Keystone logo
University of Pittsburgh BS IN COMPUTERWETENSCHAP
University of Pittsburgh

BS IN COMPUTERWETENSCHAP

Pittsburgh, Verenigde Staten

Request duration

Engels

Request pace

Request application deadline

Sep 2023

Request tuition fees

Request study format

Beurzen

Ontdek mogelijkheden voor beurzen om je studie te financieren

Invoering

Computerwetenschap is de wetenschappelijke en praktische benadering van berekeningen en de toepassingen ervan, evenals de studie van de theorie, experimenten en engineering die de basis vormen voor het ontwerp en het gebruik van computers. Computerwetenschap wordt door veel beoefenaars beschouwd als een fundamentele wetenschap - een die andere kennis, prestaties en innovaties mogelijk maakt. Het is een discipline die zowel theorie als praktijk omvat en zowel abstract als concreet denken vereist om nieuwe en creatieve oplossingen te ontwikkelen voor problemen uit de echte wereld met behulp van technologie.

Het gebied van informatica omvat het systematisch bestuderen van methodische processen (zoals algoritmen) om de verwerving, representatie, verwerking, opslag, communicatie van en toegang tot informatie te ondersteunen. Met sterke verbindingen met andere disciplines, zoals het bedrijfsleven, financiën, gezondheidszorg en techniek, wordt informatica bijna overal beoefend en kan het in veel situaties worden toegepast.

Onderwerpen die in de informatica aan bod komen, zijn onder meer programmeertalen, datastructuren, het ontwerp en de analyse van algoritmen, databasebeheer, kunstmatige intelligentie, cyberveiligheid, softwareontwikkeling en afbeeldingen. Het werk van de computerwetenschapper valt uiteen in drie hoofdcategorieën: 1) het ontwerpen en bouwen van software, 2) het ontwikkelen van effectieve manieren om computerproblemen op te lossen, en 3) het bedenken van nieuwe manieren om computers te gebruiken om uitdagingen aan te pakken op gebieden zoals gezondheidszorg, overheid en bedrijf. Computerwetenschappers zijn overal te vinden, van grote technologiebedrijven en overheidsinstanties tot non-profitorganisaties en startups.

Over de school

Vragen

Vergelijkbare cursussen

  • BSc (Hons) Computerwetenschappen en digitalisering
    • Berlin, Duitsland
  • Bachelor's degree in toegepaste informatica en kunstmatige intelligentie
    • Rome, Italië
  • Bachelor in de informatica (Hons) (intelligente systemen)
    • Kuala Lumpur, Maleisië