
Bachelor in voedselsysteem: management, duurzaamheid en technologieën
Parma, Italië
DUUR
3 Years
TALEN
Italiaans
TEMPO
Full time, Deeltijd
DEADLINE VOOR AANMELDING
Aanvraagdeadline
EERSTE STARTDATUM
Oct 2025
COLLEGEGELD
Vraag collegegeld aan
STUDIE FORMAAT
Blended, Op de campus
* https://en.unipr.it/studying/tuition-fees-and-scholarships-2020-2021
Invoering
Meer specifiek is de cursus gericht op het uitrusten van studenten met cross-functionele competenties die een begrip van supply chain en sectoreconomie en business managementvaardigheden combineren met de technologische knowhow voor de productie en het behoud van voedselvoorziening, evenals ecologische duurzaamheid. Het resultaat is een interdisciplinair studieplan gericht op methodologische aspecten en basisvaardigheden die in de toekomst nuttig zullen blijven.
Het programma biedt de studenten de methoden en hulpmiddelen die nodig zijn om strategieën van agrofoodbedrijven en -instellingen te analyseren en beheren, bijvoorbeeld voedselproductie- en verwerkingsbedrijven, merkbedrijven en coöperaties, beschermingsconsortia (ie BOB's), moderne retaildistributeurs, HoReCa bedrijven, kwaliteitscertificeringsbedrijven en bedrijven die agrofoodproducten promoten in Italië en in het buitenland.
De bacheloropleiding Food Systems: Sustainability, Management en Technology is onderverdeeld in drie specifieke onderwijstrajecten: de eerste is gericht op onderwerpen die verband houden met duurzaamheid; de tweede over onderwerpen die verband houden met voedselwetenschap en -technologie, terwijl de derde duurzaamheid van het milieu combineert met voedseltechnologie en dieper ingaat op die onderwerpen die verband houden met de moderne bio-econoom. De studenten krijgen daarom een scala aan opties aangeboden; elk in staat om hen te voorzien van een vaardighedenpakket waarmee ze direct in een sleutelpositie in de agrofoodindustrie of een masteropleiding kunnen stappen.
Specifieke educatieve doelen kunnen verschillen, maar ze delen een gemeenschappelijke noemer. In feite zijn ze allemaal gebaseerd op degelijke methodologische training en de tools die nodig zijn om succesvol te zijn in bedrijfsbeheer.
Toelatingseisen
Instructie voor studenten met Italiaanse en EU-onderdanen .
Procedures voor niet-EU-onderdanen .
leerplan
De bacheloropleiding Food Systems: Sustainability, Management and Technology is onderverdeeld in drie specifieke onderwijstrajecten: de eerste is gericht op onderwerpen die verband houden met duurzaamheid; de tweede over onderwerpen die verband houden met voedselwetenschap en -technologie, terwijl de derde ecologische duurzaamheid combineert met voedseltechnologie, en voortborduurt op die onderwerpen die verband houden met de moderne bio-econoom. De studenten krijgen daarom een scala aan opties aangeboden; elk in staat om hen de vaardigheden bij te brengen waarmee ze een sleutelpositie in de agrovoedingsindustrie of een masteropleiding kunnen bekleden.
Specifieke onderwijsdoelen kunnen verschillen, maar ze hebben een gemeenschappelijke noemer. In feite zijn ze allemaal gebaseerd op degelijke methodologische training en de tools die nodig zijn om te slagen in bedrijfsbeheer.
Meer specifiek is de cursus bedoeld om studenten uit te rusten met multifunctionele competenties die een goed begrip van supply chain- en sectoreconomie en bedrijfsmanagementvaardigheden combineren met de technologische knowhow voor de productie en het behoud van voedsel, evenals ecologische duurzaamheid. Het resultaat is een interdisciplinair studieplan gericht op methodologische aspecten en basisvaardigheden die ook in de toekomst van pas zullen komen.
toelatingen
Programma resultaat
Het programma biedt de studenten de methoden en hulpmiddelen die nodig zijn voor het analyseren en beheren van strategieën van agrovoedingsbedrijven en -instellingen, bijvoorbeeld voedselproductie- en -verwerkingsbedrijven, merkbedrijven en coöperaties, beschermingsconsortia (dwz BOB's), moderne retaildistributeurs, horeca bedrijven, kwaliteitscertificeringsbedrijven en bedrijven die agrovoedingsproducten promoten in Italië en in het buitenland.