Keystone logo
University of Parma Bachelor in computer-, elektronica- en telecommunicatie-engineering
University of Parma

Bachelor in computer-, elektronica- en telecommunicatie-engineering

Parma, Italië

3 Years

Italiaans

Full time, Deeltijd

Request application deadline

Oct 2024

Request tuition fees

Blended, Op de campus

* Collegegeld varieert op basis van een proportioneel collegegeldsysteem: https://en.unipr.it/studying/tuition-fees-and-scholarships-2020-2021

Invoering

Het programma

De opleiding Computer-, Elektronica- en Telecommunicatietechniek is opgezet in overeenstemming met de laatste wetgevende hervormingen van universitaire opleidingen en vertegenwoordigt de meest recente ontwikkeling in een gevestigde traditie.

De opleiding is georganiseerd in drie modules:

  • Computer engineering module
  • Elektronica engineering module
  • Module voor telecommunicatie-engineering

De trainingsactiviteit is bedoeld om de toekomstige afgestudeerde een goede basisopleiding en een brede technische voorbereiding te bieden door middel van de lessen die zijn voorzien in het eerste en tweede jaar, die gemeenschappelijk zijn voor alle drie de curricula, en een sectorspecifieke voorbereiding in het derde jaar.

De curriculumspecifieke trainingsactiviteiten in Computer Engineering omvatten de studie van besturingssystemen en computerarchitecturen, databases, geavanceerde programmering en computernetwerken.

De specifieke trainingsactiviteiten van het curriculum Electronic Engineering omvatten elektromagnetisme, analoge en digitale elektronica, elektronische metingen, sensoren, elektronische systemen en hernieuwbare energiebronnen. De specifieke trainingsactiviteiten van het curriculum in communicatietechniek omvatten de studie van informatietransmissie- en verwerkingssystemen, telecommunicatienetwerken, toegepast elektromagnetisme en fotonica. Een belangrijke rol wordt gespeeld door de vrije keuze van de activiteiten van de student, die, afhankelijk van zijn of haar bekwaamheid en met het oog op een specifieke masteropleiding of integratie in de arbeidswereld, zijn of haar opleiding kan begeleiden in de meest geschikte methodologische of toepassingsgerichte contexten. De opleidingsactiviteit is onderverdeeld in een beperkt aantal lesmodules, die elk klassikale lessen, klassikale en / of laboratoriumoefeningen, studie of individuele oefening omvatten, en die aanleiding geven tot opleidingskredieten (CFU) die de student verkrijgt door middel van winstexamens.

De cursus profiteert van de directe contacten die onderzoeksgroepen in Information Engineering hebben met de meest geavanceerde nationale en internationale realiteiten en van de nauwe band met een wereld van werk waarvoor meer afgestudeerden nodig zijn dan die momenteel beschikbaar zijn.

In de afgelopen twintig jaar heeft de University of Parma cursussen op verschillende niveaus aangeboden in Computer Engineering, Electronic Engineering en Telecommunications Engineering, met buitengewoon positieve werkgelegenheid en carrièremogelijkheden.

Wat te verwachten bij het afstuderen

Het opleidingsprofiel van de afgestudeerde stelt hem / haar in staat om te opereren op het gebied van ontwerp, ontwikkeling, engineering, productie, bediening en onderhoud van computer-, elektronische en telecommunicatiesystemen. Specifieke aandacht wordt besteed aan het ICT-scenario en het alomtegenwoordige gebruik van deze technologieën in alle sectoren van de productie en het maatschappelijk leven. Daarom is de natuurlijke professionele uitlaatklep van de afgestudeerde om activiteiten uit te voeren in zowel bedrijven die systemen en apparatuur ontwerpen en / of produceren als in entiteiten die diensten verlenen op de vele gebieden van ICT. Het doel is om de integratie van de toekomstige afgestudeerde in de wereld van het werk aan te moedigen, ook door het aanbieden van bedrijfsstages, waarvoor een geconsolideerde traditie bestaat bij een groot aantal bedrijven.

De werkgelegenheid en professionele verkooppunten zijn buitengewoon positief: de lange observatie van de carrières van afgestudeerden en de gegevens van het Alma Laurea Consortium getuigen van het succes van hun integratie in de arbeidswereld. Na het behalen van het Staatsexamen kan de afgestudeerde Informatica zich inschrijven in het Register van Ingenieurs Sectie B (Junior Informatie Engineer).

Toelatingseisen

Instructie voor studenten met Italiaanse en EU-onderdanen .
Procedures voor niet-EU-onderdanen .

Double Degree-opties

De opleiding Computer-, Elektronica- en Telecommunicatietechniek biedt haar studenten een breed scala aan double degree-opties, uitgevoerd in samenwerking met haar prestigieuze Europese partners.

leerplan

toelatingen

Programma resultaat

Carrièremogelijkheden

Over de school

Vragen