Keystone logo
VIVES University College Bachelor in hotelmanagement
VIVES University College

Bachelor in hotelmanagement

Bruges, België

6 Semesters

Engels

Full time

Request application deadline

Request earliest startdate

Request tuition fees

Op de campus

Beurzen

Ontdek mogelijkheden voor beurzen om je studie te financieren

Invoering

Over

Als bachelor in hotelmanagement bent u een professional die perfect thuis is in de fascinerende wereld van gastvrijheid. Het hotelmanagementprogramma biedt een hoog niveau van professionele kennis en vaardigheden, drie of vier vreemde talen, een sterke economische basis, goede ICT-vaardigheden, het vermogen om in een team te werken, presentatievaardigheden en internationale ervaring.

Deze competenties worden ook zeer gewaardeerd in vele andere sectoren en bieden je de mogelijkheid om je studie voort te zetten en een Master's Degree of een aanvullende Bachelor's Degree te behalen. Studenten van het hotelmanagement zijn dynamisch en geïnteresseerd in frequente sociale contacten, uitdagingen en creatief teamwork. Een voorafgaande kwalificatie van een cateringschool is niet vereist. Leren is meer dan alleen studeren. Als je wilt, kun je lid worden van SorHoMa, de studentenvereniging voor Hotelmanagement. De studentenclub organiseert allerlei activiteiten voor de studenten in het programma en een colloquium met keynote sprekers uit de horeca.

Het programma is zeer gericht op praktische ervaring. Dit wordt geïllustreerd door de vele projecten, branchecontacten en stages. Tijdens het project 'Café CuiZien', bijvoorbeeld, zullen u en een aantal medestudenten uw eigen cateringbedrijf ontwikkelen door deel te nemen aan teamwerk en door uw taal- en presentatievaardigheden en uw creatieve, economische en gastvrije competenties te combineren.

Direct contact met mensen in het veld is een essentieel onderdeel van de cursus. In het eerste jaar voltooi je een verkenningsstage van een week. In het tweede jaar doe je een operationele stage van 6 weken. Het derde jaar omvat een managementstage van 18 weken.

De cursus besteedt ook veel aandacht aan de ontwikkeling van uw internationale netwerk. Internationale contacten zijn essentieel voor de hospitality managers van de toekomst. Naast een studiereis en je internationale stage, kun je ook kiezen uit een aantal internationale projecten als onderdeel van een internationale case.

De feiten spreken voor zich: al onze studenten voltooien een stage bij gerenommeerde hotelketens en 80% van de stages zijn gevestigd in Frankrijk, Duitsland, Noorwegen, de Canarische Eilanden, Nederland, Oostenrijk enzovoort. Je ontvangt een Erasmusbeurs voor een internationale stage.

Waarom inschrijven voor dit programma?

We hebben bewust gekozen voor een semestersysteem van twaalf cursusweken per semester in plaats van kortere modules. Wij denken dat dit studenten meer tijd geeft om bepaalde onderwerpen te verwerken en vermijdt voortdurende examendruk.

Dus hoe ziet een lezing eruit? Tijdens uw Hotel Management-programma wordt u in kleine groepen lesgegeven. Onze gedifferentieerde aanpak en (individuele) begeleiding door docenten hebben ons een uitstekende reputatie opgeleverd. Het volledige programma bestaat uit zes semesters, die samen goed zijn voor 180 studiepunten. Het algemene deel van de cursus richt zich op management, talen (Frans, Engels, Duits of Spaans), hotel en gastvrijheid, sociale vaardigheden en teamwork.

Tijdens het derde jaar van het programma zul je je specialiseren in wat je het meest aanspreekt.

Welke cursussen maken deel uit van het curriculum?

Eerste jaar:

Operationeel management

Semester 1: Hotel en eten

Tweede jaar:

Middle Management

Semester 3: People and Organization Management

Semester 4: Rooms Division, Food

Derde jaar:

Strategisch management

 • Strategisch Hospitality Management
 • Kamers divisie en wellness
 • Gastronomie en evenementen
 • Talen voor gastvrijheid (Spaans, Duits of Italiaans)

Semester 6: Management traineeship

Welke kansen op werk heb ik met deze graad?

Omdat er een grote vraag is naar gekwalificeerd personeel in de industrie, is de werkgelegenheidsgraad 100%. Meer dan de helft van onze afgestudeerden werkt in de bredere horeca-industrieën van hotels, restaurants en horecagelegenheden. Je krijgt ook belangrijke kansen om door te stromen naar het midden- en het topmanagement.

Veel van onze afgestudeerden zijn nu General Managers van luxe hotels of begeleiden verschillende hotels met een uitstekende lokale en internationale reputatie. U kunt er ook voor kiezen om uw eigen bedrijf op te bouwen in de hotelsector of in een andere sector. De veelzijdigheid, taalvaardigheden en sociale vaardigheden van onze afgestudeerden worden ook zeer gewaardeerd in andere industrieën.

Wat kan ik studeren na het behalen van dit diploma?

Verdere trainingsprogramma's beschikbaar voor mensen met een Hotel Management-diploma:

 • Master in toerisme
 • Meester in bedrijfsadministratie
 • Master in Management en Organisatie
 • Master in communicatie
 • Bachelorprogramma in Event Management,
 • Toerisme en recreatiebeheer

Verzekering en inschrijving

België is een zeer veilige reisbestemming. Maar omdat u beter op alles voorbereid bent, willen we graag een kijkje nemen naar wat u nodig hebt op het gebied van verzekeren. Dit zijn dingen waar je voor moet zorgen voordat je naar België reist en je lessen hier bij ons begint bij VIVES.

Wanneer je solliciteert, controleer zorgvuldig met je huiscoördinator of je voor een semester of een volledig academisch jaar komt. Dit betekent dat u een subsidie voor die periode hebt of over voldoende middelen van bestaan beschikt. Verlaten voor het afgesproken tijdstip kan alleen worden aanvaard in uitzonderlijke gevallen zoals ziekte of familiale redenen en heeft geen invloed op de verplichting om de huur te betalen.

We benadrukken dat het huisvestingscontract bindend is. Examens of tests op afstand (voor die uitzonderlijke gevallen) kunnen zo nodig worden opgezet, mits dit akkoord is met de thuisinstelling. Als studenten besluiten om ons te verlaten zonder een officiële kennisgeving en rechtvaardiging door hun internationale coördinator, wijzen we alle verantwoordelijkheid af en geven we geen transcript of records af.

Over de school

Vragen

Vergelijkbare cursussen

 • Bachelor in internationaal hotelbeheer
  • Málaga, Spanje
 • Bachelor in internationaal management in hotel en toerisme
  • Split, Kroatië
 • Bachelor Degree International Hotel Management
  • Málaga, Spanje