Keystone logo
Vrije Universiteit Amsterdam B.Sc. in wiskunde
Vrije Universiteit Amsterdam

B.Sc. in wiskunde

Amsterdam, Nederlanden

3 Years

Engels

Full time, Deeltijd

Request application deadline *

Sep 2024

EUR 2 / per year **

Op de campus

* niet-EU/EEA studenten: 1 april | Nederlandse en EU-studenten: 1 mei

** EU-studenten: € 2.314 per jaar | niet-EU-studenten: € 13.510 per jaar

Invoering

Hoe kunnen we covid-patiënten over ziekenhuizen verspreiden, met een wiskundig model? Hoe helpen priemgetallen bij het versleutelen van chatberichten? En hoe draagt wiskunde bij aan intelligente software?

Tijdens dit uitdagende programma krijg je een uitstekende basis in zuivere en toegepaste wiskunde, maar krijg je ook de kans om je eigen focus te bepalen. In de international classroom word je omringd door andere wiskundefanaten.

Ontdek jouw wiskundeopleiding

Tijdens je wiskundestudie op school heb je ongetwijfeld geleerd over calculus, afgeleiden, algebra en meer – maar heb je geleerd hoe deze theorieën werken en waarom ze waar zijn? Op bachelorniveau sta je op het punt om nieuwe inzichten te verwerven in deze wiskundige verschijnselen en de ondersteunende logica te ontdekken. Je duikt ook in andere takken van de wiskunde, waarbij je sterk afwijkt van de vakken die je op de middelbare school hebt geleerd.

Ontdek de schoonheid van wiskunde

Hoe werkt de populatiedynamiek in een roofdier-prooisysteem? Hoe zijn de priemgetallen verdeeld over de natuurlijke getallen? Hoe modelleer je - en voorkom je dus - de verspreiding van infectieziekten?

Deze vragen kunnen alleen worden beantwoord met behulp van wiskunde. Tijdens deze bacheloropleiding krijg je vanaf je eerste jaar de kans om aan opdrachten over dit soort onderwerpen te werken. Of het nu gaat om pure wiskundige structuren of de toepassing ervan in de moderne samenleving, dit programma heeft het allemaal.

Uniek is dat je aan Vrije Universiteit Amsterdam alle kerndisciplines binnen zowel de zuivere als de toegepaste wiskunde studeert, en de mogelijkheid hebt om je later te specialiseren. Met interactieve hoorcolleges om de theorieën te leren, onderwijsgroepen om in kleine groepen aan opdrachten te werken en studiesessies om uitdagingen en oplossingen voor te leggen aan je klasgenoten, zorgen de gevarieerde lesmethoden van VU Amsterdam voor veel persoonlijk contact tussen personeel en studenten. Bovendien zijn veel van je docenten zelf toponderzoekers, waarbij hun onderzoek niet alleen betrekking heeft op de afdeling wiskunde, maar ook op andere disciplines zoals informatica of econometrie. Onze docenten hanteren een opendeurbeleid, waardoor u veel mogelijkheden heeft om binnen te lopen en vragen te stellen. De wiskundeopleiding van VU Amsterdam wordt volledig in het Engels gegeven en trekt een grote verscheidenheid aan internationale studenten uit verschillende culturen over de hele wereld.

Je kunt ook wiskunde in deeltijd studeren. Je volgt dezelfde lessen als de voltijdstudenten, maar minder lessen per jaar. De lezingen zijn niet op vaste dagen en er worden geen lezingen gegeven in het weekend of in de avonduren. Als je uitgaat van 20 studie-uren per week, studeer je ongeveer 6 jaar. Samen met de studieadviseur kun je een persoonlijk studieplan maken.

Wil je meer weten over de opleiding, de toelatings- en aanmeldingsprocedure en het studentenleven aan VU Amsterdam ? Bekijk dan de opname van het Internationale Bachelor webinar dat plaatsvond op 19 oktober! Bekijk hier de opname.

toelatingen

leerplan

Carrièremogelijkheden

Welkom bij <span translate="no">Vrije Universiteit Amsterdam</span>

Over de school

Vragen