereld. Zowel studenten als bedrijven profiteren van dit netwerk dat de mogelijkheid biedt om de best passende talenten te verbinden met de behoeften van de industrie, zelfs voordat studenten hun studie afronden.

Studenten krijgen vroege loopbaanbegeleiding aangeboden via de diensten van Career Center, dat studenten helpt contact te leggen met werkgevers door de organisatie van verschillende netwerkevenementen, zoals Job Fair en Career Speed Dating.

Studenten worden sterk aangemoedigd om deel te nemen aan een stageprogramma om tijdens hun studie een concurrentievoordeel op de arbeidsmarkt te verwerven.

Als faculteit met traditioneel zeer gewaardeerde onderzoekscomponenten op internationaal niveau, kunnen studenten ook deelnemen aan meer dan 250 internationale en nationale R&D-projecten, zowel wetenschappelijk onderzoek als industriële samenwerkingsprojecten, die elk jaar bij FER lopen.

Voor studenten met startup- ambities is een studentvriendelijke startup-incubator de juiste plek om te bezoeken en nieuwe horizonten te verkennen.

Collegegeld

Het jaarlijkse studiegeld voor onze bacheloropleidingen bedraagt 5.574 EUR.
Het jaarlijkse collegegeld voor onze masteropleidingen is 5.970 EUR.

Het jaarlijkse collegegeld is inclusief 60 ECTS-credits. Vakken die studenten herhalen of volgen bovenop 60 ECTS-credits worden extra in rekening gebracht.

Campusfuncties

Internationale studenten moeten zelf huisvesting regelen, dat wil zeggen op zoek gaan naar particuliere huurwoningen. Zagreb is erg vriendelijk tegenover de studentenpopulatie en er zijn veel accommodatiemogelijkheden in de stad. Je kunt het appartement of een kamer huren, maar je kunt deze zelfs delen met de huisgenoot. De prijs ligt tussen de 200 en 500 euro per maand, afhankelijk van de locatie, de grootte van de kamer, de faciliteiten enz. Overheadkosten zijn soms bij de prijs inbegrepen en worden soms door de consument betaald.

De beste manier om accommodatie te vinden is door te zoeken naar verschillende aanbiedingen op de webportals. Sommigen van hen zijn alleen in het Kroatisch, maar ze hebben meestal foto's van appartementen en een e-mailadres voor contact, dus u kunt een vraag sturen. Voordat je een appartement kiest, moet je misschien wat tijd doorbrengen in een jeugdherberg. Je hebt voldoende keuze voor dit soort betaalbare tijdelijke accommodatie in Zagreb.

  toelatingen

  Aanmeldingsdeadlines

  De inschrijvingsaanvraag voor de instroomklas van 2022 is geopend.

  Houd er rekening mee dat we twee indieningsrondes (cycli) hebben met de volgende deadlines:

  • Early Bird: januari tot mei – verwacht 20 mei 2022
  • Regulier: juni tot juli – verwacht 22 juli 2022

  We zullen ook een speciale omstandigheid Last Call-ronde houden met een deadline van 16 september 2022 (beperkingen zijn van toepassing - lees deze aandachtig door). De Last Call-ronde is bedoeld voor studenten die vanwege administratieve redenen (zoals verschillen in schoolsysteemkalenders of vertragingen bij het verkrijgen van academische records) of vanwege buitengewone omstandigheden (zoals natuurrampen of gezondheidsgerelateerde problemen). Studenten die een diploma-erkenning en/of een visum nodig hebben om in Kroatië te studeren, kunnen zich niet aanmelden in de Last Call-ronde.

  Aanvraagkosten

  De aanvraagkosten zijn een niet-restitueerbare vergoeding die de administratie van het aanvraagproces ondersteunt. Het inschrijfgeld voor internationale studenten die zich aanmelden voor onze bachelor- en masteropleidingen in het Engels is 1.800 HRK (ongeveer 240 EUR), en het omvat de academische erkenningsprocedure van de vooropleiding van studenten. Het is niet mogelijk om vrijstelling aanvraagkosten aan te vragen; Als je aanvraagproces echter geen academische erkenningsprocedure (nostrificatie) vereist door Kroatische overheidsinstanties en de Universiteit van Zagreb, verlagen we automatisch 50% van je collegegeld en tellen dit mee voor je collegegeld.

  Getuigenissen van studenten

  Campusleven & Faciliteiten

  Studenten krijgen vroege loopbaanbegeleiding aangeboden via de diensten van Career Centre, dat studenten helpt in contact te komen met werkgevers via de organisatie van verschillende netwerkevenementen, zoals Job Fair en Career Speed Dating. Studenten worden ten zeerste aangemoedigd om deel te nemen aan een stageprogramma om tijdens hun studie een concurrentievoordeel op de arbeidsmarkt te verwerven.

  Als faculteit met traditioneel zeer gewaardeerde onderzoekscomponenten op internationaal niveau kunnen studenten ook deelnemen aan meer dan 250 internationale en nationale R&D-projecten, zowel wetenschappelijk onderzoek als industriële samenwerkingsprojecten, die jaarlijks bij FER lopen.

  Voor studenten met startup-ambities is de studentvriendelijke startup-incubator SPOCK de juiste plek om te bezoeken en nieuwe horizonten te verkennen.

  Met trots kunnen we zeggen dat Zagreb bekend staat als universiteitsstad: meer dan 10% van de gehele bevolking bestaat uit studenten. Ruim 8.000 docenten en ongeveer 70.000 studenten studeren aan de Universiteit van Zagreb, de grootste en meest invloedrijke Kroatische universiteit. Daarom heeft Zagreb veel te bieden voor een geweldige studentenlevenservaring, door middel van regelmatig georganiseerde concerten, feesten, tal van bars en nachtclubs.

  De Student Union, waarvan alle studenten van de Universiteit van Zagreb lid zijn, zorgt voor activiteiten en kwesties van algemeen belang voor studenten, vooral die gerelateerd aan het curriculum, kwesties met betrekking tot het studentenleven, sportactiviteiten, cultuur en entertainment. Erasmus Student Network Zagreb is een studentenorganisatie gebaseerd op het principe ‘student helpt student’, met een missie om internationale studenten in Zagreb te helpen door informatie te verstrekken en verschillende sportieve, culturele, educatieve en amusementsevenementen te organiseren om hen zich thuis te laten voelen.

  Naast de vele culturele bezienswaardigheden die Zagreb te bieden heeft, zoals de oude binnenstad, de kathedraal, het Nationaal Theater of een aantal musea en concertzalen, vinden er ook verschillende soorten straatevenementen, eetfestivals en openluchtconcerten plaats. het hele jaar door in de stadsparken en pleinen. Elk jaar neemt één evenement in het bijzonder de hele binnenstad in beslag: de kerstmarkt, die drie jaar op rij is uitgeroepen tot de beste kerstmarkt van Europa.

  Kroatië staat bekend om zijn prachtige natuur, kristalheldere Adriatische Zee, heerlijk eten en wijn, en vele andere verborgen juweeltjes. Er zijn twee bijzondere "parels" aan de kust: de stad Rovinj in het noorden, gelegen op het schiereiland Istrië, en de stad Dubrovnik aan de zuidkant, onlangs beroemd geworden als de citadel uit Game of Thrones!

  Locaties

  • Zagreb

   Unska ulica,3, 10000, Zagreb

  Vragen