Keystone logo
© Uni.
VIVES University College

VIVES University College

VIVES University College

Invoering

Welkom bij VIVES University College . Dit nieuwe college is het resultaat van de samenwerking tussen KATHO, met campussen in Kortrijk, Roeselare, Tielt, Torhout en KHBO, met campussen in Brugge en Oostende. Op dit moment zijn fusies op het gebied van het hoger onderwijs een algemene trend in Vlaanderen. Met ongeveer 13.000 studenten is VIVES de grootste hogeschool in Vlaanderen.

73973_73963_025A0568.jpg

Ontwerp je toekomst

VIVES University College , met zijn modern en competentiegericht hoger onderwijs, zijn innovatieve, praktische onderzoek en zijn diensten aan de samenleving, biedt een adequaat antwoord op de sociale uitdagingen van vandaag en morgen. VIVES is een dankbare, vriendelijke en mensgerichte hogeschool die zich concentreert op professioneel georiënteerde bachelorgraden en associate degrees. Op deze manier zorgt de hogeschool ervoor dat haar studenten bijdragen aan de geglobaliseerde wereld, zowel als mens als als professional.

VIVES zet zich volledig en actief in voor de ontwikkeling van competenties. Studenten krijgen alle kansen om aan hun toekomst te werken. Ontwerp je toekomst zoals de basislijn van de hogeschool dit onderstreept. VIVES vindt het belangrijk voor haar medewerkers om hun werk met enthousiasme te doen. Daarom biedt de hogeschool uitgebreide mogelijkheden om hun expertise te ontwikkelen en te verspreiden.

VIVES kiest ervoor om verantwoordelijkheid en verantwoordelijkheid, en waardering en respect voor elk individu centraal te stellen. Duurzaamheid is een ander belangrijk engagement voor VIVES. VIVES wil een trendsetter zijn in het hoger beroepsonderwijs door middel van innovatie.

73975_73966_The_Cloud_018.jpg

Mission statement


Rijden/>

 • Je beste worden. Studenten en docenten blijven hun sterke punten ontwikkelen en verdiepen hun persoonlijke en professionele identiteit met enthousiasme. Ze maken keuzes die passen bij hun talenten en doelen.

 • Je eigen leerproces beheren. Studenten en docenten beheren hun eigen leerproces. Als professionals zetten ze zich in voor een leven lang leren en voor het verbreden en verdiepen van hun begrip en expertise.


Verbinding/>

 • Leren van en met elkaar. Studenten en docenten leren samen als een team. Ze bouwen hun eigen professionele netwerk met mogelijkheden voor informeel en interdisciplinair leren. Om dat te bereiken, maken ze volledig gebruik van de faciliteiten van de digitale wereld.

 • Uw weg vinden in het hoger onderwijs. Om studenten te helpen bij het maken van de juiste keuzes en om hen te helpen de leerladder te beklimmen, werkt VIVES samen met zijn educatieve partners. VIVES erkent ook volledig verworven competenties.

 • Actieve dialoog aangaan met de werkplek en de samenleving als geheel. Studenten en docenten leren van en met externe partijen. Ze nemen een kritisch beeld van de samenleving en stellen hun expertise beschikbaar buiten de omgeving van de hogeschool.


Innovatie/>

 • Vormgeven aan het inspirerende onderwijs van morgen. Studenten en docenten werken in een uitdagende leeromgeving, die al dan niet onafhankelijk is van tijd en plaats. Innovaties profiteren van onderzoeksresultaten en van de verwachtingen van huidige en toekomstige generaties studenten, de werkomgeving en de samenleving.

 • Voorbereiding op de banen van de toekomst. Studenten en docenten streven ernaar de competenties te verwerven die nodig zijn voor de beroepen van vandaag en morgen. De interactie tussen theorie en praktijk daagt hen uit om hun grenzen te verleggen. Onderwijs, praktijkervaring en eigen praktijkgericht onderzoek zijn daartoe verweven.

73976_73965_The_Cloud_013.jpg
73979_stairs.jpg

Locaties

 • Kortrijk

  Campus Kortrijk, Roeselare, Torhout Doorniksesteenweg 145, B-8500, Kortrijk

 • Bruges

  Campus Brugge, Oostende Xaverianenstraat 10, B-8200, Bruges

Vragen