Keystone logo
UPSAT

UPSAT

UPSAT

Invoering

De UPSAT , een particuliere faculteit gezondheidswetenschappen, werd opgericht in 2001. Het is een pionier in paramedisch universitair onderwijs in Tunesië.

UPSAT is de eerste particuliere paramedische instelling voor hoger onderwijs die is erkend door het ministerie van Hoger Onderwijs en Wetenschappelijk Onderzoek en door het ministerie van Volksgezondheid.

Faculteit van elite, de UPSAT staat bekend om de voortreffelijkheid van zijn academische opleiding en het hoge kwalificatieniveau van zijn afgestudeerden.

Met zijn bekendheid garandeert de kwaliteitstraining die het biedt de inzetbaarheid van zijn afgestudeerden in Tunesië en in het buitenland.Naassom Azevedo / Unsplash

Amigos em campus universitário


Door de integratie van "Honoris", het eerste pan-Afrikaanse netwerk van particuliere universiteiten, neemt de UPSAT een internationale schaal aan, waardoor het de middelen krijgt om op koers te blijven.

De bijdrage van het Honoris-netwerk wordt weerspiegeld in de modernisering van leermiddelen en -technieken, de diversificatie van opleidingsinhoud en de integratie van nieuwe ondernemers-, digitale en communicatieve vaardigheden.

Dit alles om in harmonie te zijn met internationale normen en om onze afgestudeerden voor te bereiden op de eisen van de nationale en internationale arbeidsmarkt.

De UPSAT slaagt in zijn missie door middel van groepen geselecteerde en beperkte studenten, een rijk onderwijs dat ziekenhuispraktijken combineert met praktisch werk met lezingen, een faculteit op hoog niveau, een uniek medisch simulatiecentrum in Afrika.

Het centrum beschikt over zeer betrouwbare mannequins en een team van hooggekwalificeerde trainers.

Via dit centrum biedt de UPSAT deze studenten de mogelijkheid om hun training op procedureel niveau en het UPSAT en UPSAT te consolideren.

UPSAT biedt training aan in drie universitaire instellingen in het centrum van de drie belangrijkste kuststeden van Tunesië: Tunis, Sousse en Sfax.

De drie faculteiten zijn allemaal geaccrediteerd door de toezichthoudende ministeries en allemaal gespecialiseerd op het gebied van wetenschappen en paramedische technieken.

Elk van deze steden, omringd door de Middellandse Zee, vertegenwoordigt door zijn geschiedenis en zijn verleden een smeltkroes van beschavingen en het vermengen van culturen en religies, in een jong, tolerant en open Tunesië waar synagogen, kathedralen en moskeeën naast elkaar bestaan.

missie

UPSAT naar kwaliteit en UPSAT voortdurend UPSAT om de beste normen op te leiden, gezondheidswerkers met sterke vaardigheden en in staat om gemakkelijk veranderingen in de praktijk en de evolutie van hun beroepen te integreren.

visie

De UPSAT wil een Afrikaans vlaggenschip erkend paramedisch hoger onderwijs zijn en blijven, open voor de internationale, zich aanpassen aan de veranderingen en voldoen aan de eisen van de sector.

Onze waarden

125753_nosvaleurs.png

Het voordeel van UPSAT

1. Diploma's goedgekeurd en toegelaten in gelijkwaardigheid

De UPSAT wordt erkend door het ministerie van Hoger Onderwijs en Wetenschappelijk Onderzoek en door het ministerie van Volksgezondheid. Sinds begin 2010 UPSAT het LMD- systeem toe . De UPSAT selecteert zijn studenten uit de houders van de bachelorgraad en de diploma's die het afgeeft, worden gelijkwaardig toegelaten .

2. Internationale opening

Door de integratie van " Honoris ", het eerste pan-Afrikaanse netwerk van particuliere universiteiten, neemt de UPSAT een internationale schaal aan die het de middelen geeft om de cursus over uitmuntendheid te blijven volgen .

3. Training door vaardigheden

Ons doel is om jonge afgestudeerden in staat te stellen snel in het personeelsbestand te stappen en het zorgcircuit gemakkelijk te integreren.

4. Gekwalificeerd en attent administratief team

Academici en experts met een bewezen track record in hoger onderwijs en gezondheid. Hun missie is om de student tijdens zijn carrière te verwelkomen , te adviseren en te ondersteunen .

5. Bevoegde onderwijsinstelling

Onze instellingen maken gebruik van onderwijzend personeel met een meerderheid van universitair-ziekenhuisprofessoren , waaronder hoofden van verzekerde specialiteiten. Doorgewinterde paramedici brengen hun ervaring en praktische knowhow om afgestudeerden voor te bereiden op de sociaal-professionele omgeving.

6. Moderne en aangepaste ruimtes

UPSAT biedt zijn studenten een moderne infrastructuur, uitgerust met technologische middelen en gespecialiseerde laboratoria die collectieve en collaboratieve intelligentie bevorderen.

7. Een uniek medisch simulatiecentrum in Afrika

Het Medical Simulation Center van het Honoris-netwerk is uitgerust met technologieën die quasi reële situaties mogelijk maken.

8. Nauwlettend toezicht tijdens de stages

Onze studenten profiteren al heel vroeg van een professionele situatie in de universitaire ziekenhuiscentra en klinieken met betrekking tot onze instellingen door middel van conventies.

9. Belonende ervaring

Een rijk programma van intra- en extra muros-activiteiten vormt een aanvulling op de officiële programma's. Dit programma omvat bezoeken, workshops, trainingsdagen , informatiesessies, seminars en studiereizen.

10. Succespercentages van meer dan 95%

Jaarlijkse afstuderen en afstudeerpercentages van meer dan 95% van de inschrijvingen.

125755_people-woman-coffee-meeting.jpg

Opstarten Stock Photos / Pexels

instellingen

UPSAT Tunis

 • Gemaakt in 2005 in Tunis, politiek, administratief en economisch kapitaal,

 • Geïmplementeerd in het stadscentrum nabij het Medical Simulation Center,

 • Overeengekomen met de grootste universitaire ziekenhuizen en klinieken in de buurt,

 • Heeft laboratoria uitgerust met specialiteit,

 • Een beroep op pedagogische coördinatoren, armaturen in het ziekenhuis-universitaire veld en een gekwalificeerde paramedische faculteit,

 • Meer dan 1158 afgestudeerden sinds zijn oprichting.

 • Graden toegekend:
  • Licentieverlening: anesthesie reanimatie, fysiotherapie, optica en brillen, orthoptie, verpleging en beeldvorming en radiotherapie.
  • Master: Gevorderd in leeftijd, handicap en fysieke activiteiten.

Onderwijzend personeel UPSAT Tunis

59
Universitaire hoogleraren
30
Ziekenhuis-universitaire assistenten
13
Hoogleraren hoger onderwijs en docenten
11
Assistenten en assistent-meesters
20
Artsen en apothekers
45
Gezondheidswerkers

UPSAT Sousse

Opgericht in 2002 in de universiteitsstad Sousse, in gebouwen in het stadscentrum, niet ver van de universitaire ziekenhuizen en klinieken waarmee het gebonden is aan conventies, is de UPSAT een particuliere instelling voor hoger onderwijs die gespecialiseerd is in paramedische training. In 2002 was het de eerste die als zodanig werd erkend door de twee lijnministeries, namelijk het ministerie van Volksgezondheid en het ministerie van Hoger Onderwijs. Sindsdien zijn verschillende afgestudeerden op de arbeidsmarkt gekomen in Tunesië of in het buitenland .
Ons doel is om jonge afgestudeerden in staat te stellen snel in het personeelsbestand te stappen en gemakkelijk te integreren in het zorgcircuit.

De UPSAT biedt zijn studenten een moderne infrastructuur die is aangepast aan de eisen van kwaliteitsonderwijs: ruime, luchtige klaslokalen met airconditioning, gespecialiseerde laboratoria die rijk en adequaat zijn uitgerust om aan de behoeften van de praktische activiteiten te voldoen en een bibliotheek in naslagwerken in gespecialiseerde tijdschriften. Het biedt hen ook een internetomgeving voor onderzoek en voorbereiding van het persoonlijke werk dat hun door de leraren is toevertrouwd .

Onderwijzend personeel UPSAT Sousse

37
Universitaire hoogleraren
24
Ziekenhuis-universitaire assistenten
6
Hoogleraren hoger onderwijs en docenten
6
Assistenten en assistent-meesters
13
Artsen en apothekers
32
Gezondheidswerkers

UPSAT Sfax

De faculteit gezondheidswetenschappen sfax, opgericht in 2007 in Sfax, de hoofdstad van Zuid-Tunesië, bevindt zich in de buurt van de twee universitaire ziekenhuizen van de stad, namelijk de chu hedi chaker en chu habib bourguiba. De faculteit heeft samenwerkingsovereenkomsten gesloten met:

 • Enkele privéklinieken

 • Het medische simulatiecentrum van Tunis

 • Het regionale ziekenhuis van Mahres

 • Het medisch-sportcentrum van sfax

 • Het centrum van sfax motorische handicaps

 • Het basiszorgcentrum van SFax

UPSAT Sfax onderwijsteam

34
Universitaire hoogleraren
24
Ziekenhuis-universitaire assistenten
2
Hoogleraren hoger onderwijs en docenten
3
Assistenten en assistent-meesters
6
Artsen en apothekers
28
Gezondheidswerkers

Locaties

 • Tunis

  38, rue de Cologne, Lafayette, 1002, Tunis

 • Sousse

  Rue du Commandant Bejaoui, Sousse, 4000, Sousse

  • Sfax

   Km 0.5, الكلية الخاصة للعلوم شبه الطبية، Route Manzel Chaker, Sfax 3000, Tunisia, 3000, Sfax

   Vragen